Президент розповів про освітній застосунок «Мрія»

Президент розповів про освітній застосунок «Мрія»

17:05,
1 Вересня 2023
2135

Президент розповів про освітній застосунок «Мрія»

17:05,
1 Вересня 2023
2135
Президент розповів про освітній застосунок «Мрія»
Президент розповів про освітній застосунок «Мрія»
До кінця поточного року заплановано розпочати ознайомчий процес із пілотним проєктом «Мрії» в тестових школах.

Президент України Володимир Зеленський розповів про новий освітній цифровий застосунок «Мрія», яким зможуть користуватися учні, вчителі та батьки в Україні й за кордоном. Про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

«Українська освітня "Мрія". Новий застосунок, який допомагатиме мільйонам наших людей так само ефективно, як "Дія". Українські учні та учениці, батьки, вчителі — кожен зможе скористатися функціями "Мрії". Сьогодні зробив першу презентацію проєкту. І саме тим, хто буде нею користуватися: українські школи та наші хлопці й дівчата, які навчаються зараз за кордоном, наші вчителі», —  зазначив Зеленський.

Застосунок допомагатиме дитині, батькам і вчителям ефективніше орієнтуватися в навчальному процесі та поза його межами, вчасно вказуватиме, на що звернути увагу, чому присвятити більше часу. Він міститиме бібліотеку контенту, що потрібен саме цій дитині, інформацію про освітні програми, курси, відеоматеріали, позашкільні активності, олімпіади, гуртки.

«Мрія» також рекомендуватиме те, що необхідно конкретній дитині, базуючись на її освітньому шляху, на її талантах, на тому, що можна окреслити як мрію вже зараз. Неважливо, який вік. Неважливо, яка географія. Головне, щоб дитині вдавалося», — розповів Володимир Зеленський.

Завдяки застосунку кожна дитина матиме своє портфоліо в освіті, де буде інформація про її досягнення та плани.

У «Мрії» можна стежити за графіком занять і позашкільних активностей дитини.

Крім того, в застосунку дитина може мати ID — унікальний цифровий дитячий документ для більшого захисту й можливостей у світі дорослих, за аналогією з «Дією».

Батькам «Мрія» допоможе знати, чи перебуває їхня дитина в безпеці під час повітряних тривог. Для цього достатньо буде одного натискання в застосунку після того, як учитель завів дітей в укриття.

Застосунок також даватиме змогу батькам отримувати зворотний звʼязок від учителя.

До кінця поточного року заплановано розпочати ознайомчий процес із пілотним проєктом «Мрії» в тестових школах, а наступного року, після реалізації «пілота», проєкт планують масштабувати на інші навчальні заклади України.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки затвердило типову освітню програму для українських школярів, які перебувають за кордоном і навчаються в місцевих закладах та продовжують здобувати українську освіту дистанційно. 

Відповідно до цієї освітньої моделі, учні за кордоном зможуть складати для річного оцінювання тільки предмети українознавчого компонента й матимуть змогу вивчати їх дистанційно у спеціально визначених школах. За інші предмети, такі як математика, природничі науки тощо, українська школа виставлятиме оцінки відповідно до довідки із закордонної школи.

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду