Користувач Twitter, що стежить за літаком Ілона Маска, висунув умови

Користувач Twitter, що стежить за літаком Ілона Маска, висунув умови

13:20,
29 Серпня 2022
1663

Користувач Twitter, що стежить за літаком Ілона Маска, висунув умови

13:20,
29 Серпня 2022
1663
Користувач Twitter, що стежить за літаком Ілона Маска, висунув умови
Користувач Twitter, що стежить за літаком Ілона Маска, висунув умови
20-річний Джек Суїні керує акаунтами Twitter, які відстежують приватні літаки знаменитостей, зокрема керівника Tesla.

Джек Суїні заявив, що може закрити акаунт, який відстежує приватний літак Маска, якщо мільярдер виконає його умови. Зокрема, візьме на борт свого літака і дасть інтерв’ю в повітрі. Про це повідомляє The Insider.

Раніше Джек Суїні відхилив пропозицію Маска про 5000 доларів і безплатну Tesla, заявивши, що він отримує надто велике задоволення від стеження за літаком мільярдера, щоб погодитися на що-небудь менше ніж 50 000 доларів.

«Якби він дозволив мені полетіти з ним на його літаку, записати це і поговорити про це — і, можливо, навіть не заплатити мені ті 50 000 доларів, я б зняв стеження. Це все ще предмет обговорення», — заявив Суїні.

Обліковий запис @ElonJet використовує бота для відстеження літака мільярдера через публічні дані ADS-B. Раніше Суїні стверджував, що видалення його облікового запису «не розв'язже проблему, адже код є відкритим і інші користувачі можуть відтворити його».

Суїні поскаржився, що відстежувати літак Маска стало важче. «Його літак був у Сан-Франциско менш як добу, але це було важко зрозуміти, оскільки це був один із рейсів, де він мав PIA - конфіденційну адресу ICAO, яка маскує особу власника. Це як мати на машині номерний знак, зареєстрований на інше ім’я. Щоб знати, куди летить реактивний літак, потрібна додаткова робота», - розповів він.

Маск не єдина людина, за ким стежить хлопець. Том Круз, подружжя Кардашьян, кілька російських олігархів і навіть співзасновник Microsoft Білл Гейтс – усі вони були в його полі зору. Марк Кубан вважається єдиною знаменитістю, яка уклала угоду зі Суїні про припинення відстеження його рейсів.

Нагадаємо, у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися бізнесмену майже в $2,9 млрд. Наразі він – найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує частку засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. 

9 квітня Маск мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився долучатися до неї.

У травні Маск призупинив угоду про купівлю Twitter через підозру у тому, що у соцмережі наявна величезна кількість спам-акаунтів. 8 липня Маск відмовився від угоди про купівлю платформи, заявивши, що в нормативній заявці Twitter є «оманливі відомості» щодо кількості акаунтів ботів. Twitter заперечив, що Маск запитує інформацію, яка «не існує або вже була надана» і пообіцяв звернутися до суду.

9 липня про підготовку позову проти Ілона Маска повідомив  голова ради директорів компанії Брет Тейлор.

У кінці липня Ілон Маск подав зустрічний позов проти Twitter. У ньому він стверджує про шахрайство з боку компанії, порушення контракту та Закону про цінні папери Техасу.

Фото: ElonJet

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду