Відсьогодні у «Дії» можна завантажувати судові рішення

Відсьогодні у «Дії» можна завантажувати судові рішення

14:46,
6 Березня 2023
1844

Відсьогодні у «Дії» можна завантажувати судові рішення

14:46,
6 Березня 2023
1844
Відсьогодні у «Дії» можна завантажувати судові рішення
Відсьогодні у «Дії» можна завантажувати судові рішення
Цифровий документ має ту ж юридичну силу, що й паперовий.

Сьогодні, 6 березня, у застосунку «Дія» запровадили нову послугу — можливість отримати електронне судове рішення з кваліфікованим електронним підписом суддів. Документ має таку ж юридичну силу, як і його паперовий аналог, повідомив пресофіс Міністерства цифрової трансформації. 

«Відтепер у кілька кліків ви можете отримати судове рішення просто у смартфоні. Раніше для цього необхідно було їхати до суду в спеціально відведений час, а потім стояти у чергах, щоб отримати документ. Тепер усе значно простіше. Кілька кліків — і документ у вас у смартфоні», — запевнив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Щоб отримати судові рішення у «Дії», необхідно оновити застосунок до останньої версії. Після авторизації слід обрати категорію «Судові справи» у розділі «Послуги». Судове рішення можна переглядати, а за потреби — завантажити на смартфон. 

Зазначимо, у застосунку уже близько року є можливість отримувати сповіщення про призначені судові засідання у справах, в яких громадяни є учасниками справи.

Нагадаємо, за інформацією міністра Михайла Федорова, понад 10 країн вже активно вивчають та планують запозичити досвід української «Дії». Фонд USAID виділив 650 тисяч доларів, щоб допомогти іншим країнам розробляти спільно з Мінцифри України електронні системи за зразком української. 

Більше про можливості «Дії» можна дізнатися із подкасту «Цифра», який веде керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду