Підлітки можуть долучитися до міжнародного хакатону у сфері ШІ

Підлітки можуть долучитися до міжнародного хакатону у сфері ШІ

13:30,
29 Січня 2024
1074

Підлітки можуть долучитися до міжнародного хакатону у сфері ШІ

13:30,
29 Січня 2024
1074
Підлітки можуть долучитися до міжнародного хакатону у сфері ШІ
Підлітки можуть долучитися до міжнародного хакатону у сфері ШІ
Хакатон відбуватиметься онлайн на початку березня.

8–10 березня відбуватиметься Міжнародний технічний хакатон «Підлітки в ШІ 2024» / «Teens in AI 2024», до участі в якому вперше запрошують учнів з України. Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки України.

Зареєструватися можуть команди з 5–6 учнів у віці від 12 до 18 років, які володіють англійською мовою на рівні B1, обізнані у сфері ШІ та мають ґрунтовні знання з математики та інформатики.

При цьому команди мають бути гендерно збалансованими: половину складу мають становити хлопці й половину — дівчата.

У МОН закликали педагогів допомогти школярам сформувати команди. Відповідно до умов хакатону, учитель зі школи, де навчаються підлітки, має зареєструватися ментором.

Менторами можуть стати вчителі інформатики та математики, які знають англійську мову на рівні B1–B2. У кожної команди буде чотири наставники. Один із них — учитель, який буде з командою протягом усього заходу.

Інших трьох менторів добиратимуть у межах хакатону за напрямами:

  • фахівець із дизайн-мислення — допомагатиме команді в донесенні інформації, формуванні презентації, чіткості ідеї;
  • наставник з етичних аспектів ШІ — визначатиме етичні аспекти проєкту та оцінюватиме ризики, повʼязані з використанням ШІ;
  • наставник із технічних аспектів ШІ — підкаже з математично-технічними деталями проєкту.

Реєстрація команд триватиме до 2 лютого включно за посиланням.

Відбір команд здійснюватиме організаційний комітет теххатону на основі критеріїв знання англійської мови та академічних успіхів в інформатиці та/або математиці.

Нагадаємо, наприкінці 2023 року Мала академія наук України та Projector Institute провели всеукраїнське дослідження щодо перспективи застосування штучного інтелекту в шкільній освіті. Виявилося, що 37% учителів уже залучали школярів до використання ШІ, а 49% планують зробити це в майбутньому.

Фото: МОНограм / телеграм

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду