Проєкт #Stop_sexтинг запустив подкаст «Хороших батьків не блокують»

Проєкт #Stop_sexтинг запустив подкаст «Хороших батьків не блокують»

14:33,
15 Червня 2023
1364

Проєкт #Stop_sexтинг запустив подкаст «Хороших батьків не блокують»

14:33,
15 Червня 2023
1364
Проєкт #Stop_sexтинг запустив подкаст «Хороших батьків не блокують»
Проєкт #Stop_sexтинг запустив подкаст «Хороших батьків не блокують»
У подкасті розповідатимуть про те, як захищати дітей від різноманітних онлайн-ризиків.

Громадська організація #Stop_sexтинг у співпраці зі студією подкастів The Ukrainians Media запускають подкаст «Хороших батьків не блокують», щоб допомагати батькам захищати дітей від онлайн-ризиків. Вестиме подкаст засновниця #Stop_sexтингу Анастасія Дьякова, повідомили в ГО.

Перший епізод, який уже доступний на сайті організації, присвячено темі впливу воєнного контенту на дитину. У діалозі з дитячою та сімейною психологинею, президенткою Професійної асоціації дитячих аналітичних психологів Катериною Гольцберг авторка обговорює те, як батькам убезпечити дітей від такого типу контенту; як він впливає на сон та ментальне здоров’я; як допомогти дитині, якщо вона вже побачила такий контент тощо.

«По-перше, рекомендую контролювати час дітей в інтернеті за допомогою спеціальних додатків. Це не говорить про те, що ми маємо контролювати особисті листування, це недопустимо. Але саме контент і час важливо контролювати. По-друге, це розмови з дітьми та налагодження довірливих відносин в родині. Щоб в дитини було розуміння, що батьки її не захейтять, не покарають за те, що вона щось не так зробила або помилилася, і що є дорослі люди, які допоможуть та підтримають», — зазначила Катерина Гольцберг.

Нагадаємо, #Stop_sexтинг — найбільший в Україні освітній проєкт щодо захисту дітей в інтернеті.

За даними останнього дослідження, проведеного організацією, суттєво зріс час, який підлітки проводять в інтернеті. Опитані діти виділили п'ять основних категорій ризиків онлайн: неприємні або образливі повідомлення, запитання про місце проживання, пропозиції дружби від незнайомців, пропозиції відкрити невідоме посилання, прохання надіслати фото чи відео. Відтак проєкт дав поради, як коректно говорити з дитиною про безпеку онлайн, щоб це мало ефект.

Фото: #Stop_sexтинг 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду