Мінцифри запустило інтерактивні симулятори з онлайн-безпеки

Мінцифри запустило інтерактивні симулятори з онлайн-безпеки

11:23,
6 Червня 2023
1734

Мінцифри запустило інтерактивні симулятори з онлайн-безпеки

11:23,
6 Червня 2023
1734
Мінцифри запустило інтерактивні симулятори з онлайн-безпеки
Мінцифри запустило інтерактивні симулятори з онлайн-безпеки
Інтерактивні освітні матеріали розробили для всіх вікових груп: від дітей до людей поважного віку.

На платформі «Дія.Освіта» з’явився новий розділ «Онлайн-безпека» з освітніми матеріалами, орієнтованими на всі вікові групи, що допоможуть навчитися уникати небезпек у мережі та захищати від них дітей. Про це повідомила пресслужба Мінцифри.

Зокрема, симулятор «Онлайн-безпека для батьків» допоможе батькам ознайомити дитину з правилами безпеки в інтернеті. Змодельовані ситуації нагадають, як розмовляти з дітьми про приватність, небажані контакти і захист у мережі.

Схожий симулятор створено і для освітян, він стане в пригоді для підготовки уроку про безпеку в мережі.

Інтерактивний симулятор «Онлайн-безпека для дітей» дає дітям змогу самим зануритися в реальні ситуації та самостійно їх вирішити. Йдеться, приміром, про алгоритм правильних дій, коли незнайома особа контактує з дитиною та просить її щось виконати. Також діти отримають прості поради, як зробити свій гаджет безпечним, захистити сторінки в соціальних мережах тощо.

У симуляторі «Онлайн-безпека для підлітків» зібрана інформація про загрози в мережі, найбільш актуальні для цієї вікової категорії: як розпізнати та нівелювати тролінг, як не піддаватися кібербулерам та онлайн-шахраям.

Також представлений гайд з простими порадами щодо онлайн-безпеки для людей поважного віку та матеріали, в яких більш детально ознайомлюють з видами онлайн-шахрайств, дають комплексні поради щодо підсилення власної кібербезпеки.

«Ми в МІНЗМІН хочемо, щоб наші громадяни були стійкими до онлайн-загроз, а особливо найвразливіша група — діти. Тому самоосвіта з онлайн-безпеки для батьків, людей елегантного віку та вчителів має бути пріоритетом. Наші матеріали є інструментами для такої самоосвіти в цифровий час», — зазначили у ГО «Мінзмін», експерти якої долучилися до створення освітніх матеріалів.

Нагадаємо, оновлена платформа «Дія.Освіта» орієнтована на навчання та здобуття нових компетенцій для нових професій. На сайті зібрані десятки освітніх серіалів про найзатребуваніші професії на ринку праці, симулятори з реальними завданнями, подкасти, вебінари та гайди.

Фото: Дія.Освіта

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду