Для батьків зібрали поради щодо налаштування профілю дитини в Instagram

Для батьків зібрали поради щодо налаштування профілю дитини в Instagram

16:30,
22 Червня 2023
2120

Для батьків зібрали поради щодо налаштування профілю дитини в Instagram

16:30,
22 Червня 2023
2120
Для батьків зібрали поради щодо налаштування профілю дитини в Instagram
Для батьків зібрали поради щодо налаштування профілю дитини в Instagram
Рекомендації #Stop_sexтинг допоможуть захистити дитину від потенційних небезпек у соціальній мережі.

Освітній проєкт щодо захисту дітей в інтернеті #Stop_sexтинг підготував набір рекомендацій для батьків щодо налаштування профілю дитини в соціальній мережі «Інстаграм».

«#Stop_sexтинг має на меті підвищити обізнаність батьків щодо захисту дітей у цифровому середовищі. Для цього ми розробляємо гайди, де будемо лишати для вас корисну інформацію, правила налаштувань соцмереж і приклади того, як користуватись різними додатками», — зазначили у громадській організації.

Фахівці «#Stop_sexтинг не рекомендують створювати сторінку в інстаграмі дітям, молодшим 13 років, як це зазначено в політиці самої соціальної мережі. Коли ж профіль дитині все-таки створюють, за їх словами, доцільно вказувати справжній вік.

«Якщо ваша дитина при реєстрації вказала вік 18+, то система фіксує, що людина повнолітня, і може відкривати їй будь-який контент та рекламу, — пояснили у #Stop_sexтинг. — Якщо ви або дитина встановили реальний вік, система буде фільтрувати контент та рекламу для вашої дитини».

Батькам пояснили відмінності між загальнодоступним та приватним обліковим записом у застосунку. За відкритим профілем дитини може стежити будь-хто, писати їй та коментувати її публікації. Тим часом у приватному обліковому записі без схвалення ніхто не зможе переглядати його вміст, коментувати світлини та відео, писати приватні повідомлення, тож доцільно налаштувати саме закритий профіль.

Також батькам, які мають власні сторінки в соцмережі, радять встановити «Сімейний нагляд» за профілем своєї дитини. За його допомогою можна встановлювати ліміт часу на використання застосунку дитиною, відслідковувати, хто стежить за її сторінкою, та реагувати на можливі ризики.

З повним переліком порад щодо налаштування дитячої сторінки в інстаграмі можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, #Stop_sexтинг у співпраці зі студією подкастів The Ukrainians Media запускають подкаст «Хороших батьків не блокують», щоб допомагати батькам захищати дітей від онлайн-ризиків. Перший епізод, який уже доступний на сайті організації, присвячено темі впливу воєнного контенту на дитину.

Фото: #Stop_sexтинг / фейсбук

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду