Представники покоління Z довіряють «Ютубу» більше, ніж іншим соцмережам

Представники покоління Z довіряють «Ютубу» більше, ніж іншим соцмережам

10:30,
25 Грудня 2023
1450

Представники покоління Z довіряють «Ютубу» більше, ніж іншим соцмережам

10:30,
25 Грудня 2023
1450
Представники покоління Z довіряють «Ютубу» більше, ніж іншим соцмережам
Представники покоління Z довіряють «Ютубу» більше, ніж іншим соцмережам
Друге місце зайняв «Інстаграм»: 40% опитаних представників покоління Z назвали його надійним, а 45% — ненадійним.

З-поміж усіх основних платформ соціальних медіа «Ютуб» лідирує серед дорослих представників покоління Z. Про це свідчать результати опитуванн, проведеного виданням «Business Insider» у співпраці з міжнародною аналітично. компанією YouGov.

У липні загалом опитували понад 1800 американців п’яти поколінь. Понад 600 респондентів були представниками покоління Z, віком старше 18 років. У межах опитування дізналися їх ставлення до надійності найбільших соцмереж.

«Ютуб» посів перше місце: 59% представників покоління Z віком від 18 до 26 років назвали його досить або дуже надійним. Лише 28% опитаних вважали платформу дещо або дуже ненадійною. 13% зазначили, що не визначилися з відповіддю.

Друге місце зайняв «Інстагам», результати ставлення до якого, в принципі, виявилися дещо суперечливими: 40% опитаних представників покоління Z назвали його надійним, а 45% — ненадійним, 15% зазначили, що не визначилися з відповіддю.

Соцмережу Х вважають надйною 35% опитаних представників покоління Z, а 49% — ненадійною.

«ТікТок» назвали надійним 30% опитаних, а ненадійним — 57%. 13% зазначили, що не визначилися з відповіддю.

«Фейсбук» вважають ненадійним 60% опитаних дорослих представників покоління Z, і лише 28% — надійним.

«Неважко уявити, чому деякі інші платформи в списку за надійністю поступаються Ютубу. Фейсбук витримав чимало суперечок, не кажучи вже про те, що багато людей покоління Z просто не користуються цією соцмережею.

Тим часом X, раніше відомий як Твіттер, стає дедалі суперечливішим після того, як Ілон Маск придбав цей сайт у 2022 році.

А TiкТoк, що вважається однією з найбільш часто використовуваних платформ покоління Z, був предметом ретельної перевірки, оскільки законодавці висловили занепокоєння щодо безпеки материнської компанії TikTok, ByteDance», — резюмувало видання.

Нагадаємо, за даними Digital News Report від Reuters Institute, вперше за п’ять останніх років у 2023 році зафіксовано домінування соціальних мереж, які забезпечили 30% глобального онлайн-трафіку на новинні сайти, над прямим доступом, на який припало 22% глобального трафіку.

Фото: Дівчина зі смартфоном / Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду