Ілон Маск презентував свій перший чатбот на основі штучного інтелекту

Ілон Маск презентував свій перший чатбот на основі штучного інтелекту

11:27,
5 Листопада 2023
1336

Ілон Маск презентував свій перший чатбот на основі штучного інтелекту

11:27,
5 Листопада 2023
1336
Ілон Маск презентував свій перший чатбот на основі штучного інтелекту
Ілон Маск презентував свій перший чатбот на основі штучного інтелекту
Після виходу з ранньої бета-версії чатбот Grok стане доступним лише для користувачів X Premium+.

Компанія американського мільярдера Ілона Маска з розробки штучного інтелекту xAI запустила перший чатбот Grok на основі ШІ. Про це Маск повідомив у соцмережі Х.

«Grok — це штучний інтелект, створений за зразком "Путівника по Галактиці для космотуристів", який дає відповіді майже на все і, що набагато складніше, навіть підказує, які запитання поставити! Grok розроблений, щоб дотепно відповідати на запитання, та має бунтарську жилку, тому, будь ласка, не використовуйте його, якщо ви ненавидите гумор!» — йдеться в довідці проєкту.

Розробники зазначають, що перевагою Grok є отримання інформації про світ у режимі реального часу через платформу Х. Окрім цього, новий чатбот відповідатиме на гострі запитання, «які відхиляють більшість інших систем ШІ».

«У xAI ми хочемо створити інструменти штучного інтелекту, які допоможуть людству в його пошуках розуміння та знань», — додала команда компанії.

Після виходу з ранньої бета-версії чатбот Grok стане доступним лише для користувачів X Premium+. Варто зазначити, що вартість цієї підписки становить $16 на місяць. До преміумплану ввійшли всі інструменти та функції, які пропонує платформа, без реклами. Наразі він буде доступний для тих, хто користується платформою через браузер.

Нагадаємо, у липні гендиректор SpaceX і Tesla та власник соцмережі X Ілон Маск заявив, що метою його нової компанії з розробки штучного інтелекту xAI буде «зрозуміти Всесвіт». Тоді він повідомив, що компанія використовуватиме публічні твіти для навчання своїх моделей штучного інтелекту, а також може працювати з Tesla над програмним забезпеченням технології.

Ілон Маск у 2015 році був одним зі співзасновників OpenAI, компанії, що представила в листопаді минулого року перший у світі чатбот на основі штучного інтелекту ChatGPT. Проте він вийшов зі складу ради директорів OpenAI у 2018 році.

Водночас нещодавно Маск назвав штучний інтелект найбільшим «екзистенційним ризиком» для сучасного світу. За словами мільярдера, людство вперше стикається із ситуацією, коли з’явилося щось, що буде набагато розумнішим за найінтелектуальнішу людину.

Фото: Ілон Маск / Х

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду