У Харкові викрили 14-річну дівчину, яка поширювала російську пропаганду

У Харкові викрили 14-річну дівчину, яка поширювала російську пропаганду

17:30,
22 Червня 2023
1880

У Харкові викрили 14-річну дівчину, яка поширювала російську пропаганду

17:30,
22 Червня 2023
1880
У Харкові викрили 14-річну дівчину, яка поширювала російську пропаганду
У Харкові викрили 14-річну дівчину, яка поширювала російську пропаганду
Дівчина виклала в соцмережах відео про те, як з подругою розклеювала постери за «ХНР».

У Харкові 14-річна ліцеїстка публікувала в соцмережах дописи антиукраїнського змісту. Її викрила поліція.

У соцмережах поширилися скриншоти із соцмереж школярки, де та показує середній палець волонтерському намету «Все для перемоги» у синьо-жовтих кольорах, який встановлений у центрі Харкова.

В іншому ролику вона в центрі Харкова знімала себе під російський гімн.

Також на відео дівчина показала, що на барикадах у центрі міста з’явилися саморобні малюнки з антиукраїнською символікою.

«Ось що ми зробили. Заклеїли, короче, напис нациків та написали "за Харківську народну республіку" — "ХНР". ..Мені здається дуже гарно і непомітно. Бо якби було помітно, тоді так.. Поки що так не можна робити. Тому що нацики всілякі», — сказала вона на відео.

Правоохоронці ідентифікували та розшукали дівчину. Її разом із матір'ю запросили для надання пояснень.

Дівчина підтвердила, що усвідомлює, що потрапила на бесіду в поліцію через поширення російської пропаганди і розвішування пропагандистських банерів. Вона попросила вибачення за свої дії перед громадянами України.

Під час обшуку в 14-річної школярки знайшли російські прапори, лозунги на підтримку царя та царської Росії, радянську символіку.

«Усе це дівчина-підліток малювала власноруч. Зберігала також радянські рублі. Очевидно, що країною-агресоркою вона захоплюється серйозно. А такі потужні антиукраїнські настрої навряд чи могли залишитися непоміченими з боку матері», — написав на своїй фуйсбук-сторінці начальник Слідчого управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

Він зазначив, що дівчина вже достатньо доросла, щоби розуміти, що саме вона зробила. І хоч за законом притягти її до кримінальної відповідальності не можна, «мати обов'язково буде покарана».

«Як би не відхрещувалися дорослі, цей випадок — не безневинна дитяча витівка. Це свідомий антидержавний виступ та робота на користь ворога», — зазначив Болвінов.

Щодо самої школярки будуть застосовані заходи виховного характеру згідно з вимогами Кримінального кодексу України, зазначили в поліції.

Про те, чому Росія нав’язує молоді радянщину, читайте в публікації за посиланням.

Фото: ГУ НП у Харківській області, Сергій Болвінов / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду