В Англії вперше засудили чоловіка за кіберфлешинг

В Англії вперше засудили чоловіка за кіберфлешинг

12:17,
20 Березня 2024
1052

В Англії вперше засудили чоловіка за кіберфлешинг

12:17,
20 Березня 2024
1052
В Англії вперше засудили чоловіка за кіберфлешинг
В Англії вперше засудили чоловіка за кіберфлешинг
Зловмисник визнав, що надсилав фото ерегованого пеніса жінці та 15-річній дівчині.

В Англії уперше засудили чоловіка за кіберфлешинг. Ніколас Хоукс, який визнав себе винним, засуджений до 52 тижнів ув'язнення за кіберфлешинг та ще до 14 тижнів за порушення попередніх постанов суду. Про це повідомило ВВС, посилаючись на королівську прокуратуру Великої Британії.

Кіберфлешинг — зумисне розсилання відвертих зображень через онлайн-платформи соцмереж та месенджери, що може мати тривалий негативний вплив на жертв. Як порушення вимог закону про безпеку в інтернеті кіберфлешинг став карним злочином в Англії та Уельсі з 31 січня 2024 року. Раніше таке законодавство було запроваджене в Шотландії.

На дії зловмисника в поліцію поскаржилася жінка, якій Хоукс 9 лютого надіслав у вотсап фото ерегованого пеніса. Жінка зробила скриншоти зображення і відправила їх у поліцію.

Зловмисника оперативно викрили, і на четвертий день він зізнався у скоєному. Виявилося, що таке ж зображення він надіслав і 15-річній дівчині.

Торік Хоукс був визнаний винним за роздягання й сексуальні дії з дитиною, якій не виповнилося 16 років. За це він отримав 10-річний громадський ордер. Теперішнє правопорушення крім ув’язнення тягне за собою 15-річний громадський ордер для порушника.

Прокурорка Ханна фон Дадельсен заявила, що нововведення в законодавстві принесло важливий інструмент для протидії правопорушенням у цифровому просторі.

«Кіберфлешинг — це серйозний злочин, який завдає довготривалих наслідків жертвам, хоч часто його відкидають як непродуманий або нешкідливий жарт, — заявила вона. — Як ті, хто вчиняє непристойні дії у фізичному світі, мають розраховувати на наслідки, так і правопорушники, які вчиняють свої злочини в інтернеті, повинні очікувати на це; ховаючись за ширмою, ви не сховаєте себе від закону».

Нагадаємо, в Україні сформували реєстр засуджених за злочини стосовно дітей на сексуальному ґрунті, який має стати запобіжником від контакту зі злочинцями.

Фото: умовне / Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду