В Україні запустили інформаційну платформу протидії кібербулінгу

В Україні запустили інформаційну платформу протидії кібербулінгу

14:37,
28 Липня 2023
1591

В Україні запустили інформаційну платформу протидії кібербулінгу

14:37,
28 Липня 2023
1591
В Україні запустили інформаційну платформу протидії кібербулінгу
В Україні запустили інформаційну платформу протидії кібербулінгу
На платформі зібрані поради психологів та фахівців з інформаційної гігієни та права.

Для зменшення негативного впливу кібербулінгу на підлітків, а також для інформування батьків про його ознаки та наслідки, в Україні запустили інформаційну платформу про кібербулінг. Ініціативу реалізувала громадська організація GoLocal за підтримки e-Governance Academy.

За даними глобального дослідження ЮНІСЕФ, приблизно 37% молодих людей у віці від 12 до 17 років стикалися з булінгом в інтернеті, до того ж 30% з них неодноразово. В Україні 29% опитаних підлітків були жертвами онлайн-булінгу, а 16% були змушені пропускати через це шкільні заняття.

Кібербулінг може проявлятися в різних формах: поширення хибних чуток або компрометаційної інформації, образливі коментарі, висміювання, шантаж, загрозливі або непристойні повідомлення. В деяких випадках це відбувається анонімно, і саме ця анонімність створює ефект відсутності покарання. Тому часто кібербулери використовують анонімні акаунти або псевдоніми, щоби приховати свою особистість та уникнути покарання.

До створення інформаційної платформи команда проєкту залучила українських психологів, а також експертів у галузі інформаційної гігієни та права.

«Часто мої пацієнти описували, як кібербулінг призводив до почуття незахищеності, страху, низької самооцінки, тривоги та депресії. Багато з них повідомляли про постійний стрес та напругу, яку вони відчували, не знаючи, коли та де може з'явитися образливий або агресивний вміст. Вони також описували почуття соціальної ізоляції та відчуження, коли кібербулінг впливав на їхні стосунки з іншими людьми» — повідомила гештальт-терапевтка та експертка проєкту Оксана Диптан.

Комплексна ініціатива протидії кібербулінгу в Україні об'єднує практичні поради експертів, юридичні рекомендації, реальні історії дітей та підлітків, які зіткнулися з різними проявами кібербулінгу, а також рекомендації корисних ресурсів, фільмів та подкастів про інформаційну безпеку.

Нагадаємо, у подкасті «Хороших батьків не блокують» проєкту #Stop_sexтинг про те, як діяти, коли стало відомо, що дитина зазнає кібербулінгу, розповіла експертка, підполковниця поліції й докторка філософії Юлія Суденко.

Фото: GoLocal

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду