Дослідження кількості ботів у Twitter підтвердило заяви компанії у справі проти Маска

Дослідження кількості ботів у Twitter підтвердило заяви компанії у справі проти Маска

14:12,
9 Вересня 2022
2418

Дослідження кількості ботів у Twitter підтвердило заяви компанії у справі проти Маска

14:12,
9 Вересня 2022
2418
Дослідження кількості ботів у Twitter підтвердило заяви компанії у справі проти Маска
Дослідження кількості ботів у Twitter підтвердило заяви компанії у справі проти Маска
Разом із цим виявлені на користь Twitter докази не означають, що Ілон Маск помилявся у своїх оцінках кількості ботів.

Результати дослідження, які опублікував постачальник цифрових розвідувальних даних Similarweb, показали, що боти контролюють менш як 5% монетизованих облікових записів користувачів у Twitter. Про це повідомляє The Insider.

Як писав «MediaSapiens», у липні Ілон Маск заявив про намір скасувати угоду на 44 мільярди доларів про придбання Twitter. Мільярдер говорив, що має серйозні сумніви щодо кількості спам-ботів, які працюють на платформі. Маск вважає, що боти складають понад 20% всіх акаунтів у Twitter. Тим часом Twitter заявляє, що кількість ботів на платформі є незначною — менше, ніж 5%.

Боти – це автоматизовані облікові записи, які допомагають збільшити трафік у Twitter. Вони працюють так само, як облікові записи, котрі контролюють люди-користувачі: ретвітять і лайкають дописи, підписуються на інші облікові записи тощо.

Боти впливають на показник, відомий як mDAU, або монетизовані щоденні активні користувачі. Однак що більше ботів, то менше фактичних людських mDAU. Зрештою, рекламодавці, маркетингові агентства та компанії прагнуть охопити реальних людей.

За словами технічного директора компанії Рона Ашера, у дослідженні Similarweb метод полягав не в тому, щоб знайти співвідношення ботів, а в тому, щоб оцінити кількість реальних користувачів-людей. Він додав, що дані Similarweb підтверджують висновок про те, що оцінки Twitter є обґрунтованими.

Проте результати дослідження не заперечують, що й позиція Маска є правдивою. Similarweb повідомив, що 20-29% контенту, розміщеного на американських акаунтах, в Twitter створюють боти. Дослідження також показало, що лише 19% справжніх автентифікованих користувачів Twitter у США створюють контент щодня.

Similarweb зазначив, що «не всі боти є злими», але деякі можуть становити серйозну загрозу.

«Проблема полягає більше в ботах, які ухиляються від офіційно дозволеного шляху, імітуючи людську взаємодію. Часто вони роблять це, щоб штучно нагнітати настрої за та проти акцій, продуктів, політиків чи справ», — зазначив Similarweb.

У Twitter кажуть, що намагаються виявити та усунути якомога більше таких шахрайств, але визнають, що ці контрзаходи не є абсолютно ефективними.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Ілон Маск міг відмовитися від купівлі Twitter через війну в Україні. Бізнесмен вирішив «уповільнити» придбання Twitter після того, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. В приватних повідомленнях він казав, що не бачить сенсу купувати Twitter, «якщо ми йдемо до Третьої світової війни».

Фото: Tracy Le Blanc/ Рexels

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду