TikTok попереджатиме про небезпечні челенджі

TikTok попереджатиме про небезпечні челенджі

10:30,
18 Листопада 2021
2138

TikTok попереджатиме про небезпечні челенджі

10:30,
18 Листопада 2021
2138
TikTok попереджатиме про небезпечні челенджі
TikTok попереджатиме про небезпечні челенджі
Автори:
У соцмережі з'ясували, що кожен п’ятий підліток брав участь у челенджі.

Китайська соцмережа TikTok попереджатиме про небезпечні для здоров’я онлайн-виклики — челенджі. Про це пише ВВС.

У TikTok повідомили, що розширять технологію, яка «попереджає команди з безпеки про раптове збільшення кількості шкідливого контенту, пов'язаного з хештегами». Ця технологія дозволить «фіксувати потенційно небезпечну поведінку».

На замовлення TikTok провели опитування «Вивчення ефективних превентивних освітніх заходів у відповідь на небезпечні виклики в інтернеті», результати якого свідчать: кожен п’ятий підліток брав участь у челенджі, один із 50 брав участь у «небезпечному та ризикованому» челенджі й менше одного із 300 — «справді небезпечному». Це дослідження спирається на опитування вчителів, батьків та 5400 підлітків віком від 13 до 19 років у Великій Британії, США, Німеччині, Австралії, Італії, Бразилії, Мексиці, Індонезії, В’єтнамі та Аргентині.

Раніше китайська соцмережа TikTok видалила результати пошуку за хештегом Milk Crate Challenge через поширення небезпечної діяльності. Учасники Milk Crate Challenge мали пройтися «сходами» з ящиків від молока, однак зазвичай падали та отримували травми. 

Нагадаємо, у вересні 2021 року Wall Street Journal, посилаючись на документи Facebook, опублікувало розслідування про приховані правила користування платформою та її негативний вплив на підлітків, з чим IT-гігант нічого не робив. За даними видання, Facebook знає, як негативно Instagram впливає на підлітків, але продовжує розробляти додаток у цьому напрямку. Також виявилось, що всередині Facebook є програма, яка мала б модерувати заборонений контент, але по факту вийшло так, що з’явився білий список для привілейованих осіб, яким нічого не буде за публікацію шкідливого контенту. Після критики з боку суспільства, законодавців США та розслідування WSJ Facebook тимчасово зупинив розробку додатку для дітей віком до 13 років — «Instagram Kids»

Пізніше інформаторка, яка стояла за витоком документів Facebook у Wall Street Journal, колишня менеджерка з продуктів Facebook Френсіс Хоген звинуватила компанію Facebook у використанні алгоритмів для розпалювання ненависті заради прибутку. За її словами, компанія виявила, що найкраще залучення – те, яке викликає страх і ненависть у користувачів. Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг відкинув ці звинувачення та відреагував на дослідження Wall Street Journal про те, що компанія ігнорує власні дослідження негативного впливу Instagram на підлітків. Водночас Wall Street Journal написало, що Facebook вирішив призупинити випуск нових продуктів та функцій після критики в ЗМІ, слухань у Конгресі США та звинувачень у негативному впливі на психічне здоров’я дітей.

Фото: flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду