В Україні запустили «Сімейний курс» з інформаційної гігієни

В Україні запустили «Сімейний курс» з інформаційної гігієни

11:20,
19 Вересня 2023
1692

В Україні запустили «Сімейний курс» з інформаційної гігієни

11:20,
19 Вересня 2023
1692
В Україні запустили «Сімейний курс» з інформаційної гігієни
В Україні запустили «Сімейний курс» з інформаційної гігієни
Фахівці з інфогігієни підготували 20 навчальних відео спільно з сімейною психологинею.

В Україні запустили безкоштовний «Сімейний курс» з інформаційної гігієни, розрахований на спільне вивчення батьками і дітьми. Відеокурс створили фахівці просвітницької ініціативи «Як не стати овочем» спільно з сімейною та дитячою психологинею Катериною Кольцберг.

У межах курсу записали 20 відео з базовими знаннями про інфополе і те, як у ньому нами маніпулюють. Психологиня дає поради, як говорити з рідними про інфогігієну та формувати її в колі сім’ї.

«Якщо у вас є запит “Як пояснити чому НЕ варто пересилати повідомлення “Завтра Вайбер буде платним” / проходити тести “Який я святий” / слухати “експерта Х” і т.д.” — ці відео для вас, — прокоментувала засновниця ініціативи з інфогігієни “Як не стати овочем” Оксана Мороз. — У них ми не будемо диктувати вам правила. Але розкажемо, як влаштований інформаційний світ, пояснимо роботу маніпуляторів та дамо рекомендації, як не потрапити до них на гачок. А правила для споживання інформації ви вже сформулюйте самі. Важливо, щоб ви їх створювали спільно — батьки і діти».

За її словами, перед тим як викласти курс у вільний доступ, його попереднього протестували серед 170 сімей.

Відео «Сімейного курсу» викладають на офіційних акаунтах «Як не стати овочем» в YouTube, Facebook, TikTok, Instagram. Щобудня о 20:00 з’являтиметься нове відео.

Нагадаємо, фахівці Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) та Асоціації інноваційної та цифрової освіти запустили два онлайн-курси «Медіаграмотний спротив» для всіх, хто прагне посилити навички спілкування українською мовою, навчитися толерантно та аргументовано обстоювати свою позицію в діалогах, при цьому маючи достатній рівень інфомедійної грамотності.

Фото: «Сімейний курс» з інформаційної гігієни / Оксана Мороз / фейсбук

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду