Уряд дозволив відкрити код «Дії» для розробників

Уряд дозволив відкрити код «Дії» для розробників

11:27,
14 Лютого 2024
1202

Уряд дозволив відкрити код «Дії» для розробників

11:27,
14 Лютого 2024
1202
Уряд дозволив відкрити код «Дії» для розробників
Уряд дозволив відкрити код «Дії» для розробників
Це значно спростить та пришвидшить процес експорту «Дії» в інші країни.

Кабінет Міністрів ухвалив рішення відкрити код мобільного застосунку «Дія» для розробників. Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

«Тепер код "Дії" зможуть використовувати розробники з інших країн та на його основі робити свої застосунки. Іноземні колеги побачать, наскільки якісні державні продукти ми створюємо», — йдеться у повідомленні.

Зазначено, що завдяки такому оновленню в «Дії» розробники з будь-якого куточка світу зможуть проаналізувати особливості архітектури застосунку та зрозуміти принципи його роботи. А також переглянути документацію та на її основі розробити нові сервіси. Це значно спростить та пришвидшить процес експорту «Дії» в інші країни.

Окрім цього, IT-спільнота зможе долучитися до аналізу коду й пропонувати зміни для оптимізації, які розглядатиме команда розробників «Дії». Для цього створять тестовий простір без доступу до реєстрів з імітацією отримання інформації, тож дані українців залишатимуться в повній безпеці.

Нагадаємо, у грудні 2023 року команда «Дії» долучилася до ініційованої Єврокомісією розробки EU Digital Wallet — цифрового гаманця для громадян ЄС. Мета спільного проєкту — забезпечити можливість українцям використовувати «Дію» в Європі, а європейцям — свою EU Digital Wallet в Україні.

Фото: застосунок «Дія» / Мінцифри

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду