У Каліфорнії вивчення медіаграмотності у школах стане обов'язковим

У Каліфорнії вивчення медіаграмотності у школах стане обов'язковим

14:25,
6 Грудня 2023
678

У Каліфорнії вивчення медіаграмотності у школах стане обов'язковим

14:25,
6 Грудня 2023
678
У Каліфорнії вивчення медіаграмотності у школах стане обов'язковим
У Каліфорнії вивчення медіаграмотності у школах стане обов'язковим
Законопроєкт, який зобов’язує школи навчати дітей основ медіаграмотності, розпізнавати фейки і створювати контент відповідально, набуде чинності у 2024 році.

В американському штаті Каліфорнія схвалили законопроєкт, який зобов’яже школи навчати дітей основ медіаграмотності, розпізнавати фейки і створювати контент відповідально. Про це повідомило The Guardian.

Законопроєкт набуде чинності 2024 року. Уроки з медійної та цифрової грамотності проводитимуть у межах уже наявних дисциплін: від мови до історії та від природничих наук до математики. За словами експертів, це не лише полегшує інтеграцію медіаграмотності в шкільну програму, а й позиціює її як фундаментальну життєву навичку. Учителі самостійно обиратимуть матеріали для навчання та визначатимуть кількість уроків.

Згідно із законопроєктом, учнів закликатимуть відповідально взаємодіяти з іншими інтернет-користувачами, визнавати важливість цифрової конфіденційності, обговорювати це з однолітками та замислюватися про власний внесок у медійну екосистему.

Щоправда, координаторка окружної бібліотеки Об’єднаного шкільного округу Берклі Джессіка Лі висловила занепокоєння, що нерівномірне фінансування штату ускладнить реалізацію законопроєкту. У Берклі бібліотеки та подібні заклади отримують кошти за рахунок податків на нерухомість і мають змогу проводити уроки медіаграмотності. Водночас іншим округам може бракувати фінансування для цього.

Медіаграмотність стала одним зі стандартів шкільної програми Каліфорнії у 2010 році: навчальним закладам рекомендували почати проводити такі уроки, проте не зобов’язали. 2018 року в штаті ухвалили закон, який вимагає від держави надати освітянам навчальні матеріали з медіаграмотності, але не встановлює переліку обов’язкових тем і джерел.

Окрім Каліфорнії, офіційні стандарти медіаграмотності мають 17 штатів, зокрема Флорида, Нью-Джерсі, Техас і Делавер.

На фото — учні в американській школі

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду