Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 2–3 січня 2023 року — резюме

Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 2–3 січня 2023 року — резюме

09:31,
12 Січня 2024
1086

Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 2–3 січня 2023 року — резюме

09:31,
12 Січня 2024
1086
Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 2–3 січня 2023 року — резюме
Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 2–3 січня 2023 року — резюме
Про що та як розповідали в ефірних блоках каналів «Інтер», «Ми — Україна», Першого каналу Суспільного, «1+1», ICTV та СТБ, «Рада» — стисло.

Повний огляд і його методологію читайте тут.

Ефірна сітка каналів

Структура ефірного блоку каналу «Інтер» була стандартною для ранкового слота: до 10-ї ранку всі ефірні години мали по два 10-хвилинних випуски новин (на початках годин і посередині), з 10-ї години починалися з 13-хвилинних новин і продовжувалися гостьовими студіями.

Структура ефіру каналу «Ми — Україна» була звичною. Майже кожна година починалася 15-хвилинним випуском новин, продовжувалася гостьовою студією. Трошки дивно, але о 17-й годині випуск новин був коротший — лише 10 хвилин.

Структура ефіру Першого каналу Суспільного була звичною для вечірнього слота: першу годину поділили порівну між випуском новин і гостьовою студією, далі були 20-хвилинні новини і гостьова, о 20-й був годинний підсумковий випуск новин, далі годинна гостьова студія.

Структура ефіру каналу «1+1» була звичною для ранкового слота: до 10-ї ранку щогодини було по два випуски новин (на початках годин 15-хвилинні та на 30-х хвилинах годин 10-хвилинні), о 10-й був 15-хвилинний випуск і гостьова студія, об 11-й — 35-хвилинні новини та записане інтерв’ю.

Структура ефіру каналів ICTV та СТБ була традиційною: 15-хвилинні випуски новин чергувалися з 15-хвилинними гостьовими студіями.

Структура ефіру каналу «Рада» була звичною для вечірнього слота: ефірні години починалися з 15-хвилинних випусків новин, продовжувалися гостьовими студіями, о 20-й був годинний підсумковий випуск, наступна година була гостьовою.

Основні теми дня

2 січня

Масована ракетно-дронова атака по Україні, зокрема по Києву та Харкову. В ефірі каналу «Інтер» повідомляли в новинах про події короткими інформаційними повідомленнями та прямим ввімкненням з Харкова, в останній гостьовій студії організували пряме ввімкнення з місця падіння уламків ракети в Києві. У гостьових студіях говорили з речником Повітряних Сил Юрієм Ігнатом, головою Київської ОВА Русланом Кравченком, головою Харківської ОВА Олегом Синєгубовим і речником Київської МВА Михайлом Шамановим. В ефірі каналу «Ми — Україна» робили велику кількість прямих ввімкнень (за чотири проаналізованих години ефіру їх було 12) з різних локацій у Києві та з Харкова. У гостьовій студії різні аспекти події та різних її можливих наслідків обговорювали з головою Оболонської районної держадміністрації Києва Кирилом Фесиком, головою Київської ОВА Русланом Кравченком, головою Харківської ОВА Олегом Синєгубовим, з заступницею міністра енергетики Світланою Гринчук, головою правління компанії «Укренерго» Володимиром Кудрицьким, омбудсменом Дмитром Лубінцем, членом Ради НБУ Василем Фурманом, речницею ДСНС Світланою Водолагою, радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. Загалом канал відпрацював ці події доволі всебічно й оперативно. В ефірі Першого каналу Суспільного були репортажні сюжети про наслідки атаки в Києві та в Харкові, оглядовий сюжет по ракетній атаці загалом. Крім того, було три прямих ввімкнення з Києва і два — з Харкова. Говорили з першим заступником міського голови Києва Миколою Поворозником і міським головою Харкова Ігорем Тереховим. Різні аспекти наслідків ракетної атаки обговорювали з виконавчим директором концерну «ДТЕК» Дмитром Сахаруком, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, колишнім речником Генштабу Владиславом Селезньовим, колишнім послом України в Хорватії Олександром Левченком і з постраждалою від ракетної атаки харків’янкою Наталею Поповою.

Бойові дії на різних ділянках фронту. В проаналізованому ефірі «Інтера» фронтовій тематиці приділили мінімум уваги, лише у випуску новин о 8-й ранку спілкувалися з речником Генштабу Дмитром Лиховієм. І це все. В ефірі каналу «Ми — Україна» так само в новинах згадували фронтову тематику лише короткими повідомленнями, в гостьових студіях говорили з речником 47-ї окремої мехбригади Дмитром Лазуткіним про ситуацію під Авдіївкою і з заступником командира батальйону 5-ї окремої штурмової бригади Олексієм Тарасенком про бої на Бахмутському напрямку. В ефірі Першого каналу Суспільного фронтову тематику згадували лише короткими повідомленнями в новинах.

3 січня

Бойові дії на різних ділянках фронту. В ефірі каналу «1+1» був фронтовий репортаж із Бахмутського напрямку. Говорили про ситуацію на різних ділянках фронту з речником Генштабу ЗСУ Дмитром Лиховієм, начальником штабу артилерії 4-ї бригади «Рубіж» Денисом Нагорним і офіцером спецпідрозділу «Омега» на позивний «Рубін». В ефірі каналів ICTV та СТБ був репортажний сюжет про бої під Кремінною. В студії про ситуацію на різних ділянках фронту говорили з речником Сил оборони Таврійського напрямку Олександром Штупуном і з помічником командира бригади «Сталевий кордон» Іваном Шевцовим. У проаналізованому ефірі каналу «Рада» був репортажний сюжет про бої на Бахмутському напрямку. Ситуацію на різних ділянках фронту обговорювали з речником командування Сухопутних Військ Володимиром Фітьом і з речницею Сил оборони півдня Наталією Гуменюк.

Подолання наслідків масованої ракетно-дронової атаки 2 січня. В ефірі каналу «1+1» було два репортажних сюжети з Харкова і Вишневого і 9 прямих ввімкнень — із Солом’янського району Києва, з Харкова, з Боярки. У гостьовій студії говорили з головою Громадської ради Україна — НАТО Сергієм Джерджем. В ефірі каналів ICTV та СТБ було два репортажних сюжети й пряме ввімкнення з Харкова, репортажі з Києва і з Вишневого і пряме ввімкнення з Вишневого. В студії тематику обговорювали з головою Харківської ОВА Олегом Синєгубовим, головою правління «Укренерго» Володимиром Кудрицьким і з військово-політичним оглядачем групи «Інформаційний спротив» Олександром Коваленком. На каналі «Рада» був бекграундовий сюжет про масований ракетний удар по Києву 2 січня, два прямих ввімкнення з Солом’янського району про роботи на місці влучання уламків ракети. В студії говорили з головою Київської ОВА Русланом Кравченком.

Новинна складова ефірів

Новинна складова проаналізованого ефіру каналу «Інтер» була такою: лише 2 репортажних сюжети (зазвичай канал продукує більше), натомість 7 прямих ввімкнень. У гостях побували 4 ньюзмейкери. Сюжети були про вишкіл дитячого підрозділу морських піхотинців у Черкасах і спецрепортаж про прифронтове Гуляйполе на Запоріжжі. Прямі ввімкнення були про ситуацію з ворожими обстрілами в Запорізькій області, на Сумщині, про безпекову ситуацію на Одещині, про ворожу ракетну атаку по Харкову, про обстріли Дніпропетровщини, про ворожі атаки дронами на Миколаївщині та про ліквідацію наслідків падіння уламків ракети в Києві.

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналу «Ми — Україна» була такою: один репортажний сюжет, 12 прямих ввімкнень. У гостьовій студії каналу побували 7 ньюзмейкерів. Репортажний сюжет був про ліквідацію наслідків ворожої атаки по Одесі напередодні. Прямі ввімкнення були про наслідки падіння уламків ракети на багатоповерхівку в Солом’янському районі Києва (чотири), про наслідки ворожої ракетної атаки по Харкову (три), про наслідки падіння уламків збитої ракети в Подільському районі Києва (чотири) і про стан поранених внаслідок ракетної атаки в Києві.

Новинна складова чотирьох годин ефіру Першого каналу Суспільного була такою: 5 репортажних сюжетів і 7 прямих ввімкнень. У гостях побувало 5 ньюзмейкерів. Репортажні сюжети були про наслідки падіння уламків ракети в Солом’янському районі Києва, про наслідки ракетної атаки по Харкову, про святкування бійцями на Бахмутському напрямку Нового року, про ситуацію на пункті пропуску Шегині-Медика і про прифронтові Гуляйполе й Оріхів. Прямі ввімкнення були про роботу гуманітарного штабу з допомоги постраждалим у Києві (три), про наслідки ракетної атаки по Харкову (два), про народження хлопчика в Боярці під час ракетної атаки по Києву й області та про головування Бельгії у Раді ЄС.

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналу «1+1» була такою: 4 репортажних сюжети та 10 прямих ввімкнень. Ньюзмейкерів у гостях не було. Сюжети були про застосування польських САУ «Краб» на Бахмутському напрямку, про ліквідацію наслідків обстрілу Харкова, про наслідки падіння уламків ракет у Вишневому і про доправлення волонтерами дров малозабезпеченим родинам на прифронтовому Запоріжжі. Прямі ввімкнення були про роботи на місці падіння уламків ракети в Солом’янському районі Києва (три), про ранковий обстріл Харкова і стан поранених напередодні (два), про контузію левиці в Центрі порятунку диких тварин в Києві, про народження в Боярці хлопчика під час ракетного обстрілу (два), про роботи на місці падіння уламків ракет у Вишневому, про порятунок людей і тварин після ракетної атаки по Києву і про очікування судового вироку головному кату донецької «Ізоляції».

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналів ICTV та СТБ була доволі насиченою: 9 репортажних сюжетів і 2 прямих ввімкнення, в студії медіагрупи побували 5 ньюзмейкерів. Репортажні сюжети були про наслідки ворожих обстрілів Харкова, про бої аеророзвідників під Кремінною, про обстріл Харкова, про роботу волонтерів-стоматологів на фронті, про евакуацію людей з Авдіївки «Білими янголами», про розбір наслідків влучання уламків ракети в багатоповерхівку на Солом’янці, про захоплення в полон росіян на Запорізькому фронті, про захід Фонду Леоніда Кучми та про прифронтове місто Сіверськ на Донеччині. Прямі ввімкнення були про ліквідацію наслідків ворожих обстрілів Харкова і про відновлювальні роботи у Вишневому на місці падіння уламків ракет.

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналу «Рада» була такою: 2 репортажних сюжети та 3 прямих ввімкнення. В студії говорили з 7 ньюзмейкерами. Репортажні сюжети були про бої на Бахмутському напрямку і про ворожий обстріл Харкова. Прямі ввімкнення були про роботи на місці влучання уламків ракети в Солом’янському районі Києва (два) і про волонтерів-щедрувальників у Києві.

Гостьові студії

У гостьових студіях каналу «Інтер» протягом чотирьох годин ефіру побувало 10 гостей: 4 ньюзмейкери, 3 речники та 3 експерти. З головами Харківської ОВА Олегом Синєгубовим і Київської ОВА Русланом Кравченком говорили про наслідки ракетних атак ворога. З заступницею голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенією Кравчук говорили про законопроєкт щодо мобілізації. З членкинею Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ольгою Василевською-Смаглюк говорили про індексацію пенсій і впровадження нової системи нарахувань пенсій. З іншими гостями обговорювали тактику останніх ракетних і «шахедних» атак ворога, методи ведення мобілізаційних заходів, настрої в російському суспільстві, імовірність надання Німеччиною ракет «Taurus» і виділення фінансової допомоги США та інші теми.

У гостьових студіях каналу «Ми — Україна» протягом чотирьох годин ефіру побувало 16 людей: 7 ньюзмейкерів, 3 речники, один радник, 4 експерти й один учасник подій. Різні аспекти стосовно наслідків масованої ворожої ракетної атаки обговорювали з головою Оболонської районної держадміністрації Кирилом Фесиком, уповноваженим ВР з прав людини Дмитром Лубінцем, заступницею міністра енергетики Світланою Гринчук, головою правління компанії «Укренерго» Володимиром Кудрицьким, головою Харківської ОВА Олегом Синєгубовим, членом Ради Нацбанку України Василем Фурманом, головою Київської ОВА Русланом Кравченком, речниками, радниками й експертами. З іншими гостями обговорювали ситуацію на фронті під Авдіївкою і Бахмутом, ситуацію з ракетоносіями в Чорному морі.

У гостьових студіях Першого каналу Суспільного протягом чотирьох годин ефіру побувало 13 людей: 5 ньюзмейкерів, один речник, 4 експерти та 3 учасники подій. Про різноманітні наслідки масованої ракетної атаки ворога говорили з першим заступником міського голови Києва Миколою Поворозником, міським головою Харкова Ігорем Тереховим, виконавчим директором концерну «ДТЕК» Дмитром Сахаруком, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та іншими. З міністром енергетики Германом Галущенком говорили про зміцнення й убезпечення української енергосистеми. З іншими гостями говорили також про ситуацію з блокуванням кордону польськими перевізниками, про додаткові обмеження на виїзд чоловіків за кордон, про збільшення прожиткового мінімуму та пенсій, про ймовірне послаблення західної допомоги, про очікування від майбутнього закону про мобілізацію, про нелегітимність Путіна у світі, про вплив різних результатів виборів президента США на підтримку України та про інші теми.

У гостьових студіях каналу «1+1» протягом чотирьох проаналізованих годин ефіру ньюзмейкерів не було. Загалом же було 11 гостей: по одному речнику і раднику, 2 експерти й 7 учасників різних подій. З гостями говорили про перебіг бойових дій на різних ділянках фронту, про збільшення прожиткового мінімуму, мінімальної зарплати й індексацію пенсій, про способи обходження Росією санкцій, про останню ракетну атаку ворога по Україні, про новітній інститут сержантів у ЗСУ, про небажання Росії проводити обміни військовополоненими, про особливості роботи снайперів і про новітню українську снайперську зброю та інші теми.

У гостьових студіях каналів ICTV та СТБ протягом чотирьох годин ефіру побувало 9 гостей: 5 ньюзмейкерів, один речник, 2 експерти й один учасник подій. Про наслідки останніх ракетних атак ворога говорили з головою Харківської ОВА Олегом Синєгубовим і з головою правління «Укренерго» Володимиром Кудрицьким. З начальником департаменту превентивної діяльності Нацполіції Максимом Ахрамеєвим говорили про зменшення кількості правопорушень у святкові дні. З заступником голови Нацбанку України Сергієм Ніколайчуком говорили про причини тимчасового падіння курсу гривні. З генпрокурором Андрієм Костіним говорили про спільну роботу з МКС щодо притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців. З іншими гостями говорили про ситуацію на різних ділянках фронту, про сенс українських ударів по території Росії, про результати соціологічних досліджень настроїв українців щодо перемоги України та про інші теми.

У гостьових студіях каналу «Рада» протягом чотирьох годин ефіру побувало 12 гостей: 7 ньюзмейкерів, 3 речники, один радник і один учасник подій. З першим заступником голови Дніпропетровської ОВА Володимиром Орловим говорили про обстріли Нікопольщини й відновлення після попередніх ракетних атак по Дніпру й області. З головою Київської ОВА Русланом Кравченком говорили про перебіг відновлювальних робіт на Київщині після ракетних атак 29 грудня і 2 січня. З представником Офісу генпрокурора Тарасом Семківим говорили про судовий вирок головному кату донецької катівні «Ізоляція». З міністром довкілля та природних ресурсів Русланом Стрільцем говорили про екологічні збитки, заподіяні Україні Росією. З членом Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони й розвідки Єгором Чернєвим і з уповноваженим ВР з прав людини Дмитром Лубінцем говорили про обміни полоненими. З головою Миколаївської ОВА Віталієм Кімом говорили про обстріли області. З іншими гостями обговорювали ситуацію на різних ділянках фронту та інші теми.

Представлення різних фракцій парламенту в гостьових студіях марафону (в межах проаналізованого ефіру) було таким: усі 3 народних депутати, які були в ефірі, представляли фракцію партії «Слуга народу» (Євгенія Кравчук і Ольга Василевська-Смаглюк на «Інтері», Єгор Чернєв на «Раді»). В ефірах інших каналів народних депутатів не було.

Порушення стандартів

Стандарти журналісти каналу «Інтер» порушували 419 разів протягом чотирьох годин ефіру. Це майже по 105 порушень на годину ефіру в середньому. Найбільше було порушень стандарту відокремлення фактів від думок — 239 разів, майже все це були суб’єктивні думки журналістів у новинах і в новинних елементах гостьових студій. Стандарт достовірності журналісти порушували 124 рази (це рекорд для каналу), майже в усі можливі способи порівну. Було 36 порушень стандарту точності, більшість із них були невідповідностями картинки й тексту в сюжетах, БЗ, а також у прямих ввімкненнях. Крім того, 14 разів порушували стандарт повноти інформації та 6 разів — стандарт доступності її подачі. Інші стандарти не порушували.

Стандарти журналісти каналу «Ми — Україна» порушували 362 рази за чотири години ефіру (це по 90,5 порушення на годину ефіру або ж по 1,5 порушення на хвилину в середньому). Найчастіше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 159 разів, більшістю з цих порушень були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах і в новинних елементах гостьових студій. Стандарт достовірності було порушено 117 разів, майже половину з цих порушень становили узагальнені розмиті псевдопосилання на джерела фактичної інформації. 44 рази порушували стандарт точності, більшістю з цих порушень було некоректне використання картинки, як у БЗ і сюжетах, так і в якості «ілюстрацій» до прямих ввімкнень і розмов із гостями. Стандарт повноти інформації було порушено 32 рази, дві третини з цих порушень — це повна відсутність інтершуму на відео в сюжетах і БЗ. Крім того, було 10 порушень стандарту доступності подачі інформації. Інші стандарти не порушували.

Протягом чотирьох годин ефіру Першого каналу Суспільного було 184 (це по 46 порушень на годину ефіру в середньому). І це була рекордна кількість порушень для каналу (це при тому, що я вже не враховував як порушення посилання на телеграм-канали й сторінки в соцмережах важкодоступних персонажів, що зменшило загальну кількість зафіксованих порушень). Найбільше було порушень стандарту відокремлення фактів від думок — 89, майже все це були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах. 55 разів порушували стандарт достовірності, більше половини було використанням без перевірки телеграм-каналів і сторінок у соцмережах. Стандарт точності порушували 23 рази, більшість із порушень були традиційними — невідповідності картинки й тексту за кадром, картинки та змісту розмови з гостем. Крім того, було 17 порушень стандарту доступності подачі інформації. Інші стандарти не порушували.

Стандарти журналісти каналу «1+1» порушували протягом чотирьох годин ефіру 333 рази (це більш як по 83 порушення на годину ефіру в середньому). Найчастіше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 203 рази, переважною більшістю з цих порушень були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах. Стандарт достовірності порушували 70 разів, найбільше було узагальнених розмитих псевдопосилань на джерела фактичної інформації. Стандарт точності порушували 43 рази, майже дві третини з цих порушень були невідповідності між картинкою і текстом за кадром у сюжетах і БЗ. Крім того, 9 разів порушували стандарт доступності подачі інформації, 8 разів — стандарт повноти інформації. Інші стандарти не порушували.

Протягом чотирьох годин ефіру каналів ICTV та СТБ було 327 порушень стандартів (це майже по 82 порушення на годину ефіру в середньому). Найчастіше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 210 разів, майже все це були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах. Стандарт достовірності порушували 80 разів, найбільше було узагальнених розмитих псевдопосилань на джерела фактів. 35 разів порушували стандарт точності, майже все це були невідповідності між картинкою і текстом за кадром у сюжетах і БЗ. Крім того, по одному разу порушили стандарти повноти інформації та доступності її подачі. Інші стандарти не порушували.

Стандарти журналісти каналу «Рада» порушували 188 разів (по 47 разів на годину ефіру в середньому). Найбільше було порушень стандарту відокремлення фактів від думок — 99, більшістю з цих порушень були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах і новинних елементах гостьових студій. Стандарт достовірності було порушено 53 рази, більше половини з цих порушень були узагальненими розмитими псевдопосиланнями на джерела фактичної інформації. Стандарт точності порушували 13 разів, усе це були невідповідності картинки тексту за кадром, у прямих ввімкненнях і в якості «ілюстрацій» до розмов із гостями. Крім того, 14 разів порушували стандарт повноти інформації, найбільше було відео без інтершуму, і 9 разів стандарт доступності подачі інформації.

Інші позиції

В ефірі марафону не повідомлялося про такі події / теми дня:

2 січня

МЗС Німеччини: З кожною ракетою Путін показує, що хоче знищити Україну.

Новий уряд Польщі поки що не зніматиме заборону на імпорт зерна з України.

У Раді підготують альтернативний урядовому законопроєкт про мобілізацію, — нардепка Кравчук.

У Криворізькому районі росіяни вдарили по території підприємства.

У Києві під час ракетного обстрілу загинула викладачка Києво-Могилянської академії.

Туреччина не пропустить у Чорне море мінні тральники, подаровані Британією Україні (про це в марафоні повідомили лише 3 січня, хоча на стрічках новин про це було ще вдень 2 січня).

Дефіцит держбюджету України за рік сягнув трильйонного значення, — Мінфін.

Окупанти обстріляли з артилерії Часів Яр на Донеччині, двоє загиблих.

Графіків відімкнень електрики в Києві не буде, — Yasno.

З переданих Україні танків Leopard лишилася мала кількість придатних для ведення бойових дій, — німецький депутат.

3 січня

У МАГАТЕ кажуть, що їхнім експертам окупанти не дають доступу до деяких реакторних залів ЗАЕС.

Франція про вибухи в Бєлгороді: Росія — агресорка, Україна має право на самооборону.

У Снігурівці на Миколаївщині росіяни обстріляли склад з гуманітарною допомогою, є поранені.

ВМС: Україна не просила Туреччину впустити в Чорне море мінні тральники, подаровані Великою Британією.

В українському тіктоці працює мережа ворожої пропаганди, що налаштовує проти ЗСУ, — Інститут масової інформації.

Китай удесятеро збільшив постачання Росії високоточних верстатів для військової промисловості, — Financial Times

Підозрюваний у ряді злочинів ексгенерал СБУ Наумов вийшов із в’язниці у Сербії.

У проаналізованому ефірі каналу «Інтер» був один прояв політичного піару — недоречна згадка про належність гості — народної депутатки Ольга Смаглюк-Василевської до фракції «Слуга народу».

У проаналізованому ефірі каналу «Ми — Україна» був один прояв політичного піару — відверто зручне питання гостю раднику керівника ОП Михайлу Подоляку.

У проаналізованому ефірі каналів ICTV та СТБ двічі показували піарівський сюжет про захід Фонду Леоніда Кучми.

У проаналізованому ефірі каналу «Рада» було 6 проявів політичного піару. Одна компліментарна згадка про Офіс президента, його керівника Андрія Єрмака і про самого президента Володимира Зеленського. Два «паркетних» БЗ+СХ без реальної новини про прем’єра Дениса Шмигаля на засіданні уряду. Було 33 хвилини компліментарного інтерв’ю з радником керівника ОП Михайлом Подоляком, із якого ще й зробили дві «новини» у попередньому ефірі.

У проаналізованому ефірі Першого каналу Суспільного й «1+1» проявів політичного піару не було.

Російських наративів у проаналізованому ефірі каналу «Рада» не було, натомість ефір вели двоє токсичних ведучих каналу Назар Довгий і Максим Зборовський, які раніше працювали на проросійських каналах.

Російських наративів і токсичних медіаперсонажів у проаналізованому ефірі інших каналів цього дня не було.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду