В АУП презентували посібник «(Не)безпека в цифровому світі»

В АУП презентували посібник «(Не)безпека в цифровому світі»

17:05,
17 Травня 2024
1247

В АУП презентували посібник «(Не)безпека в цифровому світі»

17:05,
17 Травня 2024
1247
В АУП презентували посібник «(Не)безпека в цифровому світі»
В АУП презентували посібник «(Не)безпека в цифровому світі»
Для студентів журналістики Кам'янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка запровадили освітній курс із цифрової безпеки.

В Академії української преси відбулася презентація посібника «(Не)безпека в цифровому світі» авторства доцентки кафедри журналістики Кам'янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка Оксани Почапської.

Як розповіла авторка, написати посібник її змотивувало рішення кафедри запровадити для студентів бакалаврського та магістерського рівня освітній курс про цифрову безпеку.

Посібник охоплює шість тематичних модулів, кожен з яких містить теоретичну інформацію, інструкції щодо налаштування облікових записів, захисту персональних даних у соціальних мережах, завдання для самостійного виконання та переліки джерел, що допоможуть поглибити знання.

За словами Оксани Почапської, посібник може бути використаний і для навчання студентів чи вчителів, і для звичайних користувачів інтернет-простору.

«Цифровий слід — це те, як ми представлені в мережі. Подивіться на свою сторінку в фейсбуці з трьох позицій:

  • Перша: ваші колеги/знайомі — що вони можуть подумати про вас, коли побачать поширення фейкової/емоційної інформації?
  • Друга: ймовірний роботодавець — чи запропонує він роботу користувачу, який робить 20+ репостів в день усілякої нісенітниці, розважального контенту тощо? Коли ж тоді працювати?
  • Третя: ймовірний шахрай — які дані він може зібрати про вас на основі ваших фото/відео, відміток, коментарів?», — запропонував кожному оцінити свої соцмережі під час онлайн-презентації менеджер медіаосвітніх видань АУП Максим Запорожченко.

Безкоштовно завантажити посібник можна на сайті АУП, подаючи заявку на його апробацію за посиланням. Загалом у бібліотеці АУП уже 140 різноманітних видань з розвитку медіаграмотності.

Фото: посібник «(Не)безпека в цифровому світі» / АУП

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду