Маск звинуватив Twitter в шахрайстві та зажадав компенсації

Маск звинуватив Twitter в шахрайстві та зажадав компенсації

10:53,
5 Серпня 2022
1642

Маск звинуватив Twitter в шахрайстві та зажадав компенсації

10:53,
5 Серпня 2022
1642
Маск звинуватив Twitter в шахрайстві та зажадав компенсації
Маск звинуватив Twitter в шахрайстві та зажадав компенсації
Мільярдер оприлюднив подробиці зустрічного позову проти соціальної мережі, яка у судовому порядку вимагає від нього завершити угоду по придбанню компанії.

Зустрічний позов Ілона Маска до Twitter містить нові агресивні заяви щодо методів соціальної мережі для підрахунку облікових записів ботів і спаму. У документі технічний магнат стверджує про шахрайство, порушення контракту та Закону про цінні папери Техасу. Про це повідомляє The Washington Post.

За словами мільярдера, компанія ввела в оману його команду та, відповідно, Волл-стріт щодо своєї справжньої рекламної бази. «В той час, як Twitter рекламує 238 мільйонів монетизованих щоденних активних користувачів, частка тих, хто насправді бачить рекламу, на 65 мільйонів нижча. Більш того, переважна кількість реклами показується лише менш ніж 16 мільйонам користувачів, що становить менш як 7 відсотків від кількості користувачів, про які стверджує Twitter», - йдеться у позові.

На думку Маска, ці дані суттєво впливають на базову вартість бізнесу та роблять його набагато менш цінним, що є причиною відмовитися від угоди про купівлю сайту за 44 мільярди доларів. Також у зустрічному позові Маск вимагає відшкодування невизначених збитків, адже «Twitter грав у багатомісячну гру в хованки, замість того, щоб відповісти на всі запити».

Twitter спростував чергові звинувачення Ілона Маска та зазначив, що той робить свої висновки на основі помилкових даних. У компанії заявили, що команда Маска покладалася на загальнодоступний інтернет-додаток під назвою «Ботометр», який застосовує інші стандарти для обчислення ботів, ніж Twitter, і «який на початку цього року визначив самого Маска як, найімовірніше, бота».

«Його заяви є фактично неточними, юридично недостатніми та комерційно нерелевантними», — заявивзаявив голова правління Twitter Брет Тейлор, зазначив, що компанія «із нетерпінням чекає судового розгляду в Канцелярському суді Делавера».

Нагадаємо, у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися Маску майже в $2,9 млрд. Наразі він – найбільший зовнішній акціонер Twitter. 

У квітні 2022-го стало відомо про плани Маска купити компанію, а 25 квітня було повідомлено, що Ілон Маск придбав Twitter за $44 мільярди. Але у травні Маск призупинив угоду про купівлю Twitter через підозру у тому, що у соцмережі наявна величезна кількість спам-акаунтів. 8 липня Маск відмовився від угоди про купівлю платформи, заявивши, що в нормативній заявці Twitter є «оманливі відомості» щодо кількості акаунтів ботів. Twitter заперечив, що Маск запитує інформацію, яка «не існує або вже була надана» і пообіцяв звернутися до суду.

19 липня в США почався суд у справі Twitter проти Маска по примушенню мільярдера завершити угоду, а наприкінці липня Ілон Маск подав зустрічний позов проти Twitter, зміст якого не розголошувався.

Фото: Ekaterina Bolovtsova/ Рexels

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду