На початку жовтня відбудеться всеукраїнський урок з медіаграмотності

На початку жовтня відбудеться всеукраїнський урок з медіаграмотності

14:50,
26 Вересня 2023
1745

На початку жовтня відбудеться всеукраїнський урок з медіаграмотності

14:50,
26 Вересня 2023
1745
На початку жовтня відбудеться всеукраїнський урок з медіаграмотності
На початку жовтня відбудеться всеукраїнський урок з медіаграмотності
Глядачі дізнаються, як протидіяти соціальним стереотипам, як розумно споживати інформацію та не піддаватися маніпуляціям.

6 жовтня для учнів 5–11 класів, їхніх батьків та вчителів з усієї України організовують Всеукраїнський урок єдності з медіаграмотності «Як не вестися на маніпуляції та залишатися згуртованими». Про це повідомив організатор, національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр», на своїй фейсбук-сторінці.

Урок, запланований на 12:00, транслюватиметься на телеканалі «Суспільне Культура» та на ютуб-каналі «Перший», у повторі його можна буде переглянути наступного дня, 13 жовтня, о 9:30.

«6 жовтня Фільтр за підтримки партнерів уже вдруге організовує Всеукраїнський урок, присвячений медіаграмотності. Глядачі дізнаються, як протидіяти соціальним стереотипам, хто такі боти та тролі, як розумно споживати інформацію та не вестися на маніпуляції. Також організатори підготували сюрприз для школярів старших класів, про який оголосять під час уроку», інформують у повідомленні.

Зазначимо, що всеукраїнський урок з медіаграмотності проводитиметься вдруге. Торік такий урок провели 17–18 лютого в межах затверджених президентом заходів з консолідації українського суспільства.

«16 лютого 2022 року Фільтр вперше ініціював Всеукраїнський урок з медіаграмотності, до якого долучилася вся країна. Виклики, з якими ми стикнулися вже за лічені дні, показали, що єдність — запорука нашої боротьби. Вміння не вестися на маніпуляції та протидіяти дезінформації допомагають нам зберегти єдність», зазначено у повідомленні «Фільтра».

Нагадаємо, після початку повномасштабного російського вторгнення у проєкті Академії української преси «Медіаосвітній тулбокс» почали формувати базу методичних розробок для проведення учителями уроків та позакласних занять «Медіаграмотність в умовах війни». На сьогодні у ній є 40 вправ.

Фото: Всеукраїнський урок єдності з медіаграмотності / проєкт «Фільтр», фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Марина
19:45 / 30.09.2023
так якого числа це буде, бо ви пишете 8го з повтором наступного дня 13го?
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду