У «Дії» з'являться ще чотири соціальні сервіси

У «Дії» з'являться ще чотири соціальні сервіси

15:23,
2 Вересня 2023
2482

У «Дії» з'являться ще чотири соціальні сервіси

15:23,
2 Вересня 2023
2482
У «Дії» з'являться ще чотири соціальні сервіси
У «Дії» з'являться ще чотири соціальні сервіси
Вони пропонуватимуть допомогу людям з інвалідністю, а також охочим усиновити дитину.

З понеділка, 4 вересня, на порталі «Дія» запустять чотири нові соціальні сервіси. Про це повідомив заступник міністерки соціальної політики Костянтин Кошеленко в ефірі «Українського радіо».

Так, у «Дії» стануть доступними такі послуги: 

  • допомога при всиновленні дитини;
  • допомога людині, яка доглядає за хворою дитиною;
  • допомога особам з інвалідністю дитинства та дітям з інвалідністю;
  • допомога на дитину одинокій матері або батьку.

«Зараз в Україні, на жаль, багато дітей залишається без батьків. І актуальність такого комплексу послуг з усиновлення зростає. Прямо на порталі "Дія" зараз люди можуть податися і отримати первинну консультацію з усиновлення. А потім зареєструватись кандидатом на усиновлювача.

Це спрощує один із найбільш бюрократичних непрозорих процесів. Ми продовжуємо працювати над тим, щоб він проходив швидко та ефективно. І зараз люди, які задумались про усиновлення, необов'язково повинні йти особисто в Службу у справах дітей, а можуть розпочати цей шлях в"Дії"», — зазначив Кошеленко.

Посадовець також рекомендує громадянам спостерігати не лише за додатком, а й порталом «Дія», де регулярно оновлюється чимало сервісів.

Нагадаємо, в лютому на платформі «Дія» додали п'ять послуг з усиновлення дитини, зокрема, подання заяви про продовження терміну кандидатства в усиновлювачі, реєстрація кандидатом на прийомне батьківство та опіку тощо.

У травні минулого року Міністерство соціальної політики спростило процедуру подання документів для охочих взяти дитину на виховання у сім’ю. Отримати первинну консультацію щодо усиновлення можна як під час особистого прийому, так і онлайн. Також охочі взяти на виховання дитину у сім’ю можуть подати заяву й в електронній формі.

Фото: сайт «Дії»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду