Батьки зможуть контролювати, з ким та як довго спілкуються їхні діти в Messenger

Батьки зможуть контролювати, з ким та як довго спілкуються їхні діти в Messenger

17:20,
27 Червня 2023
1578

Батьки зможуть контролювати, з ким та як довго спілкуються їхні діти в Messenger

17:20,
27 Червня 2023
1578
Батьки зможуть контролювати, з ким та як довго спілкуються їхні діти в Messenger
Батьки зможуть контролювати, з ким та як довго спілкуються їхні діти в Messenger
Підліткам, які надто довго вночі гортають Reels в Instagram, надходитиме пропозиція закрити застосунок.

Сьогодні компанія Meta анонсувала нові інструменти батьківського контролю в інстаграмі, фейсбуку і месенджері. Йдеться про новий центр батьківського контролю в месенджері; функцію, яка завчасно блокує небажані вхідні повідомлення у месенджері та інстаграмі; а також нагадування підліткам про те, що їм варто зробити перерву в перегляді соцмереж. Про це повідомлено у блозі компанії.

Елементи керування месенджером, які будуть доступні в сімейному центрі Meta, запроваджують вперше. Спочатку вони будуть доступні у США, Великій Британії та Канаді. Ці інструменти дозволять батькам та опікунам бачити налаштування конфіденційності та безпеки своїх підлітків, зміни в списку контактів месенджера, а також скільки часу діти проводять у програмі.

Дорослі зможуть переглядати й інші налаштування месенджера своєї дитини. Приміром, хто може їй надсилати повідомлення — лише друзі, друзі друзів тощо. Батьки та опікуни отримуватимуть сповіщення, коли дитина змінить будь-яке з налаштувань.

Тим часом інстаграм запроваджує функцію, яка обмежує взаємодію користувачів з людьми, які не є їхніми підписниками. Тепер користувачі повинні надіслати запрошення, щоб зв’язатися з кимось, хто не підписаний на них, і вони не можуть дзвонити одержувачу, надсилати фотографії, відео чи голосові повідомлення, доки користувач не прийме їхній запит. Ця функція спрямована на скорочення небажаного контенту від незнайомців.

Також на користувачів у всьому світі поширили елемент керування, який дає їм змогу призупиняти сповіщення та автоматично відповідати на вхідні повідомлення інформацією про те, що вони зробили паузу.

Інстаграм уже тестує функцію, яка спонукає користувачів «зробити перерву» після тривалого використання. Тепер Meta поширила її і на фейсбук: після 20 хвилин у соцмережі користувачам надходитиме порада відкласти смартфон.

Крім того, компанія пропонуватиме підліткам закрити інстаграм, якщо вони надто довго дивитимуться Reels уночі.

Компанія також заявила, що застосовує «суворіший підхід» до контенту, який рекомендує підліткам, і буде активно підштовхувати їх до різних тем, таких як архітектура й туристичні напрямки, якщо вони надто довго зациклювалися на будь-якому типі контенту.

Нагадаємо, відеозастосунок TikTok також оголосив про запровадження функцій батьківського контролю.

Фото: Meta, Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду