В США почався суд у справі Twitter проти Маска

В США почався суд у справі Twitter проти Маска

16:41,
19 Липня 2022
1952

В США почався суд у справі Twitter проти Маска

16:41,
19 Липня 2022
1952
В США почався суд у справі Twitter проти Маска
В США почався суд у справі Twitter проти Маска
Поки що сторони сперечаються щодо дати розгляду справи по суті.

19 липня Канцелярський суд Делавера розпочав перше засідання по справі за позовом компанії Twitter до мільярдера Ілона Маска з вимогою завершити  придбання соцмережі вартістю 44 мільярди доларів. Про це повідомляє Bloomberg.

У засіданні сторони з’ясовують умови проведення процесу. Минулого тижня Twitter подав позов, в якому вимагає розпочати судовий розгляд у вересні. Компанія наполягає на прискореному розгляді справи, адже «публічна суперечка шкодить Twitter з кожним днем все більше».  Юристи Twitter запевняють, що їм потрібно лише чотири дні, щоб довести, чому Ілон Маск повинен дотримуватися своєї угоди та заплатити 54,20 долара за акцію. Для порівняння: минулого тижня акції Twitter впали до 32,55 долара. «Маск відмовляється виконувати свої зобов’язання перед Twitter та його акціонерами, оскільки угода, яку він підписав, більше не відповідає його особистим інтересам», — йдеться у позові Twitter.

Зі свого боку  юридична команда Маска стверджує, що справа вимагає «судово-медичної експертизи та аналізу великої кількості даних про ботів» разом з іншими юридичними питаннями. Отже, сторона відповідача наполягає на призначенні дати розгляду на лютий 2023 року.

Канцелярський суд Делавера – штату, де розташована вагома частина публічних компаній США – відомий тим, що може швидше, ніж інші суди США, розібратися в юридичних хащах складних спорів про злиття та поглинання. На відміну від деяких штатів, де доведення справи до суду може тривати кілька років, Канцлерський суд Делаверу зазвичай працює швидше і справи розглядаються протягом декількох місяців після подання.

Рішення Канцелярський суд Делавера поки що невідоме. На думку експертів, суд прийме розклад судових процесів, близький до пропозиції Twitter.

Нагадаємо, у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися Маску майже в $2,9 млрд. Наразі він – найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує долю засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. Маск 9 квітня мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився долучатися до неї.

У квітні 2022-го стало відомо про плани Маска купити компанію. Bloomberg писав, що Маск запропонував купити Twitter за 43 мільярди доларів, тоді як ринкова ціна Twitter на той момент сягала близько 37 мільярдів доларів. Рада директорів компанії спочатку скептично поставилась до пропозиції Маска, проте пізніше після консультацій підтримала її. Cторони обговорювали угоду протягом цілої ночі. 25 квітня було повідомлено, що Ілон Маск придбав Twitter за $44 мільярди. Але у травні Маск призупинив угоду про купівлю Twitter через підозру у тому, що у соцмережі наявна величезна кількість спам-акаунтів. 8 липня Маск відмовився від угоди про купівлю платформи, заявивши, що в нормативній заявці Twitter є «оманливі відомості» щодо кількості акаунтів ботів. Twitter заперечив, що Маск запитує інформацію, яка «не існує або вже була надана» і пообіцяв звернутися до суду.

 Фото: Markus Winkler/ Рexels

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду