У Великій Британії виступили проти планів Meta впровадити наскрізне шифрування повідомлень

У Великій Британії виступили проти планів Meta впровадити наскрізне шифрування повідомлень

11:10,
20 Вересня 2023
1174

У Великій Британії виступили проти планів Meta впровадити наскрізне шифрування повідомлень

11:10,
20 Вересня 2023
1174
У Великій Британії виступили проти планів Meta впровадити наскрізне шифрування повідомлень
У Великій Британії виступили проти планів Meta впровадити наскрізне шифрування повідомлень
Міністерство внутрішніх справ вимагає додаткових заходів безпеки для захисту дітей від сексуального насильства.

У Великій Британії корпорацію Meta закликали не розгортати наскрізне шифрування повідомлень в інстаграмі та фейсбук-месенджері без додаткових заходів безпеки для захисту дітей від сексуального насильства після того, як парламент ухвалив законопроєкт про безпеку в інтернеті, повідомило Reuters.

Міністерка внутрішніх справ Великої Британії Суелла Брейверман заявила, що підтримує надійне шифрування для онлайн-користувачів, але це не може робитися на шкоду безпеці дітей.

Попередньо пані Брейверман виклала свою стурбованість Меті в листі, підписаному експертами з технологій, правоохоронними органами, постраждалими та провідними благодійними організаціями з безпеки дітей.

У середу вона заявила: «Meta не змогла надати гарантії, що вони будуть захищати свої платформи від неприємних зловмисників. Вони повинні розробити відповідні гарантії, щоб підтримувати свої плани щодо наскрізного шифрування».

Meta стверджує, що шифрування захищає користувачів від порушень їхньої конфіденційності.

«Ми не думаємо, що люди хочуть, щоб ми читали їхні приватні повідомлення», — заявили в компанії.

«Переважна більшість британців уже покладаються на застосунки, які використовують шифрування, щоб захистити їх від хакерів, шахраїв і злочинців», — додали в корпорації.

«Оскільки ми розгортаємо наскрізне шифрування, ми очікуємо й надалі надавати більше звітів правоохоронним органам, ніж наші аналоги, завдяки нашій провідній роботі в галузі забезпечення безпеки людей», — йдеться у заяві речника Meta.

Meta має надати оновлену інформацію про заходи, яких вживає, щоб задовольнити вимоги уряду, наприклад, заборонити людям старше 19 років обмінюватися повідомленнями з підлітками, які не підписуються на них, і використовувати технології для виявлення зловмисної поведінки.

Директор відділу загальних загроз Національного агентства боротьби зі злочинністю Великої Британії Джеймс Беббідж у коментарі BBC заявив, що якщо на платформі буде запроваджено наскрізне шифрування, це «суттєво зменшить нашу колективну здатність» захищати дітей.

«Ми не просимо нового чи додаткового доступу правоохоронних органів, ми просто просимо, щоб Meta зберегла можливість продовжувати працювати з нами, щоб виявити та допомогти запобігти зловживанням», — сказав він.

Законопроєкт про безпеку в інтернеті був прийнятий у вівторок. Він дозволяє регуляторному органу Ofcom зобов’язувати компанії розгортати затверджену технологію, яка дозволить їм ідентифікувати матеріали сексуального насильства над дітьми в зашифрованих повідомленнях.

Британські урядові експерти стверджують, що існує технологія, яка дозволяє виконувати наскрізне шифрування, але при цьому попереджає владу про сексуальну експлуатацію дітей.

Однак багато інших експертів стверджують, що дозвіл сканування на вміст, пов’язаний із жорстоким поводженням з дітьми, обов’язково призведе до послаблення конфіденційності зашифрованих повідомлень.

Раніше компанія Meta оголосила, що до кінця року додасть наскрізне шифрування до всіх чатів месенджера «Фейсбук» за замовчуванням. Наскрізне шифрування уже працює в застосунку WhatsApp, який належить компанії. Інші платформи, такі як Signal і iMessage від Apple, також використовують шифрування. Усі ці платформи критикували положення ухваленого законопроєкту про безпеку в інтернеті, які можуть порушити конфіденційність зашифрованих повідомлень.

На фото — логотипи Facebook та Instagram корпорації Meta на смартфоні / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду