Instagram посилив захист підлітків

Instagram посилив захист підлітків

11:44,
9 Грудня 2021
2293

Instagram посилив захист підлітків

11:44,
9 Грудня 2021
2293
Instagram посилив захист підлітків
Instagram посилив захист підлітків
Автори:
Соцмережа також анонсувала на березень 2022 року запуск перших інструментів для батьків та опікунів.

Соціальна мережа Instagram 7 грудня повідомила про запуск нових інструментів та функцій, які допоможуть посилити заходи для безпеки підлітків.

«Ми будемо більш суворо підходити до того, що ми рекомендуємо підліткам у додатку; ми заборонимо людям позначати або згадувати підлітків, які не підписалися на них; ми будемо підштовхувати підлітків до різних тем, якщо вони зосереджені на одній темі протягом тривалого часу», — розповіли в Instagram та додали, що вже запустили функцію «Взяти перерву» в США, Великій Британії, Ірландії, Канаді, Австралії та Новій Зеландії. Нагадування про перерву засновані на існуючих інструментах Instagram щодо управління часом, включаючи щоденний ліміт.

Зокрема, соцмережа обіцяє суворіше перевіряти рекомендації для підлітків у розділах «Пошук», «Рекомендації», «Хештеги» та «Пропоновані облікові записи», що ускладнить можливість для підлітків натрапити на потенційно шкідливий або конфіденційний контент.  

Instagram також анонсував на березень 2022 року запуск перших інструментів для батьків та опікунів. Ці інструменти допоможуть відстежувати, скільки часу підлітки проводять в Instagram, та встановити часові обмеження.

«Ми також надамо підліткам нову можливість — сповістити своїх батьків, якщо вони скаржаться на когось, що дасть їхнім батькам можливість поговорити з ними про це. Це перша версія цих інструментів; з часом ми продовжимо додавати інші параметри. Ми також розробляємо новий освітній центр для батьків і опікунів, який включатиме додаткові ресурси, як-от посібники з продукту та поради від експертів, щоб допомогти їм обговорювати використання соціальних мереж зі своїми підлітками», — розповів голова Instagram Адам Моссері в своєму блозі.

Як писав MediaSapiens, у жовтні 2021 року віцепрезидент Facebook з глобальних питань Нік Клегг повідомив, що Instagram запровадить нові функції, які заохочуватимуть підлітків робити перерви під час користування соціальною мережею та «відштовхуватимуть» їх від шкідливого контенту

Нагадаємо, у вересні 2021 року The Wall Street Journal, посилаючись на документи Facebook, опублікувало розслідування про приховані правила користування платформою та її негативний вплив на підлітків, з чим IT-гігант нічого не робив. За даними видання, Facebook знає, як негативно Instagram впливає на підлітків, але продовжує розробляти додаток у цьому напрямку. Також виявилось, всередині Facebook є програма, яка мала б модерувати заборонений контент, але фактично вийшло так, що з’явився білий список для привілейованих осіб, яким нічого не буде за публікацію шкідливого контенту. Після критики з боку суспільства, законодавців США та розслідування WSJ Facebook тимчасово зупинив розробку додатку для дітей віком до 13 років — «Instagram Kids»

Пізніше інформаторка, яка стояла за витоком документів Facebook в The Wall Street Journal, колишня менеджерка з продуктів Facebook Френсіс Хоген звинуватила компанію Facebook у використанні алгоритмів для розпалювання ненависті заради прибутку. За її словами, компанія виявила, що найкраще залучення – те, яке викликає страх і ненависть у користувачів. Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг відкинув ці звинувачення та відреагував на дослідження The Wall Street Journal про те, що компанія ігнорує власні дослідження негативного впливу Instagram на підлітків. Водночас The Wall Street Journal написало, що Facebook вирішив призупинити випуск нових продуктів та функцій після критики в ЗМІ, слухань у Конгресі США та звинувачень у негативному впливі на психічне здоров’я дітей.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду