В Україні оголосили переможців конкурсу учнівських відеосюжетів «Репортер»

В Україні оголосили переможців конкурсу учнівських відеосюжетів «Репортер»

18:00,
13 Листопада 2023
1168

В Україні оголосили переможців конкурсу учнівських відеосюжетів «Репортер»

18:00,
13 Листопада 2023
1168
В Україні оголосили переможців конкурсу учнівських відеосюжетів «Репортер»
В Україні оголосили переможців конкурсу учнівських відеосюжетів «Репортер»
У відеосюжетах підлітки, зокрема, розповідають про незламність українців у війні, відомих культурних особистостей свого краю.

Двоє дев’ятикласників, п’ятеро десятикласників і троє одинадцятикласників цього року стали переможцями всеукраїнського конкурсу учнівських відеосюжетів «Репортер». Про це повідомив його організатор, національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр».

«Вибрати 10 переможців було непросто, адже кожен з учасників створив по-своєму унікальний відеосюжет», — зазначено в повідомленні.

Перший у переліку переможців — дев’ятикласник із Києва Аскольд Оксаніч, який зняв відеосюжет «Єдиноріг з Осокорків». У ньому юний репортер розповів про сусідів — сім’ю Руденків з Лисичанська, що вимушено переїхала до Києва внаслідок російського повномасштабного вторгнення та перевезла з собою поні, єнота й інших тварин.

Одинадцятикласниця Дарина Козир підготувала сюжет «Гамлет Зіньківський: “У сонця вчусь не вигорати”» про харківського художника.

Десятикласниця Діана Коломійченко з м. Борзна на Чернігівщині створила сюжет «Євроінтеграція починається з тебе».

Десятикласник з Херсона Костянтин Кльова у своєму сюжеті «Як це — вижити попри все?» розповів про незламну херсонку Мілану Жданову, яка пережила обстріли, окупацію, затоплення будинку, та вірить у перемогу.

Десятикласниця Лілія Ленка з м. Вишневого на Київщині відзначена за сюжет «Культура України як те, про що потрібно говорити».

Одинадцятикласник з Чернівців Микита Швайнюк-Гузій у сюжеті «Дорогу подужає той, хто йде» розповів про пам’ятник Сидору Воробкевичу, який нещодавно встановили біля головного корпусу Чернівецького національного університету.

Одинадцятикласниця Ольга Козел з м. Южне Одеської області зняла сюжет про лідера українського футуризму «Небанально про українську культуру: Давид Бурлюк».

Десятикласниця Соломія Павлюк із Борисполя на Київщині підготувала відеосюжет «Непереможні».

Десятикласниця з Києва Єлизавета Куракіна, яка зараз мешкає за кордоном, створила сюжет «Як вимушена євроінтеграція впливає на підлітків?».

Дев’ятикласниця Єлизавета Маркелва з м. Шостка на Сумщині підготувала сюжет «Незламні люди мого міста».

Переможців другого національного конкурсу «Репортер» запросять на триденний «Репортер Camp» до Києва для навчання та спілкування з топовими українськими журналістами та інфлюенсерами.

Зазначимо, усього цьогоріч на конкурс було подано 417 відеосюжетів, знятих на теми «Небанально про українську культуру», «Як війна вплинула на спільноту мого міста чи села», «Моя євроінтеграція».

На фото — репортерка

Фото: Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду