Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 18–19 жовтня 2023 року — резюме

Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 18–19 жовтня 2023 року — резюме

08:35,
28 Жовтня 2023
1739

Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 18–19 жовтня 2023 року — резюме

08:35,
28 Жовтня 2023
1739
Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 18–19 жовтня 2023 року — резюме
Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 18–19 жовтня 2023 року — резюме
Про що та як розповідали в ефірних блоках каналів «1+1», ICTV та СТБ, «Рада», «Ми — Україна», «Суспільний» і «Інтер» — стисло.

Повний огляд читайте тут.

Ефірна сітка каналів

Структура ефіру каналу «1+1» до 10-ї ранку була за логікою ранкових ефірів марафону: по два випуски новин на годину — 15-хвилинні на початку години та 10-хвилинні на 30-х хвилинах, решту часу займали гостьові студії. О 10-й ранку був 15-хвилинний випуск новин, далі гостьова студія. З 11-ї ранку був годинний випуск новин (навіщо такий довгий, я не зрозумів, бо переважно в ньому були повтори того, що було в попередніх випусках).

Структура ефіру каналів ICTV та СТБ була звичною — 15-хвилинні випуски новин чергувалися з 15-хвилинними гостьовими студіями, які одного разу заміняв фрагмент недільного тижневика «Факти тижня», а ще одного — фільм «Громадянської оборони».

Структура ефіру каналу «Рада» була такою: перші дві години починалися з випусків новин (20- й 15-хвилинних), продовжувалися гостьовими студіями, о 20-й був годинний підсумковий випуск новин, наступна година була повністю гостьовою.

Структура ефіру каналу «Ми — Україна» була звичною для ранкового слота: до 10-ї години було по два 10-хвилинних випуски новин щогодини (на початку годин і на 30-х хвилинах), решту часу займали гостьові студії. З 10-ї ранку години починалися 15-хвилинними новинами, продовжувалися гостьовими студіями.

Структура ефіру Суспільного була стандартною: кожна година починалася з випуску новин (15- або 30-хвилинних), продовжувалася гостьовими студіями.

Структура ефіру каналу «Інтер» була звичайною для вечірнього слота: ефірні години починалися 13-хвилинними випусками новин, продовжувалися гостьовими студіями. О 20-й був годинний підсумковий випуск, наступна година була гостьовою.

Основні теми дня

18 жовтня

Бойові дії на різних ділянках фронту. В ефірі каналу «1+1» лише за чотири проаналізовані мною години було два фронтових репортажних сюжети — з Бахмутського напрямку і з Авдіївки, три оглядових сюжети про бої на різних ділянках фронту, пряме ввімкнення кореспондента з Роботиного. У гостьових студіях і в спецпроєкті «Оперативний черговий» тематику обговорювали з речниками Генштабу Андрієм Ковальовим, окремої 110-ї механізованої бригади Антоном Коцуконем і Східного угруповання ЗСУ Іллею Євлашем, з головою Авдіївської МВА Віталієм Барабашем, офіцером 59-ї окремої мотопіхотної бригади на позивний «Вентум» і з воєнним оглядачем групи «Інформаційний спротив» Олександром Коваленком. В ефірі каналів ICTV та СТБ був репортажний сюжет про фронтову Авдіївку й оглядовий сюжет тижневика (щоправда, вже застарілий), у гостьових студіях тематику обговорювали з речником Сил оборони Таврійського напрямку Олександром Штупуном і з керівником Центру військово-правових досліджень Олександром Мусієнком. В ефірі каналу «Рада» було три репортажних сюжети з різних ділянок фронту, в гостьовій студії говорили з речником Східного угруповання ЗСУ Іллею Євлашем.

Ракетний удар по житловому будинку в Запоріжжі. На каналі «1+1» протягом чотирьох годин ефіру робили три прямих ввімкнення кореспондентки з місця події в Запоріжжі, у гостьовій студії говорили з головою Запорізької ОВА Юрієм Малашком. В ефірі каналів ICTV та СТБ був репортажний сюжет з місця події. В ефірі каналу «Рада» в новинах про подію згадували лише короткими повідомленнями, в гостьовій студії говорили з головою Запорізької ОВА Юрієм Малашком.

Події в Ізраїлі та світові реакції на них. В ефірі каналу «1+1» робили оглядовий сюжет, пряме ввімкнення з Брюсселя, в гостьовій студії тему обговорювали з експертом із міжнародних питань Русланом Осипенком. В ефірі каналів ICTV та СТБ було два оглядових сюжети. В ефірі каналу «Рада» тематику обговорювали з заступником керівника Офісу президента Ігорем Жовквою і з уповноваженим ВР з прав людини Дмитром Лубінцем.

19 жовтня

Бойові дії на різних ділянках фронту. В ефірі каналу «Ми — Україна» в новинах, як і завжди, обмежилися короткими повідомленнями. У гостьових студіях обговорювали ситуацію на різних ділянках фронту з речниками Генштабу Андрієм Ковальовим, Східного угруповання військ Іллею Євлашем і Сил оборони Таврійського напрямку Олександром Штупуном. В ефірі Суспільного у новинах тематику згадували лише короткими повідомленнями. В гостьових студіях тему обговорювали з речниками Сил оборони Таврійського напрямку Олександром Штупуном, Головного управління розвідки Андрієм Юсовим і Сил оборони півдня Наталією Гуменюк. В ефірі каналу «Інтер» був репортаж про бої під Куп’янськом і під Авдіївкою й оглядовий сюжет про ситуацію на різних ділянках фронту. У гостьовій студії спілкувалися з речником прикордонного загону ДПСУ Іваном Шевцовим про ситуацію на Куп’янсько-Лиманському напрямку.

Події в Ізраїлі, реакція світу й евакуація українців. В ефірі каналу «Ми — Україна» був оглядовий сюжет. В гостьових студіях тематику обговорювали з надзвичайним і повноважним послом України в Ізраїлі Євгеном Корнійчуком і з заступником директора Центру близькосхідних досліджень Сергієм Даниловим. В ефірі Суспільного цю тематику згадували лише короткими повідомленнями в новинах. В ефірі каналу «Інтер» був оглядовий сюжет про реакції світу на бомбування шпиталю в Газі. В гостьовій студії спілкувалися з ізраїльським політологом і журналістом Авраамом Шмулевичем.

Верховна Рада проголосувала в першому читанні законопроєкт про заборону релігійних організацій, керованих із Росії. Про рішення стало відомо під час ефірного блоку Суспільного, де в студії тему обговорювали з народними депутатами Євгенією Кравчук від «Слуги народу» і Володимиром В’ятровичем від «Європейської солідарності». В ефірі каналу «Інтер» цю подію не згадували навіть хоча б коротким повідомленням у новинах.

Новинна складова ефірів

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналу «1+1» була такою: 4 репортажних сюжети, 8 прямих ввімкнень. У гостьовій студії побувало 5 ньюзмейкерів. Репортажні сюжети були про бої на Бахмутському напрямку, про прифронтову Авдіївку, про наслідки влучання ворожого дрона у вітрильну школу в Одесі та про роботу німецьких «Гепардів» на півдні України. Прямі ввімкнення були про бої під Роботиним, три ввімкнення про рятувальну операцію в зруйнованій ворожою ракетою багатоповерхівці Запоріжжя, про наслідки ворожих обстрілів Херсона, про реакції світу на події в Секторі Газа та два ввімкнення про початок посадки на Київщині парку в пам’ять про загиблих дітей.

Новинна складова проаналізованого ефіру каналів ICTV та СТБ була такою: 5 репортажних сюжетів, жодного прямого ввімкнення, в студії побувало 3 ньюзмейкери. Репортажні сюжети були про фронтову Авдіївку, про вирок суду колишнім «беркутівцям» за розстріли людей на Майдані, два репортажі про наслідки ракетного влучання по передмістю Дніпра і репортаж про наслідки ракетної атаки по Запоріжжю.

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналу «Рада» містила 5 репортажних сюжетів і одне пряме ввімкнення, в гостях побувало 6 ньюзмейкерів. Репортажні сюжети були про бойову роботу спецпризначенців Нацгвардії під Авдіївкою, про роботу командного пункту під Кремінною, про бої на Авдіївському напрямку, про наслідки влучання ракети в Обухівку під Дніпром і про відбудову села Квітневого на Миколаївщині. Пряме ввімкнення було про наслідки влучання ракети в передмісті Дніпра.

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналу «Ми — Україна» була порівняно слабкою в репортажній частині: лише 2 репортажних сюжети й одне пряме ввімкнення. Частково це компенсували 11 гостей-ньюзмейкерів. Репортажні сюжети були про наслідки влучання ракети в передмісті Дніпра і про наслідки влучання ракети в багатоповерхівку в Запоріжжі, пряме ввімкнення було про розбір завалів пошкодженої ракетою багатоповерхівки в Запоріжжі.

Новинна складова Суспільного була дуже слабкою в репортажній частині — лише 2 сюжети, прямих ввімкнень не було. У гостьових студіях побувало 7 ньюзмейкерів. Сюжети були про наслідки російського обстрілу Херсона і про поховання загиблого воїна 72-ї бригади.

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналу «Інтер» була такою: 4 репортажних сюжети та 5 прямих ввімкнень. У гостях побувало 4 ньюзмейкери. Репортажні сюжети були про бої під Куп’янськом і під Авдіївкою, про розбір завалів у поруйнованому ракетою будинку в Запоріжжі, про фотовиставку про російсько-українську війну в Брюсселі та про те, як нині живуть люди в Чорнобильській зоні. Прямі ввімкнення були про наслідки ракетного обстрілу Миколаєва, Сумщини, Запоріжжя і Харківщини та про намір Білого Дому об’єднати допомогу Україні з допомогою Ізраїлю.

Гостьові студії

У гостях на каналі «1+1» протягом чотирьох годин побувало 14 людей. З них 5 були ньюзмейкерами, 3 речники, 2 експерти й 4 учасники подій. З головою Херсонської ОВА Олександром Прокудіним говорили про наслідки ворожих обстрілів області. З головою Авдіївської МВА Віталієм Барабашем обговорювали ситуацію на фронті під Авдіївкою і ситуацію в самому місті. З головою Запорізької ОВА Юрієм Малашком говорили про наслідки ворожої ракетної атаки по Запоріжжю. З заступницею міністра енергетики Світланою Гринчук говорили про початок опалювального сезону і стан енергетичної інфраструктури. З членкинею Комітету ВР з питань фінансів, митної та податкової політики Ольгою Василевською-Смаглюк говорили про закон щодо фінмоніторингу ПЕПів. З іншими гостями обговорювали ситуацію на різних ділянках фронту, роботу морських дронів проти Чорноморського флоту Росії, форум у Пекіні за участі Путіна й Орбана, виробництво документальних фільмів «ТРО-медіа», гуманітарне розмінування і використання дронів для полегшення процесу розмінування та інші теми.

У розмовних студіях каналів ICTV та СТБ протягом чотирьох годин ефіру побувало 8 гостей: 3 ньюзмейкери, один речник, одна радниця, 2 експерти й один учасник подій. З начальником департаменту у справах Майдану Офісу генпрокурора Олексієм Донським говорили про вирок колишнім «беркутівцям» за розстріл Майдану і майбутні апеляції. З міністеркою у справах ветеранів Юлією Лапутіною говорили про політику держави щодо підтримки ветеранів і про реформування ВЛК і МСЕК. З головою Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данилом Гетманцевим говорили про закон щодо фінансового моніторингу публічно значущих осіб. З іншими гостями обговорювали ситуацію на різних ділянках фронту, отримання Україною американських ракет АТАСМS, потрапляння українців у трудове рабство, ситуацію на валютному ринку через два тижні керованого гнучкого курсу гривні, введеним НБУ та інші теми.

У гостьових студіях каналу «Рада» протягом чотирьох годин ефіру побувало 11 гостей, з них 6 були ньюзмейкерами, по двоє речників і радників і одна експертка. З головою Запорізької ОВА Юрієм Малашком говорили про наслідки ракетної атаки по Запоріжжю. З заступником керівника Офісу президента Ігорем Жовквою говорили про підготовку Глобального саміту миру і вплив війни в Ізраїлі на підтримку України. З уповноваженим ВР з прав людини Дмитром Лубінцем говорили про евакуацію українців з Ізраїлю і Сектору Газа. З членом Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Давидом Арахамією говорили про створення оборонного альянсу зі збройними компаніями Заходу. З заступником міністра внутрішніх справ Олексієм Сергєєвим говорили про роботу з виявлення зрадників і колаборантів. З заступницею міністра оборони Катериною Черногоренко говорили про спрощену процедуру списання втраченого в боях військового майна. З іншими гостями обговорювали ситуацію на фронті, перші вдалі використання Україною ракет ATACMS, провалений парламентом законопроєкт щодо перерозподілу ПДФО, заяви та поведінку Путіна в Пекіні, основні цілі російської дезінформації та інші теми.

У гостях каналу «Ми — Україна» за чотири години ефіру побувало 18 людей. 11 з них були ньюзмейкерами, крім того було 4 речники, один радник і 2 експерти. З головою Комітету ВР з питань бюджету Роксоланою Підласою говорили про основні параметри ухваленого у першому читанні бюджету на 2024 рік. Про ситуацію в Авдіївці говорили з головою Авдіївської МВА Віталієм Барабашем, про ситуацію в Харкові — з міським головою Ігорем Тереховим, про ситуацію на Миколаївщині — з головою ОВА Віталієм Кімом. З нардепом Олексієм Леоновим обговорювали стратегічне партнерство України та Румунії. З першим заступником міністра охорони здоров’я Сергієм Дубровим говорили про готовність лікарень до роботи в умовах відімкнення електрики. З першим заступником голови Дніпропетровської ОВА Володимиром Орловим і з головою Запорізької ОВА Юрієм Малашком говорили про наслідки ворожих ракетних обстрілів їхніх областей напередодні. З послом України в Ізраїлі Євгеном Корнійчуком говорили евакуацію українців з Ізраїлю та з Сектору Газа. З головою Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування Оленою Шуляк говорили про перебіг програми «єОселя» і про процедури для отримання компенсацій за втрачене внаслідок війни майно. З іншими гостями обговорювали ситуацію на різних ділянках фронту, нічну ворожу атаку дронами й ракетами, розміщення російських МІГ-31 у Криму, ситуацію в окупованому Маріуполі, ситуацію на Близькому Сході та її вплив на західну допомогу Україні, відносини Китаю з Росією, плани кінофестивалю «Молодість» та інші теми.

У гостьових студіях Суспільного побувало протягом чотирьох годин 17 гостей, з них було 7 ньюзмейкерів, 3 речники, 6 експертів і один учасник подій. З в.о.міського голови Полтави Катериною Ямщиковою говорили про старт опалювального сезону в місті. З заступником голови Бердянської районної ради Віктором Дудукаловим говорили про ситуацію в окупованому місті. З народними депутатами Євгенією Кравчук і Володимиром В’ятровичем обговорювали проголосований у першому читанні законопроєкт щодо заборони релігійних організацій, керованих із Росії. З міністром енергетики Германом Галущенком говорили про готовність енергетичної системи до зимового сезону і про можливі блекаути. З заступником міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергієм Деркачем говорили про нововведення в системі електронної черги на кордоні «Шлях». З першою заступницею міністра соціальної політики Дариною Марчак говорили про гроші, закладені в бюджет наступного року на соціальну сферу. З іншими гостями обговорювали ситуацію на різних ділянках фронту, поїздку Путіна до Китаю і позицію Китаю щодо російсько-української війни, наслідки ворожих обстрілів прифронтових населених пунктів, подорожчання овочів, суспільні настрої в Україні щодо вступу країни в НАТО і в ЄС, перші вдалі застосування ЗСУ ракет ATACMS, зменшення показника рівня безробіття в Україні, основні параметри ухваленого в першому читанні законопроєкту про бюджет на 2024 рік, вирок суду «беркутівцям» та інші теми.

У гостьових студіях каналу «Інтер» загалом протягом чотирьох годин ефіру побувало 11 людей. З них 4 були ньюзмейкерами, 2 речники, 4 експерти й одна учасниця подій. З головою Запорізької ОВА Юрієм Малашком говорили про ліквідацію наслідків ракетної атаки по Запоріжжю 18 жовтня. З першим заступником міністра аграрної політики та продовольства Тарасом Висоцьким говорили про налагодження морського експорту агропродукції. З віцепрем’єр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною говорили про виконання Україною рекомендацій ЄС. З головою Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Оленою Шуляк говорили про створення в ЄС фонду на відновлення України. З іншими гостями обговорювали ситуацію на Лимано-Куп’янському напрямку, наслідки останніх обстрілів Херсонщини, початок опалювального сезону в країні, вибори спікера Палати представників США, вплив подій в Ізраїлі на допомогу США Україні, версії та реакції щодо вибуху в шпиталі у Секторі Газа, підсумки поїздки Путіна на форум у Китаї та інші теми.

Представлення різних фракцій парламенту в гостьових студіях марафону (в межах проаналізованого ефіру) було таким: представників фракції «Слуга народу» побувало в ефірі 8 (Ольга Василевська-Смаглюк на «1+1», Данило Гетманцев в ефірі ICTV та СТБ, Давид Арахамія на каналі «Рада», Роксолана Підласа, Олексій Леонов і Олена Шуляк в ефірі каналу «Ми — Україна», Євгенія Кравчук в ефірі Суспільного й Олена Шуляк в ефірі «Інтера»). Єдиний із представників інших фракцій був Володимир В’ятрович з «Європейської солідарності» в ефірі Суспільного.

Порушення стандартів

Стандарти журналісти каналу «1+1» порушували протягом чотирьох годин ефіру 420 разів (це по 105 разів на годину ефіру в середньому). Найчастіше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 257 разів, майже все це були суб’єктивні думки журналістів у новинах. Стандарт достовірності було порушено 95 разів, найбільше було узагальнених розмитих псевдопосилань на джерела фактичної інформації. Стандарт точності порушували 51 раз, найбільше було фактичних помилок. 12 разів порушували стандарт доступності подачі інформації, 5 разів — стандарт повноти. Інші стандарти не порушували.

Стандарти журналісти каналів ICTV та СТБ порушували протягом чотирьох годин ефіру 389 разів (це більш як по 97 разів на годину ефіру в середньому). Найбільше традиційно порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 258 разів, переважною більшістю з цих порушень були суб’єктивні думки журналістів у новинах. Стандарт достовірності було порушено 89 разів, майже половиною з цих порушень були узагальнені розмиті псевдопосилання на джерела фактичної інформації. Стандарт точності порушували 31 раз, більшість із цих порушень були невідповідностями між картинкою і текстом у новинах. Стандарт доступності подачі інформації було порушено 7 разів, стандарт повноти інформації — 3 рази, стандарт оперативності — одного разу.

Стандарти журналісти каналу «Рада» порушували протягом чотирьох годин ефіру 296 разів (це по 74 порушення на годину ефіру в середньому). Найчастіше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 195 разів, більшістю з цих порушень були суб’єктивні думки журналістів у новинах, втім і неавторизованих думок ведучих гостьових студій також було чимало. Стандарт достовірності інформації журналісти порушували 64 рази, майже половину з цих порушень становили узагальнені розмиті псевдопосилання на джерела фактів. 24 рази порушували стандарт точності, в більшості випадків це було некоректне використання картинки, як у новинних матеріалах, так і в розмовах із гостями. Стандарт повноти інформації було порушено 7 разів, стандарт доступності подачі інформації — 4 рази, одного разу також було порушено стандарт оперативності. І було одне грубе порушення етичних норм журналістики.

Стандарти журналісти каналу «Ми — Україна» порушували протягом чотирьох годин ефіру 249 разів (це більш як по 62 рази на годину ефіру в середньому). Найчастіше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 122 рази, більшістю з цих порушень були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах, втім неавторизованих думок гостьових ведучих також було чимало. Стандарт достовірності порушували 65 разів, майже половину з цих порушень становили розмиті узагальнені псевдопосилання на джерела фактичної інформації. Стандарт точності порушували 38 разів, найбільше було невідповідностей між картинкою і текстом за кадром. Стандарт повноти інформації було порушено 16 разів, найбільше було відео без інтершуму. Стандарт доступності порушили 6 разів, стандарт оперативності — один раз. Також одного разу порушили етичну норму.

Загалом у проаналізованих чотирьох годинах ефіру Суспільного було 74 порушення стандартів (це по 18,5 порушення на годину ефіру в середньому). Найбільше порушували стандарт достовірності — 50 разів, а з них майже дві третини становило використання інформації та відео з телеграм-каналів і соцмереж. Стандарт точності було порушено 14 разів, більшістю з цих порушень були невідповідності між картинкою і текстом у БЗ. Стандарт відокремлення фактів від думок журналісти майже не порушували, я зафіксував лише 8 незначних оцінок у новинах. По одному разу були порушені стандарти повноти інформації та балансу думок. Інші стандарти журналісти каналу не порушували.

Стандарти журналісти каналу «Інтер» порушували цього дня 387 разів протягом чотирьох годин ефіру (це майже по 97 разів на годину в середньому). Найбільше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 271 раз, майже все це були суб’єктивні думки журналістів у новинах. Стандарт достовірності порушували 91 раз, майже дві третини з цих порушень становили узагальнені розмиті псевдопосилання як на джерела фактичної інформації, так і на авторство суб’єктивних думок. Стандарт точності було порушено 11 разів, усе це було некоректним використанням картинки в БЗ, сюжетах, прямих ввімкненнях і в розмовах із гостями. Стандарт повноти інформації порушували 8 разів, стандарт доступності — 5 разів. І одного разу було порушено етичну норму журналістики.

Інші позиції

В ефірі марафону не повідомлялося про такі події / теми дня:

18 жовтня

У США антиукраїнський кандидат Джордан вдруге провалився на виборах спікера Палати представників.

У Словаччині проросійський прем’єр Фіцо тимчасово очолить МЗС країни.

Німеччина надаватиме пріоритет експорту зброї до Ізраїлю.

«Українська правда» опублікувала вирок втікачу Злочевському, безпідставно засекречений Антикорсудом.

19 жовтня

Окупанти обстріляли Станіслав на Херсонщині, поранили чоловіка.

Залужний відвідав Авдіївку та провів нараду з командирами.

НАТО посилює патрулі в Балтійському морі.

Комісія з журналістської етики засудила слова телеведучої, яка порівняла поведінку Путіна з аутизмом.

Антиукраїнський кандидат знімається з виборів спікера Палати представників.

Німеччина поки що не постачатиме ракети Taurus Україні, — посол Німеччини в Україні.

Начальник районного ТЦК Одеси збагатився на майже 47 млн грн, — НАЗК.

30 тисяч українців зникли безвісти з 24 лютого 2022 року, — Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти.

У проаналізованому ефірі каналу «Рада» було 3 прояви політичного піару — «паркетні» матеріали про телефонну розмову Зеленського з Макроном і про зустріч прем’єра Шмигаля з румунським колегою. У гостьовій студії заступник керівника ОП Жовква зі згоди ведучих компліментарно говорив про президента Зеленського і про керівника ОП Єрмака.

Протягом чотирьох годин ефіру каналу «Ми — Україна» було 3 прояви політичного піару: «паркетні» матеріали про прем’єр-міністра Дениса Шмигаля і про президента Володимира Зеленського. У розмові гість-нардеп компліментарно говорив про президента Зеленського зі згоди ведучих.

У проаналізованих чотирьох годинах ефіру каналу «Інтер» було два прояви політичного піару: класичний «паркетний» матеріал про робочу поїздку президента Зеленського на Київщину і сюжет, у якому з незрозумілих причин «головним героєм» виступав керівник Спілки журналістів України Томіленко.

Проявів політичного піару в проаналізованих ефірах каналів «1+1», ICTV та СТБ, Суспільного не було.

Російських пропагандистських наративів у проаналізованому ефірі каналу «Рада» не було, гостьові студії вели двоє токсичних ведучих каналу.

В ефірах інших каналів російських наративів і токсичних медійних персонажів не було.

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду