Ілон Маск погодився з вимогами ЄС щодо Twitter

Ілон Маск погодився з вимогами ЄС щодо Twitter

10:15,
11 Травня 2022
2492

Ілон Маск погодився з вимогами ЄС щодо Twitter

10:15,
11 Травня 2022
2492
Ілон Маск погодився з вимогами ЄС щодо Twitter
Ілон Маск погодився з вимогами ЄС щодо Twitter
Автори:
Водночас Маск думає розблокувати акаунт Трампа.

Американський бізнесмен, засновник компанії SpaceX та генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск погодився з вимогами європейського закону про цифрові послуги (DSA), який вимагає від техногігантів, у тому числі твіттеру, боротися з незаконним контентом та забезпечувати захист основних прав користувачів.

Цей закон Маск обговорив з комісаром ЄС Тьєррі Бретоном. За підсумками зустрічі вони записали спільне відео, у якому американський бізнесмен підтвердив підтримку DSA.

«Думаю, що це точно відповідає майбутнім цілям платформи Twitter, — сказав Маск. — Це була чудова дискусія, і я справді погоджуюся з усім, що ви [Бретон MS] сказали. Я думаю, що ми дуже схожі. Знаєте, гадаю, що все, що можуть зробити мої компанії, щоб було корисним для Європи, — ми хочемо це зробити».

Водночас Ілон Маск під час виступу на саміті Future of the Car, організованому Financial Times, сказав, що бан акаунту колишнього президента США Дональда Трампа був «морально поганим рішенням» і «вкрай дурним», передає PBS. 

«Я вважаю, що це була помилка, оскільки це відштовхнуло значну частину країни і врешті не призвело до того, що Дональд Трамп не мав права голосу», – сказав Маск.

Раніше Європейська Рада та Європейський парламент уклали попередню угоду щодо закону про цифрові послуги (DSA), який спрямований на захист цифрового простору від поширення нелегального контенту та забезпечення захисту основних прав користувачів. Facebook, Google, Twitter та іншим великим онлайн-платформам доведеться докласти більше зусиль для боротьби з незаконним контентом, інакше їм загрожуватимуть великі штрафи. Закон вимагає від платформ надавати дані, як вони борються з неправдивою інформацією, забороняє рекламу, орієнтовану на дітей, певні етнічні групи, релігії та сексуальну орієнтацію тощо. 

Нагадаємо, у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися Маску майже в $2,9 млрд. Наразі він – найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує долю засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. Маск 9 квітня мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився приєднуватися до команди директорів.

У квітні стало відомо про плани Маска купити компанію. Bloomberg писав, що Маск запропонував купити Twitter за 43 мільярди доларів, тоді як ринкова ціна Twitter сягає приблизно 37 мільярдів доларів. Рада директорів компанії спочатку скептично поставилась до пропозиції Маска, проте пізніше після консультацій підтримала її. Cторони обговорювали угоду протягом цілої ночі, а зустріч розпочалась 24 квітня. Наступного дня стало відомо, що Ілон Маск придбав Twitter за $44 мільярди. Відтепер компанія стане приватною. Маск також повідомив, що планує зробити Twitter «політично нейтральним». Цю заяву він зробив на тлі масового видалення користувачів із соцмережі. 

Голова ради директорів Twitter Брет Тейлор повідомив, що рада директорів компанії припинить роботу після закриття угоди з Ілоном Маском. Генеральний директор Twitter Параг Агравал лишається на посаді до закриття угодиЗасновник Twitter Джек Дорсі підтримав продаж компанії Маску. Він вважає, що Twitter не повинен мати конкретного власника або керівника, соцмережа має бути «суспільним благом», а не компанією в класичному розумінні. За його словами, те, що Маск купив Twitter, — це єдине рішення, якому він довіряє.  

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду