Команда Мінцифри презентувала «Дію» у Вашингтоні

Команда Мінцифри презентувала «Дію» у Вашингтоні

10:12,
24 Травня 2023
1705

Команда Мінцифри презентувала «Дію» у Вашингтоні

10:12,
24 Травня 2023
1705
Команда Мінцифри презентувала «Дію» у Вашингтоні
Команда Мінцифри презентувала «Дію» у Вашингтоні
Україна ділитиметься досвідом цифрової трансформації з Колумбією і Замбією — вони впроваджуватимуть аналоги «Дії».

Команда Мінцифри презентувала Єдиний портал державних послуг  «Дія» у Вашингтоні на саміті, організованому спільно з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), повідомила пресслужба міністерства.

«Український народ не тільки бореться за захист майбутнього демократії, але і стабільно працює роками, щоб принести демократію в майбутнє, та має приголомшливі результати у цьому», — сказала під час презентації адміністраторка USAID Саманта Павер, повідомив «Голос Америки».

Звертаючись до американців, які сиділи в залі, вона попросила уявити, як у смартфоні вони можуть отримати доступ до свого паспорта, подати заявку на будівництво або скористатися іншими послугами. Звучить неймовірно, а в Україні це вже працює.

Павер переконана, що такі платформи, як «Дія», зменшують можливості для корупції. А ще — допомагають урядам швидко реагувати на кризові ситуації.

За її інформацією, команда Мінцифри веде переговори з десятьма країнами щодо експорту «Дії», враховуючи країни, які підтримує USAID. І вже є результати — розглядається партнерство із Замбією та Колумбією.

«Разом ми посилаємо світу чіткий сигнал. Коли демократії кидають виклик, коли ми проходимо випробування, ми працюємо разом, ми ділимося чудовими ідеями та інвестуємо в майбутнє одне одного. Ми запускаємо неймовірні інновації, враховуючи потреби наших громадян, щоб вирішувати складні проблеми та робити життя людей кращим. І завдяки цьому ми стаємо сильнішими, ніж будь-коли», — зазначила Саманта Павер.

На сьогодні «Дією» користується 19 мільйонів громадян України, доступні 14 цифрових документів і 30 сервісів державних послуг, це спростило взаємодію людей і держави. Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про те, як «Дія» допомагала українцям після повномасштабного наступу Росії: про запуск «Дія.TV» і «Дія.Радіо», послугу швидких виплат на евакуацію, можливість перетнути кордон з ЄС за цифровим документом. Він поділився баченням подальшої розбудови цифрової системи. Зокрема, пріоритетними проєктами стануть прозора відбудова, еАкциз, автоматизовані послуги для моряків, розмитнення авто в «Дії».

За словами Федорова, «Дія» — це потужний бренд України, який належить кожному з громадян.

«Вірю, що саміт у США став ще одним потужним поштовхом для зміцнення іміджу України як цифрової країни. Майбутнє точно за нами», — зазначив він за підсумками презентації.

Нагадаємо, фонд USAID виділив 650 тисяч доларів на розробку «Дії» для інших країн.

Додамо, Міністерство цифрової трансформації запустило нову платформу «Дія.Освіта», орієнтовану на навчання та здобуття нових компетенцій для нових професій. На сайті зібрані десятки освітніх серіалів про найзатребуваніші професії на ринку праці, симулятори з реальними завданнями, подкасти, вебінари та гайди.

Фото: Мінцифри

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду