У проєкті «Вчися вухами» створили цикл аудіоуроків з медіаграмотності для школярів

У проєкті «Вчися вухами» створили цикл аудіоуроків з медіаграмотності для школярів

14:15,
27 Листопада 2023
849

У проєкті «Вчися вухами» створили цикл аудіоуроків з медіаграмотності для школярів

14:15,
27 Листопада 2023
849
У проєкті «Вчися вухами» створили цикл аудіоуроків з медіаграмотності для школярів
У проєкті «Вчися вухами» створили цикл аудіоуроків з медіаграмотності для школярів
Аудіоуроки виклали на подкастингові платформи.

У межах проєкту «Вчися вухами» для старшокласників виклали цикл аудіоуроків з медіаграмотності «Світ інформації та медіа». Про це MediaSapiens повідомили ініціатори проєкту, ГО «Смарт освіта».

Відповідно до шкільної програми, основи медіаграмотності вивчаються в межах курсу «Громадянська освіта». Аудіоуроки «Вчися вухами» допоможуть підвищити власний рівень інфомедійної грамотності учнів та якісно підготуватися до відповідних шкільних уроків.

Мінікурс для школярів підготувала засновниця проєкту з інфогігієни «Як не стати овочем» Оксана Мороз.

«Зараз інформаційна гігієна та громадська освіта є вкрай важливими для кожного українця, незалежно від віку, адже ми щодня зіштовхуємося з усе новими викликами. Ворог вдосконалює свою техніку створення і поширення дезінформації, а ми вдосконалюємо свої знання. Мене дуже мотивувало те, що потрібно було скласти курс з інфомедійної гігієни для школярів. Отримуючи такі знання у юному і молодому віці, людина й сама робитиме менше помилок, і може поширювати свої знання рідним та близьким», — прокоментувала Оксана Мороз MediaSapiens.

Аудіоуроки присвячені таким темам:

  • «Якісні медіа vs. інформаційні сміттярки: як їх відрізнити».
  • «Свобода слова: говорити все чи відповідати за слова».
  • «Фейки та хто їх поширює».
  • «“Корисні ідіоти” та псевдоексперти».
  • «Темний бік соцмереж та як нами маніпулюють».

За словами Оксани Мороз, аудіоуроки можна слухати як подкасти, адже вони розповідного характеру. Висвітлюючи кожну тему, авторка подала низку медійних кейсів та прикладів з власного досвіду. Також уроки супроводжуються посиланнями на дотичні публікації та корисні інфомедійні ресурси. Опанувавши тему, учень може підготувати есе відповідно до запропонованого завдання, а в ГО «Смарт освіта» його перевірять та дадуть рекомендації.

Уточнимо, у межах проєкту «Вчися вухами» опубліковано 200 аудіоуроків для учнів 7–11 класів із всесвітньої та історії України, громадянської освіти, української мови та літератури. Вони безоплатні й доступні на сайті проєкту та на подкастингових платформах: Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts, NV Podcast та Megogo.

Нагадаємо, раніше фахівці просвітницької ініціативи «Як не стати овочем» запустили безкоштовний «Сімейний курс» з інформаційної гігієни, розрахований на спільне вивчення батьками і дітьми.

На фото — анонс мінікурсу з медіаграмотності «Світ інформації та медіа»

Фото: ГО «Смарт освіта» / фейсбук

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду