Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 10–11 жовтня 2023 року — резюме

Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 10–11 жовтня 2023 року — резюме

12:16,
21 Жовтня 2023
1491

Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 10–11 жовтня 2023 року — резюме

12:16,
21 Жовтня 2023
1491
Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 10–11 жовтня 2023 року — резюме
Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 10–11 жовтня 2023 року — резюме
Про що та як розповідали в ефірних блоках каналів «Інтер», «Ми — Україна», Суспільного, «1+1», ICTV та СТБ, «Рада» — стисло.

Повний огляд читайте тут.

Ефірна сітка каналів

Структура ефірного блоку каналу «Інтер» була звичною: до 10-ї щогодини було по два 10-хвилинних випуски новин (на початку годин і на 30-х хвилинах), решта часу — гостьові студії, з 10-ї ефірні години починалися з 13-хвилинних новин і продовжувалися гостьовими студіями.

Структура ефірного блоку каналу «Ми — Україна» була звичайною: кожна ефірна година починалася 15-хвилинним випуском новин і продовжувалася гостьовою студією.

Структура ефірного блоку Суспільного була звичною для вечірнього слота: першу годину поділили між 30-хвилинними новинами та 30-хвилинною гостьовою студією. Наступна година починалася 15-хвилинним випуском новин і продовжувалася гостьовою студією. О 20-й був годинний підсумковий випуск новин, наступна година була гостьовою.

Структура ефіру каналу «1+1» була загалом у звичній для марафону логіці ранкового слота. В перші дві проаналізованих години було по два випуски новин (на початках годин і на 30-х хвилинах). У дві останні години новини були на початках годин — раз 15-хвилинні, в останній годині — 45-хвилинні. Ефірна сітка новин рухалася через дві прямі трансляції з Брюсселя. Замість чистих гостьових студій у проміжку між 9 і 10 годинами був проєкт «Оперативний черговий».

Структура ефірного блоку каналів ICTV та СТБ була звичною: 15-хвилинні випуски новин чергувалися з 15-хвилинними гостьовими студіями, не було стандартного випуску новин лише о 17:30.

Структура ефіру каналу «Рада» була звичайною: перші дві години починалися з 15–20-хвилинних випусків новин, продовжувалися гостьовими студіями. О 20-й був годинний підсумковий випуск, наступна година була повністю гостьовою.

Основні теми дня

10 жовтня

Бої на різних ділянках фронту. В ефірі каналу «Інтер» був репортаж про бої протитанкової роти біля Кліщіївки. Тематику обговорювали з гостями — речником Генштабу Андрієм Ковальовим і речницею Сил оборони півдня Наталією Гуменюк. В ефірі каналу «Ми — Україна» в новинах були лише короткі повідомлення, в гостьовій студії говорили з речником Сил оборони Таврійського напрямку Олександром Штупуном. В ефірі Суспільного про це розповідали в новинах лише короткими повідомленнями. В гостьових студіях говорили з речником Сил Таврійського напрямку Олександром Штупуном, військовослужбовцем легіону «Свобода» Костянтином Денисовим, заступником командира 3-ї окремої штурмової бригади Родіоном Кудряшовим і воєнним оглядачем і головним редактором видання «Апостроф» Денисом Поповичем.

Події в Ізраїлі. В ефірі каналу «Інтер» було два оглядових сюжети, в гостьовій студії говорили з речником Міністерства закордонних справ Олегом Ніколенком, із головним редактором ізраїльського порталу «Деталі» Емілем Шлимовичем і з експертом Українського інституту майбутнього Ігорем Поповим. В ефірі каналу «Ми — Україна» було два оглядових сюжети й два прямих ввімкнення із Брюсселя про екстрене засідання міністрів закордонних справ ЄС із приводу подій в Ізраїлі. В гостьових студіях обговорювали тему із заступником голови Комітету ВР з питань зовнішньої політики та парламентського співробітництва Арсенієм Пушкаренком, політологом Олегом Саакяном, керівником Центру військово-правових досліджень Олександром Мусієнком і керівницею «Голосу Америки» у Східній Європі Мирославою Гонгадзе. В ефірі Суспільного робили два оглядових і один бекґраундовий сюжети. В гостьових студіях говорили з депутатом Кнесету Ізраїлю Євгеном Совою і журналісткою з Ізраїлю Уляною Дрючковою, а також із речником Головного управління розвідки Андрієм Юсовим.

11 жовтня

Бойові дії на різних ділянках фронту. В ефірі каналу «1+1» цій тематиці присвятили репортажний сюжет і пряме ввімкнення кореспондента з Донеччини, два оглядових сюжети про ситуацію на різних ділянках фронту. В студії говорили з речником Генштабу Андрієм Ковальовим, речником Східного угруповання ЗСУ Іллею Євлашем, військовослужбовцем 59-ї окремої мотопіхотної бригади з позивним «Ventum» і воєнним оглядачем Максимом Мірошниченком. Спецпроєкт «Оперативний черговий» традиційно оглядав події на фронті. В ефірі каналів ICTV та СТБ були репортажі про бої поблизу Часового Яру на Донеччині та про бої 21-ї бригади на Лимано-Куп’янському напрямку. В гостьових студіях тематику обговорювали з головою Авдіївської МВА Віталієм Барабашем і з речником Сил оборони Таврійського напрямку Олександром Штупуном. В ефірі каналу «Рада» був репортаж про роботу українських РСЗВ на Бахмутському напрямку. У гостьових студіях говорили з речником Східного угруповання військ Іллею Євлашем, речником Сил оборони Таврійського напрямку Олександром Штупуном і з командиром взводу снайперів «Привиди» президентської бригади на позивний «Привид».

Події в Ізраїлі й евакуація українців із Сектору Газа. В ефірі каналу «1+1» був лише бекґраундовий сюжет про суботню атаку ХАМАСу на Ізраїль, про евакуацію українців у проаналізованому ефірі каналу не йшлося, гостей за темою не було. В ефірі каналів ICTV та СТБ було два оглядових сюжети про поточні події в Ізраїлі. Тематику обговорювали з Надзвичайним і повноважним послом України в Ізраїлі Євгеном Корнійчуком і речником Головного управління розвідки Андрієм Юсовим. В ефірі каналу «Рада» був оглядовий сюжет про події в Ізраїлі та їхній вплив на американську допомогу Україні. В гостьових студіях тему обговорювали з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком.

Чергове засідання у форматі «Рамштайн». В проаналізованому ефірі каналу «1+1» був оглядовий сюжет, пряме ввімкнення кореспондентки «Радіо Свобода» з Брюсселя та прямі трансляції звідти брифінгу президента Володимира Зеленського й генсека НАТО Єнса Столтенберга і початку засідання у форматі «Рамштайн». В ефірі каналів ICTV та СТБ був оглядовий сюжет і короткі повідомлення. В ефірі «Ради» було два прямих ввімкнення з Брюсселя. В гостьових студіях тему обговорювали з головою делегації ВР у ПА НАТО Єгором Чернєвим, радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком і керівником Центру військово-правових досліджень Олександром Мусієнком.

Обстріл гімназії в Нікополі. Обстріл стався під час ефірного блоку каналів ICTV та СТБ. Тож в ефірі цих каналів було лише коротке повідомлення про подію. В ефірі каналу «Рада» в новинах теж задовольнилися лише короткими повідомленнями. В гостьовій студії про подію говорили з головою Дніпропетровської ОВА Сергієм Лисаком.

Новинна складова ефірів

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналу «Інтер» була такою: 2 репортажних сюжети і 5 прямих ввімкнень. У студії побувало 3 гості-ньюзмейкери. Репортажні сюжети були про бої протитанкової роти біля Кліщіївки та про посилення охорони єврейських закладів у Німеччині. Прямі ввімкнення були про наслідки ворожих обстрілів Сумської, Запорізької, Харківської та Дніпропетровської областей, ще одне — про форум «Емоційне здоров’я Київщини».

Новинна складова проаналізованого ефіру каналу «Ми — Україна» була такою: жодного репортажного сюжету, 5 прямих ввімкнень і 4 ньюзмейкери в гостьових студіях. Прямі ввімкнення були про візит президента Зеленського до Румунії (два), про екстрене засідання міністрів закордонних справ ЄС з приводу подій у Ізраїлі (теж два) і про день ментального здоров’я у Дніпрі.

Новинна складова чотирьох годин ефіру Суспільного містила 4 репортажних сюжети й 3 прямих ввімкнення (ще 3 ввімкнення були неподієвими та неновинними). В гостьових студіях побувало 8 ньюзмейкерів. Сюжети були про опізнання загиблих унаслідок ракетного удару по Грозі (два різних), про наслідки ворожих обстрілів Херсона та спецрепортаж про життя під обстрілами у прифронтових Новосілках на Донеччині. Прямі ввімкнення були про засідання ПАРЄ з питань російсько-української війни та два різних ввімкнення про очікування від майбутньої зустрічі у форматі «Рамштайн».

Новинна складова проаналізованих чотирьох годин ефіру каналу «1+1» була такою: 3 репортажних сюжети й 3 прямих ввімкнення. Гостей-ньюзмейкерів у студії не було. Репортажні сюжети були про роботу аеророзвідників дроном українського виробництва «Фурія», про прем’єру фільму «Шлях поколінь» і про поховання жертв ракетного удару в селі Гроза на Харківщині. Прямі ввімкнення були про бої біля Серебрянського лісу, про поховання Віталія Баранова та про підготовку до засідання «Рамштайну».

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналів ICTV та СТБ була такою: 4 репортажних сюжети, жодного прямого ввімкнення, в гостях побувало 6 ньюзмейкерів. Репортажі були про бої поблизу Часового Яру на Донеччині, про бої 21-ї бригади на Лимано-Куп’янському напрямку, про поховання загиблих від ракетного удару в селі Гроза та про прощання з Ніною Матвієнко.

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналу «Рада» була такою: 3 репортажних сюжети та 2 прямих ввімкнення. У гостях на каналі побувало 7 ньюзмейкерів. Сюжети були про роботу українських РСЗВ на Бахмутському напрямку, про прощання з Ніною Матвієнко та про життя прифронтового селища Біленьке на Запоріжжі. Обидва прямих ввімкнення були з Брюсселя про підсумки засідання «Рамштайну».

Гостьові студії

У гостях каналу «Інтер» протягом чотирьох годин ефіру побувало 9 людей, із яких 3 були ньюзмейкерами, 4 — речниками, один експерт і один журналіст. З заступницею міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександрою Азархіною говорили про відновлення зруйнованого ворогом по різних регіонах країни. З головою Комітету ВР з питань здоров’я нації Михайлом Радуцьким говорили про підготовку лікарень до зими та можливих відімкнень електрики. З заступницею міністра енергетики Світланою Гринчук говорили про підготовку до опалювального сезону. З іншими гостями обговорювали ситуацію на різних ділянках фронту, нічну атаку Одещини «шахедами», посилення антиросійських настроїв у Криму, події в Ізраїлі, а також можливості евакуації українців з країни, протидію російській інформаційній війні та інші теми.

У гостьових студіях каналу «Ми — Україна» протягом чотирьох годин ефіру побувало 13 гостей, з них 4 були ньюзмейкерами, 2 речники, 4 експерти, 2 журналістів і один учасник подій. З заступником голови Комітету ВР з питань зовнішньої політики та парламентського співробітництва Арсенієм Пушкаренком говорили про події в Ізраїлі та про взаємовідносини Ізраїлю з Україною. З головою Харківської ОВА Олегом Синєгубовим говорили про наслідки ворожих обстрілів області. Із заступницею голови Комітету з питань інтеграції з ЄС Марією Мезенцевою говорили про шанси надання позитивної оцінки ЄС виконанню Україною вимог для вступу до організації. З міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком говорили про програму «Ти як?». З іншими гостями обговорювали події на фронті, використання ЗСУ трофейної техніки та боєприпасів, можливі продовження світової дестабілізації авторитарними режимами, темпи інфляції та стабільність гривні, приховану мобілізацію в Росії, загрози ракетних атак у холодний сезон та інші теми.

У гостях Суспільного протягом чотирьох годин ефіру побувало 18 людей. 8 із них були ньюзмейкерами, 2 речники, 3 експерти, одна журналістка і 4 учасники подій. Із міським головою Мелітополя Іваном Федоровим говорили про події на тимчасово окупованих територіях. Із головою Черкаської ОВА Ігорем Табурцем говорили про підготовку області до опалювального сезону. Із заступником директора НАЗК Артемом Ситником говорили про повернення обов’язкового декларування. Із заступником міністра економіки Ігорем Безкаравайним говорили про конференцію з розмінування України в Хорватії. Із членкинями української парламентської делегації в ПАРЄ Олександрою Устінововою й Оленою Хоменко обговорювали поточне засідання ПАРЄ, присвячене українській проблематиці. З депутатом Кнесету Ізраїлю Євгеном Совою говорили про поточну ситуацію в Ізраїлі. З головою Нацради з питань телебачення та радіомовлення Ольго Герасим’юк говорили про Ризьку конференцію Ради Європи щодо сучасних викликів свободі слова. З іншими гостями обговорювали ситуацію на різних ділянках фронту, землетрус на заході України, можливі стратегічні плани Росії, про процедури вручення повісток і застосування сили представниками ТЦК та інші теми.

У студії каналу «1+1» протягом чотирьох годин ефіру побувало 10 гостей: 2 речники, 4 експерти, 1 журналістка і 3 учасники подій. З гостями говорили про ситуацію на різних ділянках фронту, про плани Міносвіти надавати гранти на навчання студентам необхідних державі професій, про настрої в США щодо подальшої допомоги Україні, про можливості західних інвестицій в Україну, про те, як живе під обстрілами Херсон, про успішний виступ українських гімнастів на чемпіонаті світу та про інші теми.

У розмовних студіях каналів ICTV та СТБ протягом чотирьох годин ефіру побувало 10 гостей: 6 ньюзмейкерів, 2 речники і 2 учасники подій. З Надзвичайним і повноважним послом України в Ізраїлі Євгеном Корнійчуком говорили про поточну ситуацію в Ізраїлі та про евакуацію українських громадян. Події на фронті обговорювали з головою Авдіївської МВА Віталієм Барабашем і речником Сил оборони Таврійського напрямку Олександром Штупуном. Із головою Одеської ОВА Олегом Кіпером говорили про ворожі ракетні та дронові атаки по області. Із президентом «Енергоатому» Петром Котіним говорили про готовність АЕС до зимового періоду. З віцепрем’єр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною говорили про перспективи позитивного рішення Єврокомісії щодо початку переговорів щодо вступу України до ЄС. З першою леді Оленою Зеленською говорили про ментальне здоров’я українців в умовах війни та про роботу проєкту «Ти як?». З іншими гостями обговорювали сценарії Росії щодо заморожування війни, ймовірності втягнення Росією Білорусі в повноцінну війну проти України, проблеми ветеранів, підготовку військових до зими та інші теми.

У гостьових студіях каналу «Рада» протягом чотирьох годин ефіру побувало 12 людей. З них 7 були ньюзмейкерами, 2 речники, один радник, один експерт і один учасник подій. З віцепрем’єр-міністеркою Іриною Верещук говорили про готовність деокупованих та прифронтових територій до зимового сезону. З міністром внутрішніх справ Ігорем Клименком говорили про підсумки рейдів поліції по розважальних закладах Києва в комендантську годину. З головою Дніпропетровської ОВА Сергієм Лисаком говорили про наслідки ворожого обстрілу гімназії в Нікополі. З міністром захисту довкілля та природних ресурсів Русланом Стрільцем обговорювали заготівлю дров на зиму. Із заступником міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергієм Деркачем говорили про роботу електронної черги вантажівок на кордоні. З головою делегації ВР в ПА НАТО Єгором Чернєвим обговорювали підсумки чергового «Рамштайну» і домовленості з Румунією. З депутатом Київради Андрієм Вітренком говорили про готовність столичних шкіл до зимового періоду. З іншими гостями обговорювали ситуацію на різних ділянках фронту, участь Росії в подіях в Ізраїлі, ситуацію з дронами на фронті, специфіку роботи снайперів на цій війні та інші теми.

Представлення різних фракцій парламенту в гостьових студіях марафону (в межах проаналізованого ефіру) було таким: представників фракції «Слуга народу» в парламенті в ефірі побувало 5 (Михайло Радуцький на «Інтері», Арсеній Пушкаренко та Марія Мезенцева на «Ми — Україна», Олена Хоменко на Суспільному та Єгор Чернєв на «Раді»). До цього можна додати ще й депутата Київради від «Слуги народу» Андрія Вітренка. Ще в ефірі була одна представниця парламентської фракції «Голос» (Олександра Устінова на Суспільному). Представників інших фракцій не було. В ефірах «1+1» і ICTV з СТБ народних депутатів у гостях не було.

Порушення стандартів

Стандарти журналісти каналу «Інтер» порушували протягом чотирьох годин ефіру 337 разів — це більш як по 84 порушення на годину ефіру в середньому. Найчастіше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 219 разів, майже все це були суб’єктивні думки журналістів у новинах і в новинних елементах гостьових студій. Стандарт достовірності було порушено 75 разів, найчастіше журналісти робили узагальнені розмиті псевдопосилання на джерела фактів. Стандарт точності порушували 29 разів, усе — некоректною роботою з картинкою. 10 разів було порушено стандарт повноти інформації, і 5 разів — стандарт доступності. Інші стандарти не порушували.

Стандарти журналісти каналу «Ми — Україна» порушували протягом чотирьох годин ефіру 235 разів, це майже по 59 разів на годину або ж по одному порушенню на хвилину в середньому. Найбільше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 128 разів, із них найбільше було суб’єктивних думок журналістів у новинах. Стандарт достовірності порушували 69 разів, переважною більшістю з цих порушень були узагальнені розмиті псевдопосилання на джерела фактичної інформації. 17 разів порушували стандарт точності, майже все це була некоректна робота з картинкою, як у новинних матеріалах, так і в якості «ілюстрацій» до прямих ввімкнень і розмов із гостями. Стандарт повноти інформації було порушено 15 разів, стандарти балансу думок і доступності подачі інформації — по 3 рази.

Стандарти журналісти Суспільного порушували протягом чотирьох годин ефіру 122 рази (це по 30,5 порушення на годину в середньому). Найчастіше порушували стандарт достовірності — 47 разів, більшість із цих порушень були посиланнями на соцмережі та телеграм-канали, хоча й чимало було узагальнених розмитих псевдопосилань. Стандарт відокремлення фактів від думок було порушено 40 разів, майже все це були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах. Дві третини з 29 порушень стандарту точності становили невідповідності між картинкою і текстом у сюжетах і БЗ. Крім того, було 5 порушень стандарту повноти інформації й одне порушення стандарту доступності її подачі. Інші стандарти не порушували.

Стандарти журналісти каналу «1+1» порушували протягом проаналізованих чотирьох годин ефіру 342 рази (це по 85,5 раза на годину ефіру в середньому). Як завжди, найбільше журналісти порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 221 раз, майже все це були суб’єктивні думки журналістів у новинах. Стандарт достовірності інформації було порушено 66 разів, найбільше подавали фактичну інформацію взагалі без посилань на джерела або ж із узагальненими розмитими псевдопосиланнями. Стандарт точності було порушено 39 разів, майже все це були невідповідності між картинкою і текстом у новинах. 13 разів порушували стандарт повноти інформації, в більшості — не позначали як належить датами бекграундове відео. Крім того, двічі порушували стандарт доступності подачі інформації та одного разу порушили стандарт оперативності.

Загалом стандарти журналісти каналів ICTV та СТБ порушували протягом чотирьох годин ефіру 246 разів (це по 61,5 порушення на годину ефіру в середньому). Найчастіше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 152 рази, майже все це були суб’єктивні думки журналістів у новинах. Стандарт достовірності було порушено 60 разів, майже дві третини від цих порушень складали узагальнені розмиті псевдопосилання на джерела фактичної інформації. Із 26 порушень стандарту точності 24 становили невідповідності між картинкою і текстом у сюжетах і БЗ. Стандарт повноти інформації порушували 7 разів, стандарт оперативності — одного разу. Інші стандарти не порушували.

Стандарти журналісти каналу «Рада» протягом чотирьох годин ефіру порушували 263 рази (це майже по 66 порушень на годину ефіру в середньому). Найчастіше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 142 рази, більшістю з цих порушень були суб’єктивні думки журналістів у новинах. Стандарт достовірності порушували 75 разів, майже половиною з цих порушень були узагальнені розмиті псевдопосилання на джерела фактичної інформації. Стандарт точності було порушено 24 рази, дві третини з цих порушень становили невідповідності картинки й тексту в сюжетах і БЗ. Із 15 порушень стандарту повноти подачі інформації більше половини становила відсутність інтершуму на відео. Крім того, 4 рази порушували стандарт доступності подачі інформації та 3 рази — стандарт оперативності.

Інші позиції

В ефірі марафону не повідомлялося про такі події / теми цих днів:

10 жовтня

Поплічник мера Суп вийшов під заставу у 1,4 млн гривень.

Три країни НАТО створять спецпідрозділ для розмінування Чорного моря.

Експартнер Єрмака Колюбаєв за останні пів року отримав понад 20 млн грн із бюджету.

Спецслужби Росії та Білорусі готують теракт біля кордону Польщі, щоб звинуватити Україну, — «Спротив».

Призначений за тиждень до окупації ЗАЕС гендиректор мав російське громадянство.

СБУ пропонує парламенту розширити підстави для заборони Московського патріархату.

У восьми областях України вимкнули телеканали з цифрового мовлення, зокрема «Перший Західний».

НАЗК відкриває реєстр звітності політичних партій.

Парламент Грузії не засуджуватиме наміри Росії створити базу для флоту в окупованій Абхазії.

Росія рухається до виходу із договору про заборону ядерних випробувань, — ISW.

11 жовтня

Росіяни обстріляли передмістя Запоріжжя, загинула 74-річна жінка.

Росіяни обстріляли житлові квартали Авдіївки: один загиблий, двоє поранених.

Росія підготувала все для відкритої мобілізації, але оголосити її не готова, — ГУР.

ЗСУ очолюють рейтинг довіри українців, президент на 7 місці, — соцопитування Центру Разумкова.

Більш як 60% громадян не підтримують ідею проведення виборів в Україні під час війни, — соцопитування Центру Разумкова.

Держборг України через два роки перевищить 100% ВВП, — прогноз МВФ.

Шуфрич програв апеляцію і залишиться під вартою.

Росіяни влучили у житловий будинок на Харківщині, є поранені.

У Словаччині підписали угоду про формування коаліції на чолі з антиукраїнським Фіцо.

Угорщина дозволила завозити український цукор.

Двоє чоловіків підірвалися на боєзапасі у полі на Харківщині та загинули.

Мовний омбудсмен закликав телеканали (зокрема й учасників телемарафону) припинити в ефірі практику двомовності.

Профільний комітет ВР рекомендував ухвалити законопроєкт про медичний канабіс у другому читанні.

У проаналізованих чотирьох годинах ефіру каналу «Рада» цього дня було 3 прояви політичного піару: класичний «паркетний» матеріал про першого віцеспікера парламенту Олександра Корнієнка, гість студії радник керівника ОП Михайло Подоляк з подачі та згоди ведучих компліментарно оцінював роботу президента Зеленського і власну аналітику, ще було невиправдане контекстом згадування фракційної приналежності до «Слуги народу» депутата Київради Андрія Вітренка.

Проявів політичного піару в проаналізованих ефірах інших каналів не було.

Наративів російської пропаганди у проаналізованому ефірі каналів «Інтер» цього дня не було, новини вела токсична ведуча каналу Анастасія Даугуле.

В проаналізованому ефірі каналу «1+1» не було токсичних медійних персонажів, натомість навіщось дали синхроном представника Росії в Радбезі ООН Небензі російський пропагандистський наратив про «ліквідацію неонацистів у селі Гроза».

Російських пропагандистських наративів у проаналізованих чотирьох годинах ефіру каналу «Рада» не було, гостьові студії вів токсичний ведучий каналу Назар Довгий.

Наративів російської пропаганди й токсичних медійних персонажів у проаналізованих ефірах каналів «Ми — Україна», Суспільного, ICTV та СТБ не було.

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду