Маск: Twitter має бути «нейтральним»

Маск: Twitter має бути «нейтральним»

11:40,
29 Квітня 2022
2670

Маск: Twitter має бути «нейтральним»

11:40,
29 Квітня 2022
2670
Маск: Twitter має бути «нейтральним»
Маск: Twitter має бути «нейтральним»
Автори:
Він також вважає, що соцмережа повинна мати наскрізне шифрування, як Signal.

Американський бізнесмен, засновник компанії SpaceX та генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск повідомив, що планує зробити Twitter «політично нейтральним». Цю заяву він зробив на тлі масового видалення користувачів із соцмережі, повідомляє The Guardian.

Маск зазначив, що не прагне «політизувати» платформу. «Щоб Twitter заслужив суспільну довіру, він має бути політично нейтральним, що фактично означає рівною мірою засмучувати вкрай правих і вкрай лівих», — сказав Маск.

Раніше він заявляв про бажання просувати свободу слова в Twitter, говорячи, що він «проти цензури, яка виходить за межі закону». «Якщо люди хочуть менше свободи слова, вони звернуться до уряду з проханням ухвалити відповідний закон», — казав бізнесмен.

Його заяви сприйняли як критику чинної політики модерації Twitter. Сам Маск стверджував, що зміни стосуватимуться всіх користувачів.

Як пише The Guardian, сотні тисяч користувачів видалили свої акаунти в Twitter, коли стало відомо, що Маск купує компанію. Це призвело до зменшення кількості підписників у лівих політиків та зірок, таких як Барак і Мішель Обама, Тейлор Свіфт та Джеремі Корбін. Водночас авдиторія правих — Бориса Джонсона, Теда Круза та інших — зросла, бо нові користувачі почали реєструватися в соцмережі.

Крім того, Ілон Маск вважає, що соцмережа повинна мати наскрізне шифрування, як Signal, щоб ніхто не міг шпигувати за повідомленнями користувачів або зламати їх.

Нагадаємо, у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися Маску майже в $2,9 млрд. Наразі він – найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує долю засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. Маск 9 квітня мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився приєднуватися до команди директорів.

У квітні стало відомо про плани Маска купити компанію. Bloomberg писав, що Маск запропонував купити Twitter за 43 мільярди доларів, тоді як ринкова ціна Twitter сягає приблизно 37 мільярдів доларів. Рада директорів компанії спочатку скептично поставилась до пропозиції Маска, проте пізніше після консультацій підтримала її. Cторони обговорювали угоду протягом цілої ночі, а зустріч розпочалась 24 квітня. Наступного дня стало відомо, що Ілон Маск придбав Twitter за $44 мільярди. Відтепер компанія стане приватною. Голова ради директорів Twitter Брет Тейлор повідомив, що рада директорів компанії припинить роботу після закриття угоди з Ілоном Маском. Генеральний директор Twitter Параг Агравал лишається на посаді до закриття угоди.

Засновник Twitter Джек Дорсі підтримав продаж компанії Маску. Він вважає, що Twitter не повинен мати конкретного власника або керівника, соцмережа має бути «суспільним благом», а не компанією в класичному розумінні. За його словами, те, що Маск купив Twitter, — це єдине рішення, якому він довіряє.  

Джек Дорсі заснував Twitter й обіймав посаду генерального директора соцмережі до 2008 року, потім його звільнили з цієї посади. Він повернувся в Twitter у 2015 році після того, як Дік Костоло пішов у відставку з посади генерального директора. Однак у 2020 році Дорсі знову вирішили відсторонити — його звільнення вимагали інвестори з Elliot Management. Рада директорів Twitter 3 листопада того ж року висловила підтримку Джеку Дорсі, тим самим захистивши його від звільнення. Однак 29 листопада 2021 року Джек Дорсі пішов у відставку. Він тоді сказав, що залишиться членом ради директорів Twitter ще на шість місяців, щоб допомогти новому керівництву з переходом. Замість Дорсі гендиректором компанії став технічний директор Twitter Параг Агравал. Президент Salesforce і головний виконавчий директор Брет Тейлор став головою ради. 

Фото: Esther Vargas / Flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду