Для школярів оновили платформу ІТ-студій

Для школярів оновили платформу ІТ-студій

10:00,
12 Березня 2024
758

Для школярів оновили платформу ІТ-студій

10:00,
12 Березня 2024
758
Для школярів оновили платформу ІТ-студій
Для школярів оновили платформу ІТ-студій
Для оптимізації навчального процесу запровадили низку нових функцій.

На платформі ІТ-студій для школярів запровадили низку нових функцій, що мають оптимізувати навчальний процес. Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України.

«Спільно з Міністерство цифрової трансформації України працюємо над удосконаленням освітнього процесу в ІТ-студіях. Після аналізу зворотного зв'язку та потреб користувачів ми впровадили низку корисних оновлень на платформі», — зазначено у повідомленні.

Як повідомили у Мінцифри, завдяки оновленню учителям не потрібно буде витрачати час на перевірку закритих питань, натомість можна буде використовувати функцію автоматичної перевірки та оцінювання завдань. Необхідно буде перевіряти та виставляти оцінку лише за завдання з відкритими відповідями або за участь у навчальних проєктах. Також у кабінеті вчителя з’явилися:

  • статистика — електронний журнал оцінок усього класу зі зручними фільтрами для перегляду по учнях, модулях, уроках і завданнях окремо;
  • календар з кінцевими термінами виконання завдань та функція «додати завдання на конкретну дату»;
  • методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу з використанням ІТ-студій, розвитку «м’яких навичок» тощо;
  • механізм архівування навчальних досягнень учнів класу.

Школярі ж тепер можуть самостійно відстежувати статуси оцінювання та перевірки виконаних ними завдань, користуватися зручним календарем, щоб не пропустити навчальні дедлайни, а також попередньо ознайомитися з усіма навчальними матеріалами та програмами платформи у своєму кабінеті.

Батьки отримали можливість відстежувати прогрес дитини в навчанні: обсяг виконання завдань та оцінки.

Нагадаємо, модуль «Оновлена інформатика — ІТ-студії» запустили на платформі «Дія.Освіта» у вересні 2023 року.

Зміст оновленого шкільного курсу інформатики охоплює цифрову грамотність, медіатворчість, обчислювальне мислення та програмування, аналіз даних і моделювання, цифрове громадянство. Освітні матеріали розроблені відповідно до стандартів «Нової української школи».

Фото: ілюстративне / МОН України

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду