На платформі «Дія.Освіта» запустили оновлений курс інформатики для школярів

На платформі «Дія.Освіта» запустили оновлений курс інформатики для школярів

11:15,
27 Вересня 2023
1735

На платформі «Дія.Освіта» запустили оновлений курс інформатики для школярів

11:15,
27 Вересня 2023
1735
На платформі «Дія.Освіта» запустили оновлений курс інформатики для школярів
На платформі «Дія.Освіта» запустили оновлений курс інформатики для школярів
Освітніми ресурсами ІТ-студій планують охопити 4 мільйони учнів.

На платформі «Дія.Освіта» запустили модуль «Оновлена інформатика — ІТ-студії» для шкільних уроків інформатики, під час яких діти вивчатимуть програмування та штучний інтелект. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зміст оновленого шкільного курсу інформатики охоплює цифрову грамотність, медіатворчість, обчислювальне мислення та програмування, аналіз даних і моделювання, цифрове громадянство. Освітні матеріали розроблені відповідно до стандартів «Нової української школи».

«Тепер замість малювання в Paint чи гри в “Сапера” діти здобувають актуальні знання на уроках інформатики — від штучного інтелекту до програмування. Щоб забетонувати ці зміни, запускаємо окремий модуль для учнів, вчителів та батьків на “Дія.Освіта”», — написав Федоров.

Очікується, що платформа допоможе вчителям інформатики побудувати навчальний процес, який враховує потреби кожного учня, батькам буде зручніше слідкувати за успіхами дитини, а учні отримуватимуть додаткові корисні знання в інтерактивному форматі, опрацьовуючи розроблені анімовані відео, презентації та локалізовані матеріали.

За інформацією Мінцифри, освітні ресурси ІТ-студій «пілотувалися» в минулому навчальному році у 50 закладах освіти. До апробації долучилися 70 вчителів та понад 3 тисячі учнів. Тепер матеріали «Оновленої інформатики — IT-студій» готові до використання в усій системі загальної середньої освіти.

Очікується, що до кінця 2023 року функціонал платформи буде розширюватися. Загалом освітніми ресурсами ІТ-студій планується охопити 4 мільйони школярів.

Як інформував MediaSapiens, 6 жовтня для учнів 5–11 класів, їхніх батьків та вчителів з усієї України організовують Всеукраїнський урок єдності з медіаграмотності «Як не вестися на маніпуляції та залишатися згуртованими». Урок, запланований на 12:00, транслюватиметься на телеканалі «Суспільне Культура» та на ютуб-каналі «Перший», у повторі його можна буде переглянути наступного дня, 13 жовтня, о 9:30.

Фото: презентація модуля «Оновлена інформатика — ІТ-студії» на платформі «Дія.Освіта» / Мінцифри

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду