Маску загрожує штраф у мільярд доларів за відмову від Twitter — ЗМІ

Маску загрожує штраф у мільярд доларів за відмову від Twitter — ЗМІ

12:36,
8 Липня 2022
2651

Маску загрожує штраф у мільярд доларів за відмову від Twitter — ЗМІ

12:36,
8 Липня 2022
2651
Маску загрожує штраф у мільярд доларів за відмову від Twitter — ЗМІ
Маску загрожує штраф у мільярд доларів за відмову від Twitter — ЗМІ
Попри величезні санкції за зрив угоди про придбання соцмережі, бізнесмен вагається все дужче.

Угода Ілона Маска про купівлю Twitter перебуває під загрозою зриву. Про це повідомляє The Washington Post. Домовленості можуть бути розірвані через те, що команда бізнесмена не має можливості перевірити дані Twitter про спам-акаунти. «Сумніви щодо даних про спам сигналізують, що у них (тих, хто представляє інтереси Ілона Маска. — MS) недостатньо інформації, щоб оцінити перспективи Twitter як бізнесу», — стверджує видання.

Спам-акаунти — не єдина причина, чому Маск може спробувати вийти з угоди. Ціна акцій Twitter різко впала з квітня 2022 року, коли стало відомо про те, що мільярдер зацікавлений придбати соцмережу, причому із переплатою. 

Але умови угоди про придбання Twitter, за даними The Washington Post, є такими, що її скасування є ускладненим. Маск погодився завершити угоду за умов, що з бізнесом Twitter не трапиться «щось важливе». Проблеми з ботами, на думку юридичних експертів, навряд чи будуть визнані важливою перешкодою. А в цьому випадку за розрив угоди передбачений штраф у розмірі 1 мільярд доларів.

Як вже повідомляв «MediaSapiens», Twitter спочатку боровся з пропозицією Маска. Якщо ж мільярдер відмовиться від угоди про придбання соцмережі, це значно ослабить позиції компанії на ринку. Саме тому зараз Twitter заявив, що має намір завершити угоду.

Нагадаємо, у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися Маску майже в $2,9 млрд. Наразі він – найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує долю засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. Маск 9 квітня мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився долучатися до неї.

У квітні 2022-го стало відомо про плани Маска купити компанію. Bloomberg писав, що Маск запропонував купити Twitter за 43 мільярди доларів, тоді як ринкова ціна Twitter на той момент сягала близько 37 мільярдів доларів. Рада директорів компанії спочатку скептично поставилась до пропозиції Маска, проте пізніше після консультацій підтримала її. Cторони обговорювали угоду протягом цілої ночі. 25 квітня було повідомлено, що Ілон Маск придбав Twitter за $44 мільярди. Але у травні Маск призупинив угоду про купівлю Twitter через підозру у тому, що у соцмережі наявна величезна кількість спам-акаунтів. 

Фото: Jorge Urosa/ Рexels

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду