Для батьків зібрали поради щодо захисту дітей від небезпек під час онлайн-ігор

Для батьків зібрали поради щодо захисту дітей від небезпек під час онлайн-ігор

16:45,
11 Жовтня 2023
1751

Для батьків зібрали поради щодо захисту дітей від небезпек під час онлайн-ігор

16:45,
11 Жовтня 2023
1751
Для батьків зібрали поради щодо захисту дітей від небезпек під час онлайн-ігор
Для батьків зібрали поради щодо захисту дітей від небезпек під час онлайн-ігор
Фахівці надали покрокову інструкцію з налаштування приватності акаунту дитини на ігровій платформі.

Освітній проєкт щодо захисту дітей в інтернеті #Stop_sexтинг підготував для батьків пояснення щодо впливу онлайн-ігор на дітей, основні онлайн-ризики та поради для їх уникнення.

У #Stop_sexтинг виокремили низку позитивних та негативних впливів онлайн-ігор на дітей, головною особливістю яких є те, що гра відбувається через інтернет і дає змогу взаємодіяти з гравцями з різних частин світу в режимі реального часу.

Плюси онлайн-ігор для дітей:

  1. Розвиток навичок: онлайн-ігри можуть сприяти розвитку різних навичок —стратегічного мислення, креативності, координації та логіки.
  2. Співпраця та соціалізація: багато ігор передбачають співпрацю та взаємодію між гравцями, що сприяє формуванню навичок комунікації та соціалізації.
  3. Економічні аспекти: деякі онлайн-ігри навчають фінансової грамотності та управління ресурсами, оскільки гравці можуть управляти віртуальними грошима та ресурсами в грі.
  4. Навчання нових технологій: граючи в онлайн-ігри, діти можуть вивчати та засвоювати нові технології, адже це потребує розуміння роботи програм та ігрових систем.
  5. Розвага та відпочинок: якщо ігри використовуються з розумінням та обмеженнями, вони можуть бути відмінним способом розваги та відпочинку.

Мінуси онлайн-ігор для дітей:

  1. Неконтрольоване споживання: гра в онлайн-ігри може призвести до певних наслідків, наприклад, відволікання від навчання та інших важливих аспектів життя.
  2. Надмірний час в інтернеті та гаджеті: занадто довгий час, проведений за екраном, може вплинути на психічне та фізичне здоров'я дитини.
  3. Негативний вплив вмісту: деякі ігри можуть містити насильство, агресію та нецензурну лексику, що може вплинути на психічний стан та поведінку дитини.
  4. Ризик небезпеки в інтернеті: онлайн-ігри можуть підвищити ризик контакту з небезпечними особами або вірусами через інтернет.
  5. Покупки в онлайні: більшість ігор для «прокачування» героя пропонують купити щось, наприклад, діаманти (внутрішня валюта гри), зброю для гравця та інше. Це може призвести до незапланованих витрат або навіть крадіжки грошей у батьків.

У #Stop_sexтинг попередили, що ключові ризики, з якими стикаються діти, граючи в онлайні, — кібербулінг (цькування) та шахрайство. З огляду на це фахівці підготували рекомендації щодо того, як уберегти дитину від загальних небезпек в онлайн-іграх:

  • Завантажуйте ігри тільки відповідно до віку дитини.
  • Говоріть із дитиною про те, чим вона займається в інтернеті та що на неї там може очікувати. Це має бути не лекція, а діалог.
  • Уникайте прив’язки своїх банківських карток до девайсів, до яких може мати доступ дитина.
  • Обмежуйте покупки в онлайн-іграх та контролюйте онлайн-витрати дитини.
  • Увімкніть сповіщення з електронної пошти про ігрові акаунти дитини.
  • Перш ніж завантажувати гру або доповнення до неї, перегляньте, чи треба за неї платити.
  • Увімкніть подвійну автентифікацію на ігровому акаунті.
  • Навчайте дитину приватності в інтернеті.
  • Пам'ятайте про важливість налаштування батьківського контролю.
  • Скажіть дитині, що перш ніж щось завантажувати, відписувати, переходити за посиланнями, додавати нових друзів, їй слід спочатку порадитися з батьками.

Також розробники проєкту представили покрокову інструкцію з налаштування приватності акаунту на прикладі ігрової платформи Steam. На платформі представлені три режими приватності: «загальнодоступний», «лише друзі» та «приватний». Фахівці рекомендують налаштовувати для дітей власне «приватний» профіль. Для цього слід:

  1. Натиснути на ім’я користувача.
  2. У вікні, яке відкрилося, натиснути на кнопку «Редагувати профіль».
  3. Зліва знизу серед пунктів знайти розділ «Налаштування приватності» та натиснути на нього.
  4. Натиснути на вкладку «Мій профіль» і обрати опцію «Приватний».

Детально ознайомитися з рекомендаціями #Stop_sexтинг щодо захисту дітей від різноманітних онлайн-загроз можна на сайті проєкту.

Нагадаємо, #Stop_sexтинг також створює подкаст «Хороших батьків не блокують», у випусках якого обговорюють протидію різноманітним онлайн-загрозам.

На фото: хлопчик грає в онлайн-гру

Фото: #Stop_sexтинг / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду