Інстаграм буде розмивати фото з оголеністю у приватних повідомленнях до підлітків

Інстаграм буде розмивати фото з оголеністю у приватних повідомленнях до підлітків

14:57,
12 Квітня 2024
1110

Інстаграм буде розмивати фото з оголеністю у приватних повідомленнях до підлітків

14:57,
12 Квітня 2024
1110
Інстаграм буде розмивати фото з оголеністю у приватних повідомленнях до підлітків
Інстаграм буде розмивати фото з оголеністю у приватних повідомленнях до підлітків
Функція покликана зменшити можливості шахраїв шантажувати користувачів їхніми нюдсами.

Компанія Meta тестує нову функцію безпеки в соцмережі «Інстаграм» — автоматичне розмиття зображень з оголеним тілом у приватних повідомленнях, надісланих неповнолітнім користувачам. Ціллю новації є посилити захист підлітків від вимагачів, які фінансово шантажують їх такими фото. Про це йдеться в блозі Meta.

Запровадження новації в компанії пояснили наміром посилити «захист людей від сексуального здирництва та інших форм зловживання зображеннями інтимного характеру, а також максимально утруднити шахраям пошук потенційних цілей».

Нова функція буде автоматично увімкнена для користувачів віком до 18 років. Повнолітні власники облікових записів зможуть вмикати її самостійно.

Автоматичне розмиття фото з оголеним тілом

Передбачається, що ті, хто отримує фотографію з оголеним тілом, спершу побачать розмите зображення та зможуть вирішити, дивитися на нього чи ні. Користувач також отримає повідомлення про те, як заблокувати відправника та поскаржитися на нього.

Тим часом відправники фото з оголеним тілом бачитимуть попередження, що необхідно бути обережним і надсилання можна скасувати. Будь-хто, хто спробує переслати отримане зображення, бачитиме повідомлення із закликом «передумати».

Попередження про те, чи варто надсилати фото з оголеним тілом

«При надсиланні або отриманні таких зображень люди будуть ознайомлені з порадами з безпеки, розробленими з урахуванням рекомендацій експертів та потенційних ризиків. Ці поради включають нагадування про те, що люди можуть робити скриншоти або пересилати зображення без вашого відома, що ваші стосунки з людиною можуть змінитися в майбутньому і що вам слід уважно вивчати профілі на випадок, якщо вони не ті, за кого себе видають», — ідеться в блозі Meta.

Нагадаємо, у січні 2024 року компанія Meta встановила додаткові обмеження у фейсбуці та інстаграмі: тепер неповнолітнім користувачам повідомлення зможуть надсилати лише ті, хто перебуває у списку друзів.

Додамо, громадська організація #Stop_sexтинг запустила в телеграмі чатбот, у якому представлена інформація про основні ризики, з якими можуть зіткнутися діти в мережі, та рекомендаціями щодо того, як діяти в тій чи іншій ситуації.

Зокрема, в розділі про основні онлайн-ризики представлені визначення, причини появи та можливі наслідки таких негативних явищ, як секстинг, онлайн-грумінг, сексторшн, поширення забороненого контенту тощо. До контенту, який може травмувати дітей, належать порнографічні, суїцидальні матеріали та контент війни.

 Фото: дівчина зі смартфоном / Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду