Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 10–11 січня 2024 року — резюме

Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 10–11 січня 2024 року — резюме

14:00,
20 Січня 2024
1716

Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 10–11 січня 2024 року — резюме

14:00,
20 Січня 2024
1716
Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 10–11 січня 2024 року — резюме
Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 10–11 січня 2024 року — резюме
Автори:
Про що та як розповідали в ефірних блоках «1+1», ICTV та СТБ, «Ради», «Ми — Україна», Суспільного та «Інтера» — стисло.

Повний огляд читайте тут, оновлену методологію — тут.

Ефірна сітка каналів

Структура ефірного блоку каналу «1+1» була звичною для ранкового слота: до 10-ї щогодини було по два випуски новин (на початках годин 15-хвилинні, посередині годин — 7-хвилинні), решту часу займали гостьові студії. Далі години починалися 15-хвилинними випусками новин, продовжувалися гостьовими студіями.

Структура ефіру каналів ICTV та СТБ була переважно звичною — 15-хвилинні випуски новин чергувалися з 15-хвилинними гостьовими студіями, часом цей графік порушувався прямими трансляціями з поїздки президента Зеленського до Литви.

Структура ефіру каналу «Рада» була звичайною для вечірнього слота. Перші дві години починалися випусками новин (20-хвилинним і 15-хвилинним), продовжувалися гостьовими студіями. О 20-й був годинний підсумковий випуск новин, далі — годинна гостьова студія.

Структура ефіру каналу «Ми — Україна» була звичайною для ранкового слота: до 10-ї ранку щогодини було по два 10-хвилинних випуски новин (на початках годин і посередині), решта ефіру — гостьові студії. З 10-ї ранку години починалися 10–13-хвилинними випусками новин, продовжувалися гостьовими студіями.

Структура ефіру Першого каналу Суспільного була звичною для денного слота: ефірні години починалися випусками новин (15- і 30-хвилинними), продовжувалися гостьовими студіями.

Структура ефіру каналу «Інтер» загалом була би звичною для вечірнього слота, але свої корективи внесли дві трансляції з візиту Зеленського до країн Балтії. Відтак у першій ефірній годині через трансляцію не було новин, була гостьова студія, наступна година починалася 13-хвилинними новинами, продовжувалася гостьовою. Підсумковий випуск о 20-й через трансляцію вийшов дуже скороченим. З 21-ї була годинна гостьова студія.

Основні теми дня

10 січня

Бойові дії на різних ділянках фронту. В ефірі каналу «1+1» було два фронтових репортажі з Донеччини й оглядовий сюжет про ситуацію на різних ділянках фронту, 3 прямих ввімкнення з Донеччини. Обговорювали фронтову тематику з речником Генштабу Андрієм Ковальовим, речником 118-ї окремої механізованої бригади Дмитром Пелихом і з керівником Центру військово-правових досліджень Олександром Мусієнком. У новинах каналів ICTV та СТБ тему згадували лише короткими повідомленнями. У гостьових студіях говорили з речником командування Сухопутних військ Володимиром Фітьом і з оператором FPV-дронів 93-ї окремої мехбригади Владиславом із позивним «Турист». В ефірі каналу «Рада» було два репортажних сюжети — про бої на Бахмутському і на Куп’янському напрямках. З гостями події на фронті не обговорювали.

Розгляд законопроєкту про мобілізацію профільним комітетом Верховної Ради. В ефірі каналу «1+1» тему обговорювали із заступником голови Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони й розвідки Єгором Чернєвим. В ефірі каналів ICTV та СТБ тему згадували лише короткими повідомленнями в новинах. У ефірі каналу «Рада» тему обговорювали із заступником голови Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгором Чернєвим і з радником керівника ОП Михайлом Подоляком.

Підсумки поїздки президента Зеленського до Литви. Візит не був заздалегідь оголошений, тож у ранковому ефірі «1+1» про нього ще не йшлося. В ефірі каналів ICTV та СТБ крім повідомлень у новинах було дві прямі трансляції з Литви. В ефірі каналу «Рада» робили два прямих ввімкнення з Литви. У гостьових студіях тему обговорювали з віцепрем’єр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною і з радником керівника ОП Михайлом Подоляком.

11 січня

Бойові дії на різних ділянках фронту. В ефірі каналу «Ми — Україна» в новинах були лише короткі повідомлення зі зведень Генштабу. Спілкувалися з речником Генштабу Андрієм Ковальовим і з речником командування Сухопутних військ. В ефірі Першого каналу Суспільного був репортаж про бої під Авдіївкою. У гостьових студіях про ситуацію на різних ділянках фронту говорили з речником командування Сухопутних військ Володимиром Фітьом, речником штурмової бригади «Сталевий кордон» Іваном Шевцовим і з командиром батальйонно-тактичної групи 4-ї бригади Нацгвардії Сергієм Сідоріним. На телеканалі «Інтер» були лише короткі повідомлення в новинах, у гостьових студіях говорили з речником 15-го прикордонного загону штурмової бригади Гвардії наступу «Сталевий кордон» Іваном Шевцовим.

Обстріл центру Харкова. В ефірі каналу «Ми — Україна» робили 3 прямих ввімкнення з місця влучання ракети в Харкові. В ефірі Першого каналу Суспільного був репортажний сюжет про наслідки цієї ракетної атаки. На телеканалі «Інтер» про це не було взагалі нічого.

Поїздка президента Зеленського до Естонії та Латвії. В ефірі каналу «Ми — Україна» обговорювали тему з колишнім послом України в Хорватії Олександром Левченком і з експертом Центру «Об’єднана Україна» Ігорем Петренком. В ефірі каналу також була пряма трансляція спільного брифінгу президента Володимира Зеленського і президента Естонії Алара Каріса в Таллінні. В ефірі Першого каналу Суспільного обговорювали тему з кандидатом політичних наук Ростиславом Балабаном. В ефірі були трансляції виступу Зеленського в парламенті Естонії та спільної пресконференції президента України й президента Латвії Едгарса Рінкевичса. На телеканалі «Інтер» були лише короткі повідомлення і трансляції пресконференції Зеленського і президента Латвії Рінкевичса та пресконференції президента Володимира Зеленського в Ризі.

Повернення законопроєкту про мобілізацію уряду на доопрацювання. В ефірі каналу «Ми — Україна» тему не висвітлювали. У проаналізованому ефірі Першого каналу Суспільного тему обговорювали з народними депутатами з різних фракцій — Іриною Фриз («Європейська солідарність»), Оленою Хоменко («Слуга народу») і Вадимом Івченком («Батьківщина»). Говорили також із кандидатом політичних наук Ростиславом Балабаном. В ефірі «Інтера» був оглядовий сюжет. У гостьових студіях говорили із заступником голови Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони й розвідки Єгором Чернєвим, експертами Тарасом Загороднім і Андрієм Вігіринським і з сержантом 109-го батальйону ЗСУ, колишнім народним депутатом Єгором Фірсовим. Крім того, давали опитування народних депутатів.

Новинна складова ефірів

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналу «1+1» була такою: 2 репортажних сюжети, 4 прямих ввімкнення. В студії побувало 2 гості-ньюзмейкери. Репортажні сюжети були про бій під Новомихайлівкою на Донеччині та про бої на Авдіївському напрямку. Було три прямих ввімкнення про бої на Донеччині та ввімкнення про очікування від засідання Ради Україна — НАТО.

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналів ICTV та СТБ була слабкою: лише один репортажний сюжет, прямих ввімкнень не було. В гостьовій студії побували 3 ньюзмейкери. Єдиний репортаж був про вишкіл бійців ТрО між бойовими діями на Донеччині.

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналу «Рада» була такою: 3 репортажних сюжети, 4 прямих ввімкнення. В студії побувало 8 гостей-ньюзмейкерів. Сюжети були про роботу зенітників на Бахмутському напрямку, про бій 41-ї окремої мехбригади на Куп’янському напрямку та про одеського рятувальника, який рятував власну родину після ракетного влучання в будинок. Було два прямих ввімкнення з Вільнюса про поїздку президента Зеленського до Литви, про засідання Радбезу ООН через закупівлю Росією північнокорейських ракет і про засідання Ради Україна — НАТО в Брюсселі.

Новинна складова чотирьох проаналізованих годин ефіру каналу «Ми — Україна» була слабкою: жодного репортажного сюжету, 4 прямих ввімкнення. В гостьовій студії побувала лише одна ньюзмейкерка. Прямі ввімкнення були з Харкова про наслідки ракетного удару по центру міста (три) і про засідання Радбезу ООН з приводу використання Росією ракет із Північної Кореї.

Новинна складова чотирьох годин ефіру Першого каналу Суспільного була такою: було 2 репортажних сюжети й одне пряме ввімкнення. Крім того, ще у 3 випадках редакція отримувала інформацію / коментарі від ньюзмейкерів. У студії побувало 5 гостей-ньюзмейкерів. Репортажні сюжети були про наслідки ракетної атаки ворога по Харкову та про бої під Авдіївкою. Пряме ввімкнення було про прощання з загиблим на фронті поетом Максимом Кривцовим «Далі».

Новинна складова чотирьох годин ефіру була незвично слабкою для «Інтера» в репортажній частині: лише 2 репортажних сюжети та 3 прямих ввімкнення. У гостях побувало 5 ньюзмейкерів. Репортажі були про ліквідацію наслідків ракетного обстрілу Новомосковська і про евакуаційний рейд «Білих янголів» до Авдіївки. Прямі ввімкнення — про наслідки ворожих обстрілів у Запорізькій області, про ворожі обстріли й наслідки негоди на Дніпропетровщині та про питання конфіскації російських активів у США.

Гостьові студії

У гостьових студіях каналу «1+1» протягом чотирьох годин ефіру побувало 11 людей: 2 ньюзмейкери, 2 речники, один радник, 2 експерти, одна журналістка і 3 учасники подій. З першою заступницею міністра соціальної політики Дариною Марчак говорили про зміни в різних соціальних виплатах. Із заступником голови Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони й розвідки Єгором Чернєвим говорили про розгляд Комітетом урядового законопроєкту про мобілізацію. З іншими гостями говорили про бойові дії на різних ділянках фронту, про спробу росіян влаштувати в Італії виставку про «відбудову Маріуполя», про поточну ситуацію в окупованому Маріуполі та в окупованих Олешках, про очікування від засідання Ради Україна — НАТО, про північнокорейські ракети, про роботу бойових саперів із замінування і з розмінування та про інші теми.

У гостях каналів ICTV та СТБ протягом чотирьох годин ефіру побувало лише 7 людей: 3 ньюзмейкери, один речник, один експерт і 2 учасники подій. Із заступником міністра внутрішніх справ Леонідом Тимченком говорили про збір за кордоном ДНК родичів загиблих і пропалих безвісти. З міським головою Мелітополя Іваном Федоровим говорили про ситуацію в окупованому місті. З Уповноваженим ВР з прав людини Дмитром Лубінцем говорили про обміни полоненими. З іншими гостями обговорювали ситуацію на різних ділянках фронту, спільне з західними партнерами виробництво зброї в Україні, використання Росією північнокорейських ракет та інші теми.

У гостях каналу «Рада» протягом чотирьох годин ефіру побувало 9 людей: 8 ньюзмейкерів і один радник. Уже не вперше в гостьових ефірах каналу взагалі не видно експертів. Цього дня з міністром захисту довкілля та природних ресурсів Русланом Стрільцем говорили про посилення урядом контролю за деревиною. Із заступником голови Комітету ВР з питань організації державної влади й місцевого самоврядування Віталієм Безгіним і з депутатом Київради Андрієм Вітренком говорили про погану роботу столичної влади. Із заступником голови Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгором Чернєвим говорили про перспективи розгляду парламентом законопроєкту щодо мобілізації. З віцепрем’єр-міністеркою Іриною Верещук говорили про зміни у виплатах для вимушених переселенців. З віцепрем’єр-міністеркою Ольгою Стефанішиною говорили про підсумки поїздки президента Зеленського до Литви. З головою НКРЕКП Костянтином Ущаповським говорили про скасування урядом мораторію на відімкнення від житлово-комунальних послуг боржників. З головою Комітету ВР з питань свободи слова Ярославом Юрчишиним говорили про позбавлення зрадників і колабораціоністів державних нагород. І на найрізноманітніші теми говорили з радником керівника ОП Михайло Подоляком.

У гостьових студіях каналу «Ми — Україна» протягом чотирьох годин ефіру побувало 11 людей: одна ньюзмейкерка, 4 речники, 5 експертів і один учасник подій. З головою Комітету ВР з питань організації держвлади та місцевого самоврядування Оленою Шуляк говорили про перебіг програми «єВідновлення». З іншими гостями обговорювали ситуацію на різних ділянках фронту, ймовірність наступу окупантів на Харків, проблематику розмінування Чорного моря, нові типи іранських ракет і безпілотників на озброєнні Росії, візит президента Зеленського до країн Балтії, стан столичної підземки, програму «Мedevak» з евакуації українських важкопоранених за кордон та інші теми.

У гостьових студіях Першого каналу Суспільного загалом за чотири години ефіру побував 21 гість: 5 ньюзмейкерів, 3 речники, 7 експертів і 6 учасників подій. З народними депутатами з різних фракцій Іриною Фриз, Оленою Хоменко і Вадимом Івченком говорили про долю законопроєкту про мобілізацію і необхідні зміни в ньому. З головою Національної служби здоров’я Наталією Гусак говорили про оновлену програму медичних гарантій. З міністром енергетики Германом Галущенком говорили про ймовірності відімкнень електрики. З іншими гостями обговорювали ситуацію на різних ділянках фронту, ймовірності наступу ворога на Харків і на Сіверському напрямку, отримання ГУР секретної російської документації, нарахування пені боржникам за ЖКП і відімкнень за борги, поїздку президента Зеленського до країн Балтії та інші теми.

У гостях каналу «Інтер» протягом чотирьох годин ефіру побувало 11 людей: 5 ньюзмейкерів, 2 речники, одна радниця, 2 експерти й один учасник подій. З депутатом Запорізької обласної ради Аскадом Ашурбековим говорили про ситуацію в області. З головою Комітету ВР з питань правової політики Денисом Масловим — про законопроєкт про лобізм. Із заступником голови Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгором Чернєвим говорили про законопроєкт щодо мобілізації. З першим заступником міністра аграрної політики та продовольства Тарасом Висоцьким говорили про експортні перспективи України. З міністеркою у справах ветеранів Юлією Лапутіною говорили про психологічну допомогу і підтримку ветеранів. З іншими гостями обговорювали ситуацію на фронті, ситуацію на Херсонщині, справу Гринкевича, вірогідність конфіскації російських активів у США на користь України тощо.

Представлення різних фракцій парламенту в гостьових студіях марафону (в межах проаналізованого ефіру) було таким: представники фракції «Слуга народу» в ефірі були гостями 7 разів (Єгор Чернєв на «1+1», «Раді» й «Інтері», Віталій Безгін — на «Раді», Олена Шуляк — на «Ми — Україна», Олена Хоменко — на Першому каналі Суспільного й Денис Маслов на «Інтері»). Інші фракції були представлені набагато менше. Представників «Європейської солідарності» було 2 (Олексій Гончаренко й Ірина Фриз — обидва на Першому каналі Суспільного), від «Голосу» був один гість (Ярослав Юрчишин на «Раді»), так само один гість був від «Батьківщини» (Вадим Івченко на Першому каналі Суспільного). На ICTV та СТБ народних депутатів не було.

Зверну також увагу на ще два моменти. На «Раді» представництво «Слуги народу» в гостьовій студії доповнював депутат Київської міськради Андрій Вітренко від цієї партії. На «Раді» вже традиційно, а на «Інтері» вперше я побачив опитування народних депутатів із різних приводів. На обох каналах ці опитування були лише частково збалансованими представниками різних політсил. Спільними ознаками обох опитувань було те, що в обох не було представників «Європейської солідарності», хоча були навіть представники маргінальних депутатських груп «За майбутнє» і «Довіра». Загалом же в ефірі телемарафону, як і раніше, слово представникам «ЄС» надає лише Перший канал Суспільного, на єдиному якому представництво різних політсил продовжує залишатися збалансованим.

Порушення стандартів

Стандарти журналісти каналу «1+1» порушували загалом 315 разів протягом чотирьох годин ефіру (це майже по 79 порушень на годину ефіру в середньому). Найчастіше традиційно порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 194 рази, майже все це були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах. Стандарт достовірності порушували 71 раз, найбільше було фактичної інформації без будь-яких посилань на джерела й узагальнених розмитих псевдопосилань на джерела фактичної інформації. 40 разів порушували стандарт точності, з них 30 були невідповідностями картинки й тексту в БЗ і сюжетах. Крім того, 7 разів порушували стандарт доступності подачі інформації та 3 рази — стандарт повноти. Інші стандарти не порушували.

Стандарти журналісти каналів ICTV та СТБ порушували 248 разів (це по 62 порушення на годину ефіру в середньому, або більш як по одному порушенню на хвилину ефіру). Найчастіше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 182 рази, майже все це були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах. Стандарт достовірності порушили 37 разів, майже половиною з цих порушень були узагальнені розмиті псевдопосилання на джерела фактичної інформації. 25 разів порушували стандарт точності, майже все це були невідповідності між картинкою і текстом у БЗ та сюжетах. Крім того, було 3 порушення стандарту повноти інформації і одне порушення стандарту доступності подачі. Інші стандарти не порушували.

Стандарти журналісти каналу «Рада» порушували 287 разів протягом чотирьох годин ефіру (це майже по 72 порушення на годину і більш як по порушенню на хвилину ефіру в середньому). Найчастіше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 193 рази, переважно це були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах і новинних елементах гостьових студій. Стандарт достовірності було порушено 42 рази, майже половину з цих порушень становили узагальнені розмиті псевдопосилання на авторство суб’єктивних думок. Стандарт точності порушували в різні способи 24 рази. 18 разів порушували стандарт повноти інформації, значну частину з цих порушень становила відсутність інтершуму на відео в БЗ. Крім того, було 7 порушень стандарту доступності подачі інформації та 3 грубих порушення стандарту балансу думок (всі три, схоже, були свідомими, бо ці матеріали мали наочні ознаки політичного піару).

Стандарти журналісти каналу «Ми — Україна» порушували 224 рази протягом чотирьох годин ефіру. Це по 56 порушень на годину в середньому. Найчастіше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 118 разів, у більшості випадків це були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах і новинних елементах гостьових студій. Стандарт достовірності було порушено 65 разів, майже половиною з цих порушень були узагальнені розмиті псевдопосилання на джерела фактичної інформації. Стандарт точності було порушено 19 разів, переважно некоректною роботою з картинкою. 17 разів порушували стандарт повноти інформації. Крім того, було 4 порушення стандарту доступності й одне грубе порушення стандарту балансу думок.

Стандарти журналісти Першого каналу Суспільного порушували протягом чотирьох годин ефіру 86 разів (по 21,5 порушення на годину ефіру в середньому). Найбільше було порушень стандарту достовірності — загалом 42. Більше половини з цих порушень були «посиланнями» на соцмережі та телеграм-канали. 20 разів порушували стандарт точності, в більшості це були невідповідності картинки та слів за кадром, а також «ілюстрацій» до розмов із гостями. Ще 19 разів порушували стандарт відокремлення фактів від думок — усе це були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах і в новинних елементах гостьових студій. Крім того, було 3 порушення стандарту повноти інформації та 2 порушення стандарту доступності її подачі. Інші стандарти не порушували.

Стандарти журналісти каналу «Інтер» порушували 207 разів (це майже по 52 порушення на годину в середньому). Найімовірніше, відчутно меншою від звичної (в середньому по 80–90 на годину) кількість порушень була лише тому, що значну частину проаналізованого ефіру займали трансляції. Найчастіше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 124 рази, майже все це були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах і новинних елементах гостьових студій. Стандарт достовірності було порушено 54 рази, майже половину з цих порушень становили узагальнені розмиті псевдопосилання на джерела фактичної інформації. Стандарт точності порушували 20 разів, у більшості випадків це були невідповідності картинки й тексту. Крім того, було 5 порушень стандарту повноти інформації, 2 порушення стандарту балансу думок і по одному порушенню стандартів доступності й оперативності.

Інші позиції

В ефірі марафону не повідомлялося про такі події / теми дня:

10 січня

Армія Росії вдарила по вугільному підприємству в Мирнограді на Донеччині, загинула людина.

Окупанти обстріляли Дніпропетровщину, є поранені.

У Кривому Розі через серйозну аварію частина районів без електрики, — Вілкул.

Богдану Львову, який має російський паспорт, суд повернув місце у Верховному Суді.

Верховний Суд оскаржуватиме поновлення Львова на посаді.

Міністр оборони Італії висловився за мирні переговори між Росією та Україною.

В Україні встановлено рекорд споживання електроенергії.

Прем’єр Словаччини Фіцо висловився за «гарантії безпеки» для Росії.

Папа Франциск про масовані обстріли України: Це не можна виправдати нічим.

Польський міністр сільського господарства проти продовження торгових преференцій ЄС для України.

Канада досі не передала Україні комплекси ЗРК NASAMS, які обіцяла ще рік тому.

11 січня

Суд скасував обвинувальний вирок ексберкутівцю Марчуку.

В Офісі генпрокурора отримали попередні докази, що Росія вдарила по Україні північнокорейськими ракетами.

Баскетбольні вболівальники повертаються на трибуни в Україні.

Підвищення цін на електроенергію потягнуло зростання комунальних тарифів майже на 13%, — Держстат.

Південна Корея попередила, що КНДР може продати Росії новий тип балістичних ракет.

У проаналізованому ефірі каналів ICTV та СТБ був один прояв політичного піару — сюжет про надання багатодітній родині будинку Фундацією першої леді Олени Зеленської.

У проаналізованому ефірі каналу «Рада» було 8 проявів політичного піару. Двічі у гостьових студіях із подачі самих ведучих і без дотримання стандарту балансу думок гості різко критикували міську владу Києва. Традиційно була велика компліментарна гостьова студія з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком (цього разу вона тривала майже 40 хвилин!). У двох повідомленнях критично бракувало повноти інформації та балансу: двічі про призначення Верховною Радою голови Рахункової палати та про блокування парламентської трибуни опозицією з «ЄС». Крім того, було два «паркетних» БЗ з неновинним синхроном прем’єра Дениса Шмигаля на засіданні Кабміну і про Фундацію Олени Зеленської.

У проаналізованому ефірі каналу «Ми — Україна» був один прояв політичного піару — незбалансовані ведучими жорсткі звинувачення гостя-експерта на адресу столичної влади. До речі, цей прояв разом із подібними на каналі «Рада» дуже нагадують цілеспрямовану кампанію.

Проявів політичного піару в проаналізованому ефірі каналу «1+1», Першого каналу Суспільного й «Інтера» цього дня не було.

У проаналізованому ефірі каналу «Рада» наративів російської пропаганди не було, натомість гостьові студії вели двоє токсичних ведучих каналу Назар Довгий і Тетяна Гончарова, які раніше працювали на проросійських каналах.

Російських пропагандистських наративів і токсичних медіаперсонажів у проаналізованому ефірі інших каналів цього дня не було.

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду