Запустили платформу StopCrime для скарг на контент з насиллям над дітьми

Запустили платформу StopCrime для скарг на контент з насиллям над дітьми

15:45,
4 Березня 2024
918

Запустили платформу StopCrime для скарг на контент з насиллям над дітьми

15:45,
4 Березня 2024
918
Запустили платформу StopCrime для скарг на контент з насиллям над дітьми
Запустили платформу StopCrime для скарг на контент з насиллям над дітьми
Ініціатива скерована на запобігання насилля над дітьми.

Всеукраїнська громадська організація «Магнолія» у співпраці з Міністерством цифрової трансформації та Департаментом кіберполіції запустили онлайн-платформу StopCrime, де можна повідомити про контент, що містить ознаки насильства над дітьми, виявлений у мережі. Про це повідомила пресслужба Мінцифри.

«Побачили фото чи відео, на якому зображено сексуальне насилля над дитиною? Повідомте про це онлайн. Щоб запобігти випадкам сексуальних злочинів над дітьми, спільно з Департаментом кіберполіції та ВГО “Магнолія” запустили проєкт StopCrime», ідеться в повідомленні.

Система онлайн-повідомлень через портал StopCrime дає громадянам змогу конфіденційно та безпечно повідомляти про виявлені в мережі публікації про сексуальне насильство над дітьми.

У «Магнолії» уточнили, що передбачено можливість залишати такі повідомлення публічно або анонімно. Головне надати гіперпосилання, де опублікований нелегальний контент.

Громадська організація проаналізує його та зможе на цій основі:

  • ініціювати розслідування правоохоронними органами України таких злочинів, якщо вони скоєні в Україні;
  • заблокувати матеріал сексуального насильства над дитиною, розміщений у будь-якій точці світу.

Ініціатори проєкту пояснюють: виявлення та реагування на згадуваний заборонений контент допоможе захистити дитину, яка стала жертвою, від повторного насильства та публічної ідентифікації, а всіх інших уберегти від випадкового натрапляння на такі матеріали.

Нагадаємо, в Україні сформували реєстр засуджених за злочини стосовно дітей на сексуальному ґрунті, який має стати запобіжником від контакту зі злочинцями.

Додамо, у Центрі демократії та верховенства права розробили онлайн-тест «Павутиння медіапростору: чи в безпеці ваша дитина?» на знання вимог медіазаконодавства щодо захисту дітей в інформаційному просторі. Як відомо, у ст. 42 закону про медіа визначений перелік контенту, який слід обмежувати в медіа, оскільки він може завдати шкоди фізичному, психічному та моральному розвитку дітей.

Фото: ілюстративне / пресслужба Мінцифри

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду