До Дня захисту дітей #stop_sexтинг підготувала мультфільм «Соціальні мережі і я»

До Дня захисту дітей #stop_sexтинг підготувала мультфільм «Соціальні мережі і я»

16:00,
30 Травня 2024
676

До Дня захисту дітей #stop_sexтинг підготувала мультфільм «Соціальні мережі і я»

16:00,
30 Травня 2024
676
До Дня захисту дітей #stop_sexтинг підготувала мультфільм «Соціальні мережі і я»
До Дня захисту дітей #stop_sexтинг підготувала мультфільм «Соціальні мережі і я»
Для батьків підготували поради про безпеку дітей в інтернеті на час літніх канікул.

До Міжнародного дня захисту дітей громадська організація «#stop_sexтинг» презентує мультфільм «Соціальні мережі і я» про рекламу та блогерів в соціальних мережах, та їхній вплив на юну аудиторію. Організація забезпечила адаптацію мультфільму американської організації з захисту дітей від онлайн-небезпек Amaze.org, що має свої представництва у багатьох країнах світу. Про це MediaSapiens повідомили у #stop_sexтинг.

«Інтернет дає чудову можливість залишатися на зв’язку з друзями, сім’єю та знайомими. Однак іноді можна легко захопитися думкою про те, що життя має бути ідеальним, і почати порівнювати себе з іншими. Тож, залучайтеся до перегляду адаптації мультфільму, рекомендуйте його батькам та дітям та навчайтесь нового разом», — закликали організатори та поділилися посиланням на мультфільм онлайн.

В організації повідомили, що нове дослідження Internet Watch Foundation засвідчило, що у 2023 році було виявлено найбільше зображень сексуального насильства над дітьми категорії А. Ця категорія включає найжорстокіші знущання з дітьми. У доповіді підкреслено, що злочинці шукають усе молодших дітей: у віковій категорії від 3 до 6 років такого контенту було виявлено 15%. Найчастіше на фото та відео з меншими дітьми є старша дитина, можливо, брат або сестра.

У #stop_sexтингу підготували поради, як захистити дитину онлайн під час літніх канікул.

  • Досліджуйте технології: якщо у вашій сім’ї з’явився будь-який новий гаджет, яким цікавиться дитина: ігрова консоль, смартфон, ноутбук, планшет тощо, завжди краще ознайомитися з усіма тонкощами, перш ніж давати його дитині. Перевірте, чи можна заздалегідь налаштувати вікові обмеження або установити фільтри та батьківські контролі. Якщо вам потрібна допомога, звертайтеся до гайдів для батьків про контролі, соціальні мережі, ігрові консолі, ПК та багато іншого.
  • Керуйте часом: на канікулах діти проводять більше часу вдома, тому важливо поговорити із дитиною про екранний час, щоб усі члени сім’ї знали, який час є прийнятним. На багатьох пристроях і додатках можна налаштувати обмеження екранного часу. Крім того, рекомендуємо підписати з дитиною сімейну угоду із правилами використання гаджетів для всієї родини.
  • Говоріть про безпеку в інтернеті: розвиток критичного мислення щодо безпеки в інтернеті може мати навіть більше значення у захисті онлайн і дати дітям впевненість в онлайн-світі. Регулярно говоріть з дітьми про користування інтернетом, обговорюйте різні сценарії, з якими вони можуть зіткнутися в, щоб вони були готовими до того, як на це реагувати. Згадайте про те, як ігнорувати небажані запити у друзі, залишати неприємні та шкідливі онлайн-чати, повідомляти про окремих людей або не поширювати особисту інформацію. А допоможе із такими розмовами спеціальний подкаст «Хороших батьків не блокують».
  • Куди звертатися за допомогою:
  1. Зупинити поширення та видалити онлайн фото та відео допоможе сервіс Take It Down, який запустили в Україні за підтримки телеком-оператора «Датагруп»;
  2. Інтернет-портал повідомлень Internet Watch Foundation допоможе видалити такий контент в інтернеті, для цього спершу слід звернутися у #stop_sexтинг
  3. Консультаційна лінія 1545 (далі обрати «3») для дітей та дорослих – дзвінки безплатні та анонімні, лінія працює цілодобово.
  4. Діти та батьки можуть поговорити з психологом #stop_sexтинг:  та в Телеграм.

Фото: мультфільм «Соціальні мережі і я» / #stop_sexтинг

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду