YouTube додав у правила демонстрації відео про зброю обмеження для неповнолітніх

YouTube додав у правила демонстрації відео про зброю обмеження для неповнолітніх

11:30,
10 Червня 2024
834

YouTube додав у правила демонстрації відео про зброю обмеження для неповнолітніх

11:30,
10 Червня 2024
834
YouTube додав у правила демонстрації відео про зброю обмеження для неповнолітніх
YouTube додав у правила демонстрації відео про зброю обмеження для неповнолітніх
Відео порушників, що транслюватимуть заборонений контент на дітей та підлітків, — видалятимуть.

З 18 червня з відеоплатформи «Ютуб» почнуть видаляти відео з активацією зброї. Заборонене просування зброї через платформу для продажу. Ютуб також блокуватиме показ забороненого контенту неповнолітнім. Про це повідомляє Time.

На відеоплатформі «Ютуб» з 18 червня почнуть діяти оновлені правила щодо демонстрації відео про зброю та поводження з нею. Вікові обмеження стосуються низки категорій відео.

Зокрема, недоступними для перегляду для неповнолітніми стануть відео, де показано, як знімати захисні пристрої з тої чи іншої зброї.

Заборонено демонструвати неповнолітнім відео про саморобну вогнепальну зброю, автоматичну вогнепальну зброю та аксесуари, які збільшують її дію ураження.

У YouTube заявили, що на відеоплатформі повністю забороняється публікувати відео, що стосуються продажу вогнепальної зброї та аксесуарів до неї, або посилання на сайти, де це можна зробити; також заборонена демонстрація наборів для переобладнання вогнепальної зброї; магазинів для вогнепальної зброї, де є понад 30 патронів, «навчальні» відео про використання зброї. YouTube також заборонив прямі трансляції про використання або перевезення вогнепальної зброї.

Компанія обіцяє реагувати на порушення цих правил та залишає за собою право видаляти відповідні відео.

«Ці правила стосуються реального використання вогнепальної зброї та можуть не стосуватися використання вогнепальної зброї, наприклад, у художньому фільмі. Ми можемо робити винятки для суспільно значущого контенту, що містить військові або поліцейські кадри, новини та кадри із зон бойових дій», — повідомили в компанії.

Минулого місяця окружний прокурор Мангеттена Елвін Брегг закликав YouTube зупинити поширення відеороликів, пов’язаних із вогнепальною зброєю, серед молодих користувачів і заявив компанії, що вона не забезпечує дотримання власної політики. Після оголошення нових правил Брегг сказав, що схвалює нову політику компанії.

«Ми чули з перших вуст від молодих людей, що алгоритм ютубу спрямовує їх у світ нелегальної та надрукованої на 3D-принтері вогнепальної зброї, що безпосередньо впливає на безпеку жителів Мангеттена», — прокоментував він.

Компанія заявила, що зміни у правилах були розроблені, щоб відобразити нові розробки, такі як 3D-друкована зброя, яка стала доступнішою в останні роки. YouTube вимагає від користувачів віком до 17 років отримати дозвіл батьків перед використанням сайту; облікові записи для користувачів молодше 13 років мають бути прив'язаними до батьківського облікового запису.

Разом із цим директорка проєкту Tech Transparency Project Кеті Пол прокоментувала, що така зміна є приємною новиною та кроком у правильному напрямку, коли впроваджуватиметься на практиці.

«Вогнепальна зброя є основною причиною смерті дітей і підлітків в Америці. Справжнім доказом змін стане те, чи компанія дотримується політик, які має у себе. Поки YouTube не вживе реальних заходів, щоб запобігти потраплянню до неповнолітніх відео про зброю та збройне насильство, політика компанії щодо них буде лише пустими словами», — сказала Пол.

Фото: логотип YouTube / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду