У телеграмі оновили освітній «ФейкБум Бот»

У телеграмі оновили освітній «ФейкБум Бот»

17:15,
19 Вересня 2023
1219

У телеграмі оновили освітній «ФейкБум Бот»

17:15,
19 Вересня 2023
1219
У телеграмі оновили освітній «ФейкБум Бот»
У телеграмі оновили освітній «ФейкБум Бот»
Бот для розвитку медіаграмотності поповнили новими прикладами спростування фейків.

Громадська організація «Інститут політичної інформації» оновила в телеграмі «ФейкБум Бот» (@FakeBoomBot), головна мета якого — залучити користувачів телеграму до медіаграмотності.

В оновлену версію, за інформацією розробників, додали нові приклади дипфейків зі світовими політиками та велику кількість нових спростувань фейків.

У «ФейкБум Боті» представлений тест, який дає можливість самостійно оцінити власний рівень знань про фейки та дезінформацію і порівняти свої показники з показниками інших користувачів бота. Розробники подбали, що бот уникав повторів питань, а їх послідовність була випадковою для всіх користувачів. Також вони вдосконалили систему підрахунку результатів та надання рекомендацій кожному підписнику.

Нагадаємо, «ФейкБум Бот» запустили на початку 2023 року. Цей інформаційно-освітній сервіс включили до переліку рекомендованих в Національному проєкті з медіаграмотності «Фільтр».

Додатковою перевагою «ФейкБум Бота» є ознайомлення користувачів з українськими проєктами з фактчекінгу та медіаграмотності, такими як StopFake, Spravdi, ІМІ, EUvDiSiNFO, «Інтерньюз-Україна» тощо, чиї матеріали використовують у цьому проєкті.

Фото:  ФейкБум Бот / телеграм

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду