Ілон Маск купує Twitter за $44 млрд

Ілон Маск купує Twitter за $44 млрд

23:04,
25 Квітня 2022
2105

Ілон Маск купує Twitter за $44 млрд

23:04,
25 Квітня 2022
2105
Ілон Маск купує Twitter за $44 млрд
Ілон Маск купує Twitter за $44 млрд
Автори:
Twitter має понад 200 мільйонів користувачів, серед них і сам Ілон Маск.

Мільярдер та виконавчий директор Tesla Ілон Маск придбав компанію Twitter за $44 млрд, повідомляє The Guardian.

Twitter має понад 200 мільйонів користувачів, відтепер компанія стане приватною. У понеділок на тлі повідомлень про те, що Маск купує компанію, акції Twitter зросли на 5%.

14 квітня Маск повідомив про бажання купити Twitter. За даними Bloomberg, Маск запропонував $43 мільярди, тоді як ринкова ціна Twitter сягає приблизно $37 мільярдів.

Рада директорів компанії спочатку скептично поставилась до пропозиції Маска, проте пізніше після консультацій підтримала її. Cторони обговорювали угоду протягом цілої ночі, а зустріч розпочалась у неділю, 24 квітня.

У березні 2022 року Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися  підприємцю у майже $2,9 млрд. Наразі він – найбільший зовнішній акціонер Twitter.

За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищував долю засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. 

Маск має акаунт у твіттері, його читають понад 80 млн підписників. Мільярдер  неодноразово критикував соцмережу через нібито нестачу свободи слова та заявляв про необхідність її трансформації.  

Фото: NVIDIA Corporation/Flickr

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду