Суд затребував статистику Twitter у справі про угоду Ілона Маска

Суд затребував статистику Twitter у справі про угоду Ілона Маска

22:10,
23 Серпня 2022
2156

Суд затребував статистику Twitter у справі про угоду Ілона Маска

22:10,
23 Серпня 2022
2156
Суд затребував статистику Twitter у справі про угоду Ілона Маска
Суд затребував статистику Twitter у справі про угоду Ілона Маска
Юристи Маска надсилають повістки виконавчому директору компанії Джеку Дорсі.

Юристи мільярдера, генерального директора Tesla і SpaceX Ілона Маска надсилають повістки до суду щодо угоди про придбання Twitter співзасновнику та колишньому виконавчому директору компанії Джеку Дорсі. Про це пише Reuters.

Повістка зобов’язує Дорсі пред’явити документи щодо маркетингових даних про активних користувачів Twitter та використання цих даних (mDAU) у формуванні зарплат керівників компанії та річних звітів. Суд затребував підтвердження з 1 січня 2019 року.

Нагадаємо, у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися бізнесмену майже в $2,9 млрд. Наразі він – найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує частку засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. 

9 квітня Маск мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився долучатися до неї.

У травні Маск призупинив угоду про купівлю Twitter через підозру у тому, що у соцмережі наявна величезна кількість спам-акаунтів. 8 липня Маск відмовився від угоди про купівлю платформи, заявивши, що в нормативній заявці Twitter є «оманливі відомості» щодо кількості акаунтів ботів. Twitter заперечив, що Маск запитує інформацію, яка «не існує або вже була надана» і пообіцяв звернутися до суду.

9 липня про підготовку позову проти Ілона Маска повідомив  голова ради директорів компанії Брет Тейлор. 

У кінці липня Ілон Маск подав зустрічний позов проти Twitter. У ньому він стверджує про шахрайство з боку компанії, порушення контракту та Закону про цінні папери Техасу.

На початку серпня Маск закликав керівництво Twitter до публічних дебатів щодо ботів соцмережі.

Фото зі сторінки Ілона Маска у Twitter

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Mars2022
18:30 / 24.08.2022
Маск запустит корабль на Марс: tiny.cc/Mars2022
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду