В Англії готуються заборонити мобільні телефони у школах

В Англії готуються заборонити мобільні телефони у школах

10:25,
3 Жовтня 2023
1804

В Англії готуються заборонити мобільні телефони у школах

10:25,
3 Жовтня 2023
1804
В Англії готуються заборонити мобільні телефони у школах
В Англії готуються заборонити мобільні телефони у школах
Заборону планують впровадити для боротьби з деструктивною поведінкою та для підвищення рівня уваги учнів під час навчання.

У школах Англії рекомендують заборонити використання мобільних телефонів задля покращення поведінки учнів. Про це напередодні заявила міністерка освіти Великої Британії Джилліан Кіган.

Міністерство освіти Великої Британії пропонує заборонити використання мобільних телефонів у школах Англії протягом усього навчального дня, зокрема на перервах, «для боротьби з деструктивною поведінкою та онлайн-булінгом, а також для підвищення рівня уваги під час уроків».

Рекомендації Міносвіти Британії передбачають і винятки — наприклад, якщо дитина потребує користуватись телефоном у школі за станом здоров’я.

У разі втілення рішення Англія долучиться до інших країн, де мобільні телефони на уроках уже заборонені — зокрема Іспанії, Португалії та Франції. Цей крок також відповідає рекомендації ООН про ризики використання смартфонів у школах.

У Міністерстві освіти Великої Британії додали, що в разі, якщо школи не зможуть втілити рекомендацію самостійно, відомство готове ініціювати ухвалення відповідного закону в парламенті.

За офіційними даними, близько третини (29%) учнів середніх шкіл Англії користуються мобільними телефонами у школі, коли це не передбачено.

Нагадаємо, у Нідерландах вирішили заборонити використання мобільних телефонів, планшетів і смартгодинників учнями під час занять у класах учнями з 1 січня 2024 року. Винятки будуть зроблені для уроків розвитку цифрових навичок або якщо пристрої потрібні учням з обмеженими можливостями чи іншими захворюваннями.

На фото: школярки зі смартфоном

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду