Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 13-14 грудня 2023 року — резюме

Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 13-14 грудня 2023 року — резюме

10:27,
24 Грудня 2023
1384

Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 13-14 грудня 2023 року — резюме

10:27,
24 Грудня 2023
1384
Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 13-14 грудня 2023 року — резюме
Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 13-14 грудня 2023 року — резюме
Про що та як розповідали в ефірних блоках каналів «1+1», ICTV та СТБ, «Рада», «Ми — Україна», Суспільного й «Інтера» — стисло.

Повний огляд читайте тут.

Ефірна сітка каналів

Структура ефіру каналу «1+1» була такою: до 10-ї ранку щогодини було по два коротких випуски новин (15-хвилинні на початках годин і 10-хвилинні посередині на 30-х хвилинах годин), решту часу займали гостьові студії. О 10-й ранку був 15-хвилиний випуск новин і гостьова студія, об 11-й був годинний випуск новин.

Структура ефіру каналів ICTV та СТБ була звичною: 15-хвилинні випуски новин чергувалися з 15-хвилинними гостьовими студіями, часом замість гостьових були то фрагмент тижневика «Факти тижня», то фільм.

Структура ефіру каналу «Рада» була такою: перші дві години починалися випусками новин (то 20-хвилинним, то 10-хвилинним) і продовжувалися гостьовими студіями. О 20-й стандартно був годинний підсумковий випуск, наступна година була повністю гостьовою.

Структура ефіру каналу «Ми — Україна» була звичайною для ранкового слота: до 10-ї ранку в кожній ефірній годині було по два 10-хвилинних випуски новин (на початку годин і посередині на 30-х хвилинах), решту часу займали гостьові студії, з 10-ї ранку години починалися з 10–15-хвилинних випусків новин продовжувалися гостьовими студіями.

Структура ефіру Першого каналу Суспільного була такою: ефірні години починалися різними за хронометражем випусками новин (10, 30, 20 і 15 хвилин), продовжувалися гостьовими студіями. Через велику кількість повітряних тривог цього дня графік часом збивався, зокрема один із випусків новин починався на 5 хвилин раніше «рівної» години.

Структура ефіру каналу «Інтер» була звичною для вечірнього слота: перші дві години починалися 13-хвилинними випусками новин, продовжувалися гостьовими студіями. О 20-й був годинний підсумковий випуск, наступна година була гостьовою.

Основні теми дня

13 грудня

Бойові дії на різних ділянках фронту. В проаналізованому ефірі каналу «1+1» були репортажі з фронту на Донеччині та на Бердянському напрямку на Запоріжжі, оглядовий сюжет про ситуацію довкола Авдіївки та пряме ввімкнення про ситуацію на фронті на Токмацькому напрямку. В гостьових студіях фронтову тематику обговорювали із секретарем Комітету ВР з нацбезпеки, оборони й розвідки Романом Костенком, речником Генштабу Андрієм Ковальовим і з офіцером 5-ї окремої штурмової бригади Олексієм Тарасенком. В ефірі каналів ICTV та СТБ був репортаж про бої під Авдіївкою. У гостьовій студії в проаналізованому ефірі фронтову тематику не обговорювали. У проаналізованому ефірі каналу «Рада» було два репортажі — про бої під Бахмутом і на Соледарському напрямку. В гостьових студіях фронтову тематику не обговорювали.

Наслідки ракетно-дронової атаки ворога по Києву. В ефірі каналу «1+1» з місця падіння уламків збитої ракети робити 5 прямих ввімкнень. У гостьовій студії спілкувалися з речником Київської міської військової адміністрації Михайлом Шамановим і зі старшою волонтеркою товариства «Червоного Хреста» Оленою Сахаровою. В ефірі каналів ICTV та СТБ було три різних репортажних сюжети. В гостьовій студії говорили про сенс останніх ворожих атак балістичними ракетами по Києву з полковником у відставці Петром Черником, про наслідки для енергосистеми говорили з заступницею міністра енергетики Світланою Гринчук. В ефірі каналу «Рада» було пряме ввімкнення з місця падіння уламків збитої ракети в Києві та репортажний сюжет. У гостьових студіях подію обговорювали з депутатом Київради Андрієм Вітренком і з речником Київської МВА Михайлом Шамановим.

Подолання наслідків хакерської атаки по «Київстару». В ефірі каналу «1+1» зробили оглядовий сюжет про наслідки кібератаки. В гостьовій студії обговорювали тему з кіберекспертом Костянтином Корсуном. В ефірі каналів ICTV та СТБ був оглядовий сюжет, в гостьовій студії подію не обговорювали. В ефірі каналу «Рада» був оглядовий сюжет, прямі ввімкнення про стан зв’язку на Львівщині, Полтавщині та Дніпропетровщині. У гостьових студіях тему обговорювали з президентом компанії «Київстар» Олександром Комаровим і з секретарем РНБО Олексієм Даніловим.

14 грудня

Ухвала самітом ЄС рішення про початок переговорів з Україною про приєднання. У проаналізованому ефірі каналу «Ми — Україна» був оглядовий сюжет. У гостьових студіях тему обговорювали із заступницею голови Комітету ВР з питань інтеграції України з ЄС Марією Мезенцевою, з політологом Володимиром Фесенком і з виконавчим директором Міжнародної асоціації малих громад Олексієм Буряченком. У проаналізованому ефірі Першого каналу Суспільного було два прямих ввімкнення із Брюсселя й оглядовий сюжет. В студії тему обговорювали з політологом-міжнародником аналітичного центру «Об’єднана Україна» Дмитром Левусем і з доктором історичних наук Вадимом Денисенком. Канал «Інтер» спрацював дуже оперативно з повідомленням про рішення Ради ЄС. Загалом же протягом чотирьох годин ефіру робили пряме ввімкнення з Брюсселя власної кореспондентки — до ухвали рішення і після ухвали. Обговорювали подію з віцепрем’єр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною, співдиректором програм із питань зовнішньої політики Центру Разумкова Михайлом Пашковим, експертом Українського інституту майбутнього Ігорем Поповим і з колишнім послом України в Хорватії та Боснії і Герцеговині Олександром Левченком.

Бойові дії на різних ділянках фронту. У проаналізованому ефірі телеканалу «Ми — Україна» в новинах згадували тематику лише короткими повідомленнями. Обговорювали з речником Генштабу Андрієм Ковальовим і з воєнним оглядачем Олексієм Гетьманом. В ефірі Першого каналу Суспільного був репортаж про бої під Авдіївкою. В гостьових студіях фронтову тематику не обговорювали. В ефірі телеканалу «Інтер» був репортажний сюжет про бої на Бахмутському напрямку й оглядовий сюжет про бойові дії на Донбасі. В гостьовій студії тематику обговорювали з військовослужбовцем і головою Ради резервістів Сухопутних Сил Іваном Тимочком.

Наслідки атаки «шахедами» по Одесі й області. В ефірі каналу «Ми — Україна» було пряме ввімкнення кореспондентки з Одеси. Говорили з головою Одеської ОВА Олегом Кіпером і з речником командування Повітряних сил Юрієм Ігнатом. У новинах Першого каналу Суспільного подію згадували лише короткими повідомленнями, у гостьових студіях обговорювали з речницею Сил оборони Півдня Наталією Гуменюк і з речником Повітряних сил Юрієм Ігнатом. На «Інтері» робили пряме ввімкнення з Одеси та репортажний сюжет. Обговорювали в студії подію з речником Української добровольчої армії «Південь» Сергієм Братчуком.

Новинна складова ефірів

Новинна складова проаналізованих чотирьох годин ефіру каналу «1+1» була дуже потужною в репортажній своїй частині — 5 репортажних сюжетів і 10 прямих ввімкнень. У гостьовій студії побувало 4 ньюзмейкери. Сюжети були про бойову роботу танкістів на Донеччині, про бойові дії на Бердянському напрямку, про приїзд президента Зеленського до США, про човниковий рух на синій гілці київського метро і про благодійну виставу театру імені Франка. Було 5 прямих ввімкнень про наслідки падіння уламків збитої ворожої ракети в Києві, два ввімкнення про човниковий рух метро на синій гілці в Києві, про ситуацію на фронті на Токмацькому напрямку, про настрої у Брюсселі напередодні саміту Ради ЄС і про затори на київських дорогах через закриття пошкодженого перегону метро.

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналів ICTV та СТБ була такою: 5 репортажних сюжетів і одне пряме ввімкнення. В студії побували 4 ньюзмейкери. Репортажні сюжети були про наслідки падіння уламків збитої ворожої ракети в Києві (три різних), про бої під Авдіївкою і спецрепортаж про виживання жителів прикордонної з Росією Лобанівки на Харківщині. Пряме ввімкнення було про навчання різних підрозділів МВС із порятунку людей при надзвичайних ситуаціях.

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналу «Рада» цього дня була доволі насиченою: 6 репортажних сюжетів і 6 прямих ввімкнень. У гостях побували 7 ньюзмейкерів. Сюжети були про наслідки падіння уламків збитої ракети в Києві, про бої 17-ї танкової бригади під Бахмутом, про бойову роботу прикордонників на Соледарському напрямку, про вишкіл бійців 41-ї окремої мехбригади на Харківщині, про рейд надзвичайників із пожежної безпеки на Київщині, про прифронтовий Оріхів на Запоріжжі. Прямі ввімкнення були про наслідки падіння уламків ракети в Києві, про наслідки ворожої атаки дронами на Одещині, про ситуацію зі зв’язком на Львівщині, на Полтавщині й на Дніпропетровщині, про підготовку до саміту ЄС у Брюсселі.

Новинна складова проаналізованого ефіру каналу «Ми — Україна» була дуже слабкою в репортажній частині — жодного (!) репортажного сюжету і лише 2 прямих ввімкнення. І це «інформаційний канал»? У гостьових студіях спілкувалися з 8 ньюзмейкерами. Ввімкнення були про наслідки атаки дронами по Одещині та про ситуацію на дорогах Києва у зв’язку з негодою.

Новинна складова чотирьох годин ефіру Першого каналу Суспільного була слабкою в репортажній частині — лише один репортажний сюжет і 3 прямих ввімкнення (ще одне було неподієвим). У студії побувало 6 гостей-ньюзмейкерів. Сюжет був про бої під Авдіївкою. Прямі ввімкнення — про перебіг саміту ЄС у Брюсселі (два) і про ситуацію на пункті пропуску Рава Руська — Гребенне.

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналу «Інтер» була такою: 7 репортажних сюжетів і 7 прямих ввімкнень. У студії побувало 4 ньюзмейкери. Репортажні сюжети були про бої на Бахмутському напрямку, про наслідки нічної атаки «шахедами» по Одещині, про візит президента Володимира Зеленського до США, про ситуацію на пропускних пунктах на кордоні на Волині, на Львівщині та на Закарпатті й спецрепортаж про життя прифронтового Оріхова. Прямі ввімкнення були з Брюсселя про перебіг саміту ЄС і ухвалення рішення щодо початку переговорів з Україною про вступ (два ввімкнення), про наслідки ворожих обстрілів Херсонщини та Миколаївщини, про ворожі обстріли Сумщини, про наслідки атаки «шахедами» по Одещині, про ракетну атаку по Дніпру і про шанси ухвалення Конгресом подальшого фінансування України.

Гостьові студії

У гостьових студіях каналу «1+1» протягом чотирьох годин ефіру побувало 13 гостей: 4 ньюзмейкери, 2 речники, 4 експерти та 3 учасники подій. З секретарем Комітету ВР з нацбезпеки, оборони й розвідки Романом Костенком говорили про ситуацію на різних ділянках фронту. Із заступником міністра економіки Тарасом Качкою говорили про збитки української економіки внаслідок польської блокади кордону. Із президентом Євроради Шарлем Мішелем говорили про «угорський фактор» напередодні голосування Євроради щодо старту переговорів з Україною і Молдовою для приєднання до ЄС і про перспективи виділення Україні 50 млрд євро. З в.о. міністра молоді та спорту Матвієм Бідним говорили про можливості повернення вболівальників на трибуни стадіонів. З іншими гостями обговорювали ситуацію на фронті, наслідки ракетного удару по Києву, роботу з морально-психологічним станом бійців у ЗСУ, відтермінування рішення Конгресу США про допомогу Україні, наслідки хакерської атаки на «Київстар», закриття метро між Либідською і Деміївською в Києві та інші теми.

У гостьових студіях каналів ICTV та СТБ протягом чотирьох годин ефіру побувало 8 людей: 4 ньюзмейкери, 2 речники та 2 учасники подій. Із заступницею міністра енергетики Світланою Гринчук говорили про наслідки ракетної атаки по Києву для енергетики міста. З головою Комітету ВР з питань правової політики Денисом Масловим говорили про підсумки візиту президента Зеленського до США і перспективи отримання американської фінансової допомоги. З постійною представницею президента в АР Крим Тамілою Ташевою говорили про слухання в ЄСПЛ справи про порушення Росією прав людини в Криму. З віцепрем’єр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною говорили про перспективи рішення Євроради щодо відкриття переговорів з Україною про вступ до ЄС. З іншими гостями обговорювали сенс останніх ворожих атак балістичними ракетами по Києву, прогноз щодо рішення саміту ЄС про фінансову допомогу Україні на 50 млрд євро, відродження українського театру в умовах великої війни, звільнення цивільних українських заручників з Росії та інші теми.

У гостьових студіях каналу «Рада» протягом чотирьох годин ефіру побувало 12 людей: 7 ньюзмейкерів, 3 речники, один радник і один учасник подій. З головою делегації ВР у ПА НАТО Єгором Чернєвим говорили про налагодження власного і спільного з партнерами виробництва снарядів. З президентом компанії «Київстар» Олександром Комаровим говорили про ворожу кібератаку на компанію і подолання її наслідків. З заступником міністра енергетики Ярославом Демченковим говорили про поточний стан енергосистеми. З секретарем РНБО Олексієм Даніловим говорили про підсумки поїздок президента Зеленського до США і Норвегії. З т.в.о. міністра молоді та спорту Матвієм Бідним говорили про умови повернення вболівальників на трибуни. З депутатом Київради Андрієм Вітренком говорили про подолання наслідків падіння уламків ракет у Києві. З членкинею Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Юлією Гришиною говорили про ігнорування Орбаном звернення угорської меншини в Україні. З іншими гостями обговорювали придатність стандартів НАТО для української армії, наслідки нічної атаки дронами по Одещині, перспективи ухвалення Конгресом США подальшої допомоги Україні, перспективу позитивного рішення саміту ЄС щодо переговорів з Україною та інші теми.

У гостьових студіях каналу «Ми — Україна» протягом чотирьох годин ефіру побувало 17 людей: 8 ньюзмейкерів, 2 речники, 3 експерти, одна журналістка і 3 учасників подій. З народною депутаткою Юлією Тимошенко говорили про фінансування українського бюджету західними партнерами. З членом Комітету з питань фінансів і митної політики Олексієм Леоновим говорили про закон щодо кримінальної відповідальності за контрабанду. Із заступником голови Харківської ОВА Євгеном Івановим говорили про наслідки ворожих обстрілів області. З головою Одеської ОВА Олегом Кіпером говорили про наслідки атаки «шахедами» по Одещині. З міським головою Мелітополя Іваном Федоровим говорили про ситуацію в окупованому місті. З заступницею голови Комітету ВР з питань інтеграції України з ЄС Марією Мезенцевою говорили про очікування від саміту ЄС. З заступником голови Комітету ВР з питань зовнішньої політики Арсенієм Пушкаренком обговорювали підсумки поїздок президента Зеленського до Аргентини, США і Норвегії. З генеральним директором «Укргідроенерго» Ігорем Середою говорили про наслідки ракетних атак ворога на гідроенергетичні об’єкти. З іншими гостями обговорювали перебіг бойових дій на різних ділянках фронту, особливості балістики, імовірність ухвали Конгресом США подальшої допомоги Україні, перспективу ухвали ЄС рішення про 50 млрд євро допомоги Україні, стан енергосистеми та інші теми.

У гостях на Першому каналі Суспільного мовлення протягом чотирьох годин ефіру побувало 19 людей: 6 ньюзмейкерів, 5 речників, 5 експертів і 3 учасники подій. З директором департаменту транспорту КМДА Русланом Кандибором говорили про човниковий рух на синій гілці метро Києва. З міністром фінансів Сергієм Марченком говорили про плани уряду на випадок скорочення фінансової допомоги західних партнерів. З заступницею міністра охорони здоров’я Марією Карчевич говорили про спрощення в процедурі оформлення документів для ВЛК. З в.о. міністра молоді та спорту Матвієм Бідним говорили про умови повернення вболівальників на стадіони. З головою Держінспекції енергонагляду Русланом Слободяном говорили про пікові дефіцити в енергосистемі. З Уповноваженим ВР з прав людини Дмитром Лубінцем говорили про використання росіянами українських військовополонених у якості «живого щита». З іншими гостями обговорювали нічну атаку дронів на Одеську область, денну ракетну атаку ворога, російську хакерську атаку на «Київстар», здорожчання ліків, очікування від саміту ЄС у Брюсселі, продовження допомоги від США та інші теми.

У гостьових студіях телеканалу «Інтер» протягом чотирьох годин побувало 12 гостей: 4 ньюзмейкери, по одному речнику та раднику, 4 експерти та 2 учасники подій. З віцепрем’єр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною говорили про ухвалу Радою ЄС рішення про початок переговорів про вступ України. Із заступником міністра оборони Дмитром Клименковим говорили про зміни у постачанні харчів для армії. З президентом Національного олімпійського комітету Вадимом Гутцайтом говорили про рішення МОК щодо допуску росіян і білорусів до Олімпіади. Із заступницею міністра енергетики Світланою Гринчук говорили про стан енергосистеми та допомогу партнерів. З іншими гостями обговорювали рішення Ради ЄС, нічну атаку безпілотниками по Одещині, підсумки поїздки президента Зеленського до США, шанси на ухвалення Конгресом подальшої допомоги Україні, запаси ракет у ворога, ситуацію на фронті на східному напрямку, зменшення соціального захисту ліквідаторів-інвалідів та інші теми.

Представлення різних фракцій парламенту в гостьових студіях марафону (в межах проаналізованого ефіру) було таким: представників фракції партії «Слуга народу» побувало в ефірі 6 (Денис Маслов на ICTV та СТБ, Єгор Чернєв і Юлія Гришина на «Раді», Олексій Леонов, Марія Мезенцева й Арсеній Пушкаренко на каналі «Ми — Україна»). До цього цілком можна ще додати депутата Київської міськради від «Слуги народу» Андрій Вітренка в ефірі «Ради». З інших політсил в ефірі ще побували один представник «Голосу» (Роман Костенко на «1+1») і одна представниця «Батьківщини» (Юлія Тимошенко в ефірі «Ми — Україна»). На Першому каналі Суспільного й «Інтері» народних депутатів не було.

Порушення стандартів

Стандарти журналісти каналу «1+1» порушували протягом чотирьох годин ефіру 479 разів (це майже по 120 порушень на годину або ж майже по 2 порушення на хвилину ефіру в середньому). Найчастіше порушували, звісно ж, стандарт відокремлення фактів від думок — 308 разів. Майже все це були суб’єктивні думки журналістів у новинах. Стандарт достовірності порушували 115 разів. Найбільше було узагальнених розмитих псевдопосилань на джерела фактичної інформації. З 49 порушень стандарту точності найбільше було невідповідностей між картинкою і текстом у сюжетах і БЗ. Крім того, було 4 порушення стандарту доступності подачі інформації та 3 порушення стандарту повноти інформації. Інші стандарти не порушували.

Стандарти журналісти каналів ICTV та СТБ порушували за чотири години ефіру 370 разів (це в середньому по 92,5 порушення на годину ефіру або ж більш як по 1,5 порушення щохвилини). Найчастіше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 268 разів, більшістю з цих порушень були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах. Стандарт достовірності порушували 66 разів, майже половиною з цих порушень були узагальнені розмиті псевдопосилання на джерела фактів. 24 рази порушували стандарт точності, майже все це були невідповідності між картинкою і текстом у сюжетах і БЗ. Крім того, 8 разів було порушено стандарт доступності подачі інформації та 6 разів — стандарт повноти. Інші стандарти не порушували.

Стандарти журналісти каналу «Рада» порушували 373 рази протягом чотирьох годин ефіру. Це більш як по 93 порушення на годину або ж більш як по 1,5 порушення на хвилину ефіру в середньому. Найчастіше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 230 разів. Переважну більшість із цих порушень становили суб’єктивні оцінки журналістів у новинах і в новинних елементах гостьових студій. Стандарт достовірності порушували 89 разів, дуже багато було розмитих псевдопосилань, як на авторство суб’єктивних думок, так і на джерела фактичної інформації. Стандарт точності порушували 26 разів, головно — некоректною роботою з картинкою, як у новинах, так і в якості «ілюстрацій» до розмов із гостями. Крім того, 16 разів порушували стандарт повноти інформації, більшістю з цих порушень була повна відсутність інтершуму на картинці в сюжетах і БЗ. Стандарт доступності подачі інформації порушували 12 разів.

Стандарти журналісти каналу «Ми — Україна» порушували протягом чотирьох годин 306 разів (це в середньому по 76,5 на годину ефіру і більш як по порушенню на хвилину). Найчастіше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 154 рази, більшістю з цих порушень були суб’єктивні думки журналістів у новинах і новинних елементах гостьових студій. 70 разів порушували стандарт достовірності, більше половини з цих порушень були узагальненими розмитими псевдопосиланнями на джерела фактичної інформації. Було 43 порушення стандарту повноти інформації, переважною більшістю з них була повна відсутність інтершуму на відео в БЗ і сюжетах. Стандарт точності порушували 38 разів, більшість із цих порушень становили невідповідності між картинкою і текстом у сюжетах і БЗ. Було ще одне порушення стандарту доступності. Інші стандарти не порушували.

Стандарти журналісти Першого каналу Суспільного порушували 110 разів (це по 27,5 порушення на годину). Найбільше порушували стандарт достовірності — 56 разів. Майже половиною з цих порушень були посилання на телеграм-канали та сторінки в соцмережах. Стандарт відокремлення фактів від думок було порушено 35 разів, більшістю з цих порушень були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах. 15 разів порушували стандарт точності — все це була некоректна робота з картинкою, як у новинах, так і в якості «ілюстрацій» до розмов із гостями. Крім того, було 3 порушення стандарту доступності й одне порушення стандарту повноти інформації. Інших стандартів не порушували.

Стандарти журналісти каналу «Інтер» порушували протягом чотирьох годин 324 рази (це по 81 порушенню на годину ефіру в середньому, майже по 1,5 порушення на хвилину). Найчастіше традиційно порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 210 разів, майже все це були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах і в новинних елементах гостьових студій. Стандарт достовірності порушували 84 рази, майже половиною з цих порушень були узагальнені розмиті псевдопосилання на джерела фактів. З 21 порушення стандарту точності більше половини були невідповідності між картинкою і текстом у сюжетах і БЗ. Крім того, 7 разів було порушено стандарт доступності подачі інформації та двічі — стандарт повноти. Інші стандарти не порушували.

Інші позиції

В ефірі марафону не повідомлялося про такі події / теми:

13 грудня

Росія скерувала на Нікополь дрон-камікадзе та обстріляла з артилерії, є поранена.

Лідери головних партійних груп ЄС просили Брюссель не розморожувати мільярди для Угорщини.

НАЗК: американські компанії найбільше допомагають Росії робити зброю.

Російські війська відбили кілька українських позицій на лівобережжі Херсонщини, — Інститут вивчення війни.

14 грудня

Британія заборонила імпорт російських алмазів з наступного року.

Австрія заблокувала 12-й пакет європейських санкцій проти Росії.

Росія обстріляла центральну частину Херсона, загинув чоловік.

НАТО не побачило загрози у падінні російського дрона в Румунії.

У проаналізованому ефірі каналу «Рада» було 3 прояви політичного піару: в розмові з радником керівника ОП Михайлом Подоляком маніпулятивно обговорювали тему розмов щодо відставки головнокомандувача Валерія Залужного. І двічі показували суто «паркетний» матеріал про прем’єра Дениса Шмигаля на засіданні Кабміну.

У проаналізованому ефірі каналу «Ми — Україна» було два прояви політичного піару: невиправдана згадка про фракційність гості — народної депутатки Юлії Тимошенко. І компліментарна розповідь (із подачі ведучих) іншої народної депутатки Марії Мезенцевої про конгрес місцевих і регіональних влад при президентові України.

Проявів політичного піару в проаналізованих ефірах каналів «1+1», ICTV та СТБ, Першого каналу Суспільного й «Інтера» не було.

У проаналізованому ефірі каналу «Рада» російських пропагандистських наративів не було, гостьові студії вів токсичний ведучий каналу Назар Довгий, який раніше працював на проросійському каналі Медведчука.

Російських пропагандистських наративів і токсичних медіаперсонажів у проаналізованих ефірах інших каналів не було. 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду