АУП запустила онлайн-курс «Експрес-медіаграмотність для підлітків»

АУП запустила онлайн-курс «Експрес-медіаграмотність для підлітків»

15:50,
27 Вересня 2023
1949

АУП запустила онлайн-курс «Експрес-медіаграмотність для підлітків»

15:50,
27 Вересня 2023
1949
АУП запустила онлайн-курс «Експрес-медіаграмотність для підлітків»
АУП запустила онлайн-курс «Експрес-медіаграмотність для підлітків»
Онлайн-курс доступний на новій освітній платформі AUP+.

Академія української преси започаткувала онлайн-курс «Експрес-медіаграмотність для підлітків». Курс розрахований на школярів 13–17 років, повідомив під час презентації менеджер медіаосвітніх програм АУП, співавтор курсу Максим Запорожченко.

«АУП працює над поширенням медіаграмотності серед різних категорій населення. Традиційно нашою аудиторією були освітяни, журналісти, медіаактивісти. Зараз ми хочемо розширити нашу аудиторію та залучити школярів», — зазначив він.

За словами Максима Запороженка, онлайн-курс має на меті навчити підлітків ключових навичок інфомедійної грамотності та цифрової безпеки. Він складається із семи коротких відеоуроків, у яких розкривають теми впливу споживання інформації на ухвалення рішень, різниці інформації і пропаганди, фейків, впливу соцмереж, лідерів думок, потенційних цифрових загроз. Після кожного уроку пропонується короткий проміжний тест і підсумковий тест після проходження курсу, який є безкоштовним.

«Експрес-формат не випадковий: ми намагалися простими словами передати підлітку достатньо складні, але необхідні на сьогодні знання. Проходження цього курсу — це перша сходинка в опануванні медіаграмотності та інформаційної безпеки. Сподіваємося, що це буде стимулювати школярів до наступних кроків з розвитку медіаграмотності та критичного мислення», — зазначив співавтор курсу.

Онлайн-курс «Експрес-медіаграмотність для підлітків» розмістили на новій платформі AUP+, на якій у подальшому з’являтимуться нові освітні продукти з медіаграмотності. Для проходження курсу необхідно зареєструватися на платформі.

Як інформував MediaSapiens, 6 жовтня для учнів 5–11 класів, їхніх батьків та вчителів з усієї України організовують Всеукраїнський урок єдності з медіаграмотності «Як не вестися на маніпуляції та залишатися згуртованими». Урок, запланований на 12:00, транслюватиметься на телеканалі «Суспільне Культура» та на ютуб-каналі «Перший», у повторі його можна буде переглянути наступного дня, 13 жовтня, о 9:30.

Фото: Дівчинка-підліток за ноутбуком / Unsplash 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду