У подкасті «Хороших батьків не блокують» поговорили про кібербулінг

У подкасті «Хороших батьків не блокують» поговорили про кібербулінг

13:05,
30 Червня 2023
1504

У подкасті «Хороших батьків не блокують» поговорили про кібербулінг

13:05,
30 Червня 2023
1504
У подкасті «Хороших батьків не блокують» поговорили про кібербулінг
У подкасті «Хороших батьків не блокують» поговорили про кібербулінг
Експертні поради батькам надала підполковниця поліції й докторка філософії Юлія Суденко.

Другий епізод подкасту «Хороший батьків не блокують», який створює проєкт #Stop_sexтинг у співпраці з The Ukrainians Media, присвятили тематиці кібербулінгу.

Кібербулінг — це свідоме систематичне цькування в соцмережах, під час спілкування в онлайн-іграх на стримінгових сервісах тощо.

Згідно зі статистикою, в Україні кожен третій підліток ставав жертвою кібербулінгу, а кожен п'ятий був змушений пропускати через це шкільні заняття, зазначили у #Stop_sexтинг.

Фахівці проєкту радять батькам для запобігання травматичних наслідків кібербулінгу зрозуміти, що «забрати гаджет або відключити інтернет — це не розв'язання проблеми. Більш важливо навчити дитину, як скаржитися на користувачів у соцмережах та онлайн-іграх, як їх блокувати, забороняти коментарі, приватні повідомлення та перегляд сторінок дитини певними підписниками».

Тим часом запрошена експертка, підполковниця поліції й докторка філософії Юлія Суденко розповіла, як діяти, коли стало відомо, що дитина таки зазнає кібербулінгу.

«Перший крок — це поговорити з дитиною, пояснити, що необхідно звернутися до правоохоронних органів. Тільки з погодженням дитини ви можете звертатися, тому що в листуваннях можуть бути питання приватного життя дитини. Другий крок залежить від емоційного стану дитини: за потреби хоча б один раз зверніться до психолога для того, щоб зрозуміти, наскільки глибока дана проблема, — розповіла вона. — Що стосується подальших дій: робимо скрини кібербулінгу та звертаємось в поліцію. У соцмережах подаємо скаргу на булера, блокуємо його сторінку. Сторінку дитини в соцмережах закриваємо від усіх, хто не підписаний, та відключаємо можливість залишати коментарі та відмічати».

Послухати новий епізод подкасту «Хороших батьків не блокують» можна за посиланням.

Нагадаємо, перший епізод подкасту присвячено темі впливу воєнного контенту на дитину.

Фото: #Stop_sexтинг

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду