За $44 млрд: акціонери Twitter схвалили продаж соцмережі Ілону Маску

За $44 млрд: акціонери Twitter схвалили продаж соцмережі Ілону Маску

10:20,
14 Вересня 2022
2352

За $44 млрд: акціонери Twitter схвалили продаж соцмережі Ілону Маску

10:20,
14 Вересня 2022
2352
За $44 млрд: акціонери Twitter схвалили продаж соцмережі Ілону Маску
За $44 млрд: акціонери Twitter схвалили продаж соцмережі Ілону Маску
Позачергові збори акціонерів, скликані для підрахунку, тривали 7 хвилин.

Акціонери Twitter схвалили пропозицію голови компаній Tesla та SpaceX Ілона Маска про придбання компанії за $44 млрд, прокладаючи шлях до судового розгляду наступного місяця, щоб визначити долю угоди. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Відповідно до попереднього підрахунку голосів, оприлюдненого у вівторок, більшість акціонерів Twitter проголосували за прийняття пропозиції Маска про придбання соціальної мережі в розмірі 54,20 доларів за акцію. Маск зробив пропозицію в квітні і відтоді намагався її скасувати. Правління Twitter разом із двома відомими консалтинговими фірмами заохочували інвесторів ратифікувати угоду. Акції компанії незначно змінилися після голосування і закрилися на рівні $41,74, що значно нижче запропонованої Маском ціни.

Позачергові збори акціонерів, скликані для підрахунку, тривали 7 хвилин, а виборчі дільниці були відкриті близько 3 хвилин. Інвестори також могли подати голоси за кілька тижнів до зустрічі, і Twitter розіслав численні повідомлення, заохочуючи їх проголосувати достроково.

У липні Маск заявив, що скасовує угоду, стверджуючи, що Twitter ввів його в оману щодо розміру бази користувачів компанії та кількості ботів і спам-акаунтів. Twitter заперечує ці звинувачення та подав на Маска до суду, щоб змусити його завершити придбання. Потім Маск подав на компанію зустрічний позов.

Компанія повідомила, що 98,6% поданих голосів проголосували за угоду. За словами двох людей, знайомих з його рішенням, Ілон Маск, найбільший акціонер Twitter, взагалі не голосував. Коли він погодився придбати компанію, Маск володів майже 10% Twitter — понад 73 мільйонами акцій.

Наразі судовий процес призначено на 17 жовтня в канцелярському суді Делавера. З точки зору Twitter, голосування акціонерів за схвалення транзакції — це все, що потрібно Маску для просування угоди. Маск не згоден і попросив у компанії більше розкривати інформацію.

Ілюстрація: slovoidilo.ua

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду